Wedstrijdverslag TEC – Theole A-jeugd

Dat een oefenprogramma in de winterstop werkt blijkt wel uit de resultaten van TEC A1. Opnieuw werd een wedstrijd ruim gewonnen. Dit keer van de A2 van Theole. Gelijk werd het initiatief gepakt en werd de tegenstander met goed positiespel onder druk gezet. Kansen kwamen er maar werden niet benut. Wat wel gebeurde was een onverwachte tegengoal. Uiteraard vooraf gegaan door een fout maar toch goed ingeschoten. Dat geeft weer aan dat wanneer jij niet scoort de tegenstander het wel doet. Oftewel ‘je moet schieten anders kun je niet scoren’.

Compliment aan het team; we bleven gewoon ons spelletje spelen. En dan komt de beloning dus vanzelf. 1-1!

Ons doel in deze wedstrijd was: a de nul houden en b. goals maken. We realiseerden één doel namelijk dat we uiteindelijk 9 goals maakten. Voor de competitie een belangrijke les; we kunnen dus scoren vanuit deze wijze van spelen maar moeten achterin de zaak dicht houden.

Verder was het veldspel beter verzorgd, werd de rust bewaard in de opbouw en werden kansen gecreërd door beter positiespel dan voorheen. Wel ging min of meer iedereen op het laatst op eigen succes uit. Jammer anders hadden we wellicht met dubbele cijfers gewonnen. Denk altijd aan het teambelang en nooit aan eigen belang; wie er scoort is niet belangrijk wel dat er gescoord wordt. Dank aan iedereen die deze wedstrijd mogelijk maakte maar vooral ook aan de tegenstander; zij bleven voetballen en maakte er ‘een leuke pot’ van.

Fred van Dijk
Trainer / Coach TEC A1

Huis Verkopen