TEC JO19-1 – LRC Leerdam JO19-1 (Uitslag 1-3)

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO19-1 – LRC Leerdam JO19-1

Zaterdag stond de eerste oefenwedstrijd voor het geheel vernieuwde JO19-1 team van TEC op het programma. De wedstrijd werd gespeeld op het veld van GVV Geldermalsen vanwege het G-toernooi bij TEC, terwijl het nieuwe sportpark van LRC nog niet af is.

Tegenstander was dus LRC Leerdam JO19-1, spelend in de Hoofdklasse. Dit seizoen zal TEC uitkomen in de 1e klasse. Direct dus een mooie krachtmeting voor dit enthousiaste team na afgelopen week drie keer getraind te hebben. Om uitlopende redenen waren Tymo, Sinan en Nout niet aanwezig.

Van alles uitproberen en wennen aan elkaar

Een eerste wedstrijd is natuurlijk bedoeld om bepaalde spelers op verschillende posities uit te proberen en om de besproken speelwijze te oefenen. De eerste helft was het duidelijk wennen aan elkaar. LRC voetbalde veel gemakkelijker en wij hadden veel moeite met hun positiewisselingen.

Zo ontstond na 5 minuten dan ook al de 0-1 voorsprong voor LRC. In de 8e minuut werd het zelfs 0-2 wanneer het middenveld te dicht tegen de verdediging aankruipt en de bal via de kluts voor de voeten van de spits valt. TEC probeert zich te herstellen, maar komt weinig aan voetballen toe. Het getrainde positiespel komt er nog niet uit omdat weinig spelers zich actief aanbieden. Zodoende blijft LRC tot kansen komen en in de 19e minuut wordt het dan ook 0-3. Inmiddels is Rens geblesseerd uitgevallen en vervangen door Danee.

In de eerste helft krijgt TEC nog één grote kans om de achterstand te verkleinen. Daan wordt op links vrij gespeeld, maar zijn schot gaat net voorlangs.

Kansen creëren

Na de rust komen Rick, Werner, Marijn en Semih in het veld voor Semi, Jan, Richard en Jurdo. We spreken af dat we de tweede helft er een nieuwe wedstrijd van maken met een 0-0 stand. De tweede helft geeft dan ook een heel ander spelbeeld. TEC durft nu te voetballen, de coaching wordt verbeterd en er is veel meer beweging zonder bal.

Via een aantal mooie combinaties komt TEC nu ook tot kansen. In de 78e minuut volgt dan ook de beloning.
Danee onderschept achterin de bal en begint de opbouw. Via een mooie aanval over meerdere schijven scoort Werner met een mooi schot de 1-3.

LRC kan in de tweede helft twee keer echt gevaarlijk worden. Deze kansen ontstaan echter uit twee persoonlijke fouten en niet uit een uitgespeelde aanval. Stijn redt echter twee keer uitstekend.

Positief gevoel

Zo kijken we met een positief gevoel terug op deze wedstrijd. Veel positieve punten gezien en ook veel punten waar we de komende tijd aan gaan werken met z’n allen!

Zowel in- als buiten het veld is er sprake van een goede sfeer. Buiten het veld zorgen Ties, Jurgen, Cees en Jan ervoor dat er zoveel mogelijk geregeld is zodat de jongens onder leiding van Hans en Ruwin zich alleen op het voetbal kunnen richten. Ook vandaag waren er weer flesjes water en bananen geregeld en Ties sponsorde de wedstrijd. Leuk was het om te zien dat er veel ouders aanwezig waren en dus ook van die kant de betrokkenheid groot is.

GVV bedanken we voor de gastvrijheid en we vinden het dan ook een eer dat wij als TEC JO19-1 het nieuwe kunstgrasveld hebben mogen openen met een mooie wedstrijd!

Volgende week zaterdag 25 augustus speelt TEC J019-1 om 12.00 uur thuis tegen SKV Wageningen.

Graag zien we ook dan iedereen weer langs de lijn!

Met vriendelijke groet,
Ruwin Verwoert