TEC JO19-1 – Leones JO19-1 (Uitslag 3-3)

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO19-1 – Leones JO19-1 (Uitslag 3-3)

Dinsdag stond voor TEC JO19-1 de laatste oefenwedstrijd op het programma tegen Leones JO19-1. Deze tegenstander speelt ook in de 1e klasse, maar we wisten dat deze ploeg sterker zou zijn dan SKV, de tegenstander van afgelopen zaterdag.

Marijn en Jan waren afwezig en de wedstrijd werd begonnen met Nout, Imed, Danee, Sinan, Rens en Tymo als reserve.

Slap begin

Net als afgelopen zaterdag begon TEC weer erg slap aan de wedstrijd. In de 10e minuut kwam dit goed tot uiting toen het te lang duurde voor de muur goed opgesteld stond en een speler van Leones de 0-1 kon scoren. Overigens wel een schitterend doelpunt, hard en hoog in de rechterhoek. Helaas werd TEC nog niet wakker geschud door dit doelpunt, want een minuut later leidde slordig balverlies tot een schot op de paal.

In de 30e minuut komt Leones op een 0-2 voorsprong als een aantal spelers niet resoluut ingrijpen. Stijn voorkomt vervolgens nog met een goede redding in de korte hoek dat de stand niet nog erger wordt.

TEC is eigenlijk slechts twee keer gevaarlijk uit een directe vrije trap. Zowel bij de vrije trap van Semih als ook van Wouter redt hun keeper fantastisch. Zo gaan we rusten met een 2-0 achterstand. In de rust komen Nout, Imed, Sinan en Danee in het veld voor Stijn, Semih, Semi en Jason.

Alles gegeven

Het begin van de 2e helft is Leones weer de bovenliggende partij. In korte tijd krijgt de tegenstander drie 100 % kansen, maar gelukkig staat het vizier van de rechtsbuiten, veruit hun gevaarlijkste speler, niet op scherp. Eén keer heeft Nout een mooie reflex en houdt ons enigszins in de wedstrijd.

Na 10 minuten komt TEC beter in de wedstrijd. De duels worden aangegaan, tweede ballen worden gewonnen en je ziet de spirit terug in de ploeg komen. In de 80e minuut komt de bal via Daan bij Sinan die zorgt voor de aansluiting (1-2). TEC probeert door te drukken maar toch valt uit een counter in de 85e minuut de 1-3.

Vervolgens is het knap om te zien hoe de ploeg veerkracht toont en weer op zoek gaat naar de aansluiting.
Nu komt de bal in de 88e minuut via Sinan bij Daan die beheerst en hard raak schiet (2-3). Nog een proberen we alles te geven en dit wordt beloond met een mooie treffer van Wouter in de 90e minuut.

Zo eindigt deze wedstrijd in een knap gelijkspel en moeten we ook onze leermomenten pakken uit deze wedstrijd. Zonder inzet kunnen wij van iedere ploeg verliezen, maar als iedereen de passie toont in combinatie met ieders kwaliteiten zullen we elke week als team en ook individueel enorm groeien. Dan gaan er nog zeker mooie dingen gebeuren in Tiel.

Zaterdag spelen we de eerste bekerwedstrijd tegen Peursum (1e klasse) om 15.00 uur, wederom thuis.
De andere 2 ploegen in onze bekercompetitie zijn Hardinxveld (Hoofdklasse) en het sterke Kozakken Boys (4e divisie).

Met vriendelijke groet,
Ruwin Verwoert