TEC JO13-1 blijft bij de les tegen BSV Boeimeer JO13-1

 Boeimeer Jo13-1 - TEC JO13-1

 

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd BSV Boeimeer JO13-1 – TEC JO13-1 (Uitslag 2 – 3)

Na de topper van vorige week tegen VOAB werd er deze week ontspannen toegeleefd naar de volgende wedstrijd tegen Boeimeer. Op donderdagavond stond er een alternatieve training op het programma. De spelers werden eens flink op de proef gesteld door middel van een zogeheten Bootcamp. Georganiseerd door sportschool Bushido, werden er over een mooi nieuw parcours leuke oefeningen afgewerkt waarbij kracht, coördinatie, snelheid en samenwerking centraal stonden. Langs deze weg ook namens de spelers van JO13-1, hartelijk dank voor de goede organisatie!

(verslag vind je onder de foto’s)

TEC JO13-1 1
TEC JO13-1 2
TEC JO13-1 3
TEC JO13-1 4

De wedstrijd

Dan de tegenstander: BSV Boeimeer uit Breda. Een prima middenmoter die vooral na de winterstop bezig is met een sterke reeks. 10 punten uit 6 wedstrijden, waarin tegen de nummer 3 Dongen nipt werd verloren en tegen koploper VOAB gelijk gespeeld werd. 2-2. Een ploeg waarmee dus terdege rekening gehouden moest worden. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn. Al vroeg in de morgen werd er afgereisd naar Breda waar om 10.00 uur afgetrapt zou worden. Zoals gewoonlijk installeerden we ons na de koffie langs de lijn, aan de zonkant en gingen we toch wel een tikkeltje gespannen kijken naar deze 18e competitiewedstrijd.

Eerste helft

In een wat gewijzigde formatie begon TEC gretig aan de wedstrijd. Bijna meteen werd druk gezet naar voren en werd de bal goed rondgespeeld. Boeimeer probeerde daar natuurlijk een stokje voor te steken maar de intenties van TEC waren duidelijk! Er moest weer gewonnen worden vandaag!

In de eerste 5 minuten waren er al een paar kansjes uit een mooie aanval en een corner. Helaas verdween er een kopbal net over het doel en kwam er 1 tegen het aluminium van de tegenstander. In de 8e minuut was het wel raak! Door slordig uitverdedigen van de tegenstander wist Mirkan de bal op te pikken en van afstand raak te schieten! 0-1. Het ijs leek gebroken en TEC hield het gas op de plank.

Zo kon Noah een bal die niet goed door de keeper weggewerkt werd intikken en stond er 0-2 op het scorebord. Wat meer ontspannen werd nu vanaf de kant toegekeken naar de verrichten op het veld. TEC bleef de bovenliggende partij. Al was het wel zaak om geconcentreerd te blijven. De aanvallen van Boeimeer kwamen vaak uit de omschakeling maar werden ook steeds goed opgevangen door onze verdediging. De 0-2 werd ook de ruststand. We hadden een fris en gretig TEC gezien met bij vlagen goed voetbal.

Tweede helft:

Na de rust ging TEC door met waar het in de eerste helft mee geëindigd was. Aanvallen! Al in de tweede minuut na rust waren we getuigen van de mooiste aanval van de wedstrijd. Gijs lanceerde Sven vanaf de middenlijn die als een hazewindhond over de rechterflank ging, iets naar binnen kwam en uitstekend op de goed meegelopen Noah aflegde die met een typische spitsengoal zijn tweede maakte en de 0-3 op het scorebord bracht.

In het kwartier dat volgde leek TEC iets te overmoedig te worden. Te veel spelers gingen (te) ver naar voren spelen en daar profiteerde Boeimeer bijna optimaal van. Door slordigheden en concentratieverlies dreigde TEC de wedstrijd uit handen te geven. Boeimeer wist in een kort tijdsbestek 2  keer te scoren en het zelfvertrouwen groeide daar zichtbaar.

Gelukkig werd er een vrije trap, vlak voor tijd voor Boeimeer maar net overgeschoten. Helaas moest in deze fase onze roadrunner Joshua ook nog eens met een vervelende blessure naar de kant. Gelukkig herpakte TEC zich enigszins en waren er zelfs nog 2 grote kansen op 2-4, maar die viel niet. Het bleef dus billenknijpen tot het eind. De prima fluitende scheidsrechter hield niet van overwerk want na 30 minuten spelen in de tweede helft vond hij het genoeg en blies af. De punten gingen na het eten van een welverdiend Brabants worstenbroodje mee naar Tiel.

Nog 4 finales

Nu dit niveau vast zien te houden voor de komende weken en maand waarin TEC JO13-1 nog 4 finales moet spelen. Het blijft ongekend spannend omdat VOAB ook gewoon netjes gewonnen heeft. Maar laten we goed naar ons zelf blijven kijken. Het vertrouwen is er en als team gaan we ervoor!

Door de meivakantie staan er de komende 2 weken geen wedstrijden op het programma. Even wat tijd voor rust en herstel zodat op 4 mei de competitie weer fris en fruitig hervat kan worden. TEC JO13-1 speelt dan weer thuis op de “Lok” tegen Dongen. Van harte welkom om de JO13-1 te komen supporten. Er wordt om 11:00 uur afgetrapt.