Wedstrijdverslag Blauw Geel – TEC ZA2

TEC Zaterdag 2 leidt eerste nederlaag van het seizoen

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd Blauw Geel – TEC ZA2

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Blauw Geel op het programma. Vorig jaar zijn ze op doelsaldo net geen kampioen geworden en twee jaar terug waren ze twee keer te sterk voor ons. Om 17.00 uur floot de scheidsrechter voor de start van de competitiewedstrijd Blauw Geel – TEC ZA2.

Blauw Geel veel aan de bal

We begonnen degelijk aan de wedstrijd. Blauw Geel was veel aan de bal, maar tot grote kansen leidde dit in het begin niet. Het balbezit dat wij hadden leverde weinig op. De druk van Blauw Geel nam toe. We stonden compact en gaven weinig weg. Uit een snelle aanval kregen we ineens een kans. Deze werd helaas niet benut. We bleven ons spel spelen en dit pakte iets meer dan een half uur goed uit. We probeerde te voetballen en dat leverde balverlies op eigen helft op. Blauw Geel kwam er razendsnel uit. Deze kans werd goed gepakt door Randy. Uit de hoekschop die volgde wist Blauw Geel de 1-0 binnen te koppen. Vanaf dat moment ging het snel We werden slordig, wilden het te voetballend oplossen en Blauw Geel strafte dit keihard af. Binnen een kwartier wist Blauw Geel 4x te scoren. Individuele fouten van ons leidde de meeste goals in. Met de kwaliteiten die Blauw Geel in huis heeft waren deze fouten dodelijk. Met een 4-0 achterstand gingen we de rust in.

Tweede helft

In de tweede helft was het motto om compact te blijven en de schade te beperken. Blauw Geel nam was gas terug. Zelf kwamen iets meer aan voetballen toe. Dit leidde tot enkele uitbraken. Uit een vrije trap wist Blauw Geel de 5-0 te maken en de 6-0 viel kort daarna uit een afstandsschot. Een enkele speler van Blauw Geel was uit op individueel succes om een hattrick te maken. Dit lukte voor Bryan helaas niet. Het mooiste doelpunt van de middag kwam van onze kant. Uit een korte corner gaf JJ een breedtepass die Dirk ineens op zijn pantoffel nam. De keeper was kansloos. Aan de koppies van de Blauw Geel spelers was te zien dat ze het even niet meer wisten. Het laatste kwartier konden we daar helaas niet van profiteren. Blauw Geel kreeg nog was kansjes, maar veel spektakel was er niet meer.

Op naar de volgende wedstrijd

De eerste nederlaag van het seizoen is een feit. Onverwacht is het niet. Blauw Geel is een sterke ploeg en zal (als ze willen) sowieso kampioen worden. We konden het ze een half uur lastig maken, maar daarna gaven we het binnen een kwartier weg. Aankomende zaterdag moeten we uit naar Everstein. Een makkelijke wedstrijd zal het voor ons niet worden, maar belangrijk is hij wel.  Bij een overwinning klimmen we minimaal één plaats, bij een nederlaag kunnen we zomaar twee plekken zakken. Everstein is na een goede start afgezakt naar de vierde plaats. De laatste twee wedstrijden waren verliespartijen dus ze zullen gebrand zijn om weer een overwinning binnen te halen.