Voorbeschouwing TEC – De Treffers

Foto: Foto: Foto: ProShots / Sonny Lensen

TEC moet valse start 2023 wegwerken in Gelderse derby met De Treffers

TIEL – TEC moet de nipte nederlaag in Amsterdam tegen koploper AFC (2-1) snel zien weg te werken. De Oranje-Witten kwamen vlak voor rust op voorsprong door Ramon Leeuwin, maar kon de winst in de tweede helft niet veiligstellen. Zaterdag wacht weer een moeilijke wedstrijd, want De Treffers uit Groesbeek komt naar De Lok in Tiel.

De ploeg uit Groesbeek doet het goed dit seizoen met de derde plaats op de ranglijst van de Tweede Divisie en een plaats in de achtste finale van het bekertoernooi. Daarin treft De Treffers dinsdagavond De Graafschap in Doetinchem. Daarin liggen misschien wel kansen voor TEC. Deze wedstrijd staat volop in de belangstelling in Groesbeek en met die gedachte in het achterhoofd is er misschien wel wat te halen voor TEC. De Treffers won afgelopen zaterdag met 2-1 van IJsselmeervogels. In de heenwedstrijd in Groesbeek was TEC zeker niet kansloos. TEC kwam na 21 minuten door Bo van Essen op voorsprong, maar ging na rust door twee treffers Jordy Thomassen alsnog de boot in.

In de onderste regionen zijn zaterdag een aantal belangrijke wedstrijden. De onderlinge verschillen zijn klein. TEC staat vijftiende met 18 punten uit 19 wedstrijden. Het verschil met nummer twaalf Excelsior Maassluis is vijf punten en TEC speelde een wedstrijd minder. Daar tussenin zitten HFC en Scheveningen, die elkaar in een onderling duel treffen in Haarlem. Excelsior Maassluis moet naar IJsselmeervogels, dat zestiende staat op de ranglijst. Hekkensluiter OFC gaat op bezoek bij runner-up HHC Hardenberg. Er zijn dus nog genoeg mogelijkheden voor TEC, maar dan moet er echt wel gewonnen worden. En dat gebeurde op De Lok dit seizoen slechts één keer tegen Noordwijk. De wedstrijd begint zaterdag om 18.00 uur.