TEC door naar hoofdtoernooi TOTO KNVB-beker

Gisteravond heeft TEC zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB-beker. TEC was op eigen veld te sterk voor competitiegenoot sv Meerssen en won de wedstrijd door twee doelpunten van Raies Roshanali en Givon Arklie Derby.

Het was lang spannend op De Lok en doelpunten bleven uit tot de slotfase van de wedstrijd. In de 82e minuut is het wel raak. Invaller Raies Roshanali schiet vanuit een vrije trap op fraaie wijze raak. In blessuretijd komt sv Meerssen op gelijke hoogte, maar de gelijkmaker wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Niet veel later is het aan de andere kant van het veld wel raak. De ingevallen Givon Derby treft vlak voor het einde van de wedstrijd voor TEC doel. TEC wint de wedstrijd met 2-0 en gaat door naar het hoofdtoernooi TOTO KNVB-beker. Wie TEC daar in de eerste ronde als tegenstander treft, is nog niet bekend. De loting voor de eerste ronde vindt aanstaande zaterdag plaats. Natuurlijk hopen we op een mooie tegenstander!

De wedstrijden in deze eerste ronde van het hoofdtoernooi TOTO KNVB-beker worden gespeeld op dinsdag 31 oktober, woensdag 1 november en donderdag 2 november.

Eerste ronde hoofdtoernooi TOTO KNVB-beker

Wie TEC gaat treffen in de volgende ronde is dus nog niet bekend. Aan deze eerste ronde doen maximaal 21 winnaars van de tweede kwalificatieronde, de kampioen en de 3 (vervangende) periodekampioenen van de Tweede Divisie (seizoen 2022/2023) en maximaal 29 betaaldvoetbalorganisaties mee. Betaalde voetbalclubs die uitkomen in UEFA-competities zijn vrijgesteld aan deelname aan de 1e ronde.

Loot TEC zaterdag een betaaldvoetbalorganisatie dan speelt TEC thuis, loot TEC een andere amateurvereniging dan bepaalt de loting waar de wedstrijd plaatsvindt. De loting is rond 22.30 te volgen op ESPN.

De 27 winnaars van de eerste ronde stromen door naar de twee ronde van het hoofdtoernooi TOTO KNVB-beker. In deze tweede ronde stromen ook de betaaldvoetbalorganisaties, die uitkomen in een UEFA-competitie, in.

Uitslagen tweede kwalificatieronde TOTO KNVB-beker

DatumStand
Dinsdag 19/09Spakenburg*Scherpenzeel1-0
DEMSportlust ’46*3-1
Scheveningen*Hoek2-1
RKAV Woerden* Westlandia3-0
csv ApeldoornOJC Rosmalen*1-3
Eemdijk*Harkemase Boys3-2
GVVV*Barendrecht5-2
d’ Olde Vest ’54Noordwijk*0-2
DVS’33 IJsselmeervogels*0-2
Sparta Nijkerk*Unitas4-2
Woensdag 20/9SCJ*Gemert0-0 (4-3)
VVSBUNA*1-2
TEC*sv Meerssen2-0
NuenenExcelsior M.*0-0
(2-3)
ACVHercules*1-5
Ado’20Quick Boys*0-1
FC Lisse*Blauw Geel’381-0
HVCHDe Treffers*1-3
Groene Ster* Kozakken Boys1-0
Hoogeveen*Staphorst3-0
KloetingeKon. HFC* 1-3

Huis Verkopen