🧡 | FC – Lisse – TEC [voorbeschouwing]

FC Lisse – TEC | Zaterdag 5 november 2022 | 13e speelronde | Jack’s League

🧡 | FC - Lisse - TEC [voorbeschouwing]

Na het gelijk spel thuis tegen Kozakken Boys afgelopen zaterdag, reist TEC zaterdag af naar Lisse. Daar speelt onze selectie op Sportpark Ter Specke tegen FC Lisse. De wedstrijd begint zaterdag om 14.30 uur.

Van sterke start naar wisselvalligheid

Promovendus FC Lisse vinden we in de huidige competitieranglijst met 12 punten terug op nummer 15. FC Lisse won 3 keer (Kozakken Boys, Noordwijk en OFC) en deelde de punten met Scheveningen, Excelsior Maassluis en Jong Sparta Rotterdam. De afgelopen vier duels was er geen winst voor FC Lisse. Zo werd er vorige week uit tegen IJsselmeervogels (4-1) verloren, won De Treffers de wedstrijd op Sportpark Ter Specke met (0-2), won AFC in Amsterdam nipt (3-2) en was Jong Volendam in Lisse te sterk (2-4). De laatste overwinning van FC Lisse dateert van begin oktober. Toen werd er thuis gewonnen van AFC.

Keer op keer gelijk

Daar waar FC Lisse de laatste vier wedstrijden verlies moest noteren, kwam TEC de laatste vier wedstrijden niet verder dan gelijk spel. Niet altijd verdiend, want vaak had er meer in gezeten. Zoals bijvoorbeeld vorige week tegen Kozakken Boys. TEC begon slecht aan de wedstrijd, maar maakte dat goed met een ijzersterke tweede helft. Kansen genoeg, maar de bal mocht er gewoon niet in gaan en de wedstrijd eindigde dan ook in 1-1.

Extra pijnlijk was daarbij het verlies van Marciano Mengerink. Marciano raakte afgelopen zaterdag zwaar geblesseerd aan zijn knie en moest met een brancard het veld verlaten. Later bleek zijn voorste kruisband afgescheurd te zijn. Een zware blessure, waardoor we Marciano, naast Vinnie Vermeer, voor langere tijd moeten missen. Wij wensen Marciano veel sterkte en een voorspoedig herstel!

Wie krijgt de punten?

Zowel FC Lisse als TEC snakken naar winst om zo de reeks van verloren (FC Lisse) en gelijkgespeelde (TEC) duels positief te doorbreken. Zeker TEC schiet met gelijk spel niet op. Er zal echt gewonnen moeten worden om van die 17e plaats af te komen en de weg naar boven in te zetten. De wedstrijd tegen FC Lisse aanstaande zaterdag biedt daar de kans voor. Laten we hopen dat TEC deze kans aanstaande zaterdag verzilverd en er doelpunten regenen. Wij wensen de selectie en technische staf in ieder geval veel sterkte en succes!

FC Lisse – TEC; onderlinge treffen

FC Lisse in geen onbekende voor TEC. In 2013 trof het FC Lisse in de bekercompetitie. Uit in Lisse eindigde de wedstrijd met doelpunten van Aliskam Ibrahim en Sven van Ingen in een gelijkspel, waardoor penalty’s volgden. TEC won die reeks en ging daardoor verder in het bekertoernooi.

Ook in de Tweede Divisie kwam beide ploegen elkaar eerder tegen. In het seizoen 2017/2018 troffen beide clubs elkaar en won FC Lisse beide duels. Zowel FC Lisse als TEC degradeerde aan het einde van dat seizoen naar de derde divisie.

Wedstrijdleiding FC Lisse – TEC

De elfde wedstrijd van dit seizoen staat onder leiding van scheidsrechter Thijs Dogterom. Michael Rasch en Ricardo Pieterse assisteren aan de zijlijn. De vierde official is nog niet bekend.

Route & adres

Sportpark Ter Specke
Spekkelaan 1
2161 GH Lisse
Route via Google Maps

Overige wedstrijden 13e speelronde Jack’s League

  • Koninklijke HFC – Katwijk
  • FC Lisse – TEC
  • Scheveningen – OFC
  • Noordwijk – AFC
  • Kozakken Boys – Rijnsburgse Boys
  • Jong FC Volendam – De Treffers
  • Spakenburg – IJsselmeervogels
  • Quick Boys – Excelsior Maassluis
  • Jong Sparta Rotterdam – HHC Hardenberg
Huis Verkopen