TEC Zat. 2 pakt 5 punten uit de laatste 3 wedstrijden

Competitiewedstrijd SC Everstein – TEC Zat. 2

Eerst even een korte terugblik op de afgelopen weken. Op 10 november gingen we op bezoek bij Everstein. Na 10 minuten kwamen we door een fout in de opbouw bij Everstein en alert reageren van JJ op een 0-1 voorsprong. De rest van de wedstrijd hadden we weinig te zeggen en stonden we veel onder druk. Ondanks de druk wisten we de 0-1 lang vol te houden. Halverwege de tweede helft wist Everstein de 1-1 te maken en gingen nog op zoek naar de 2-1. Door hard te werken en compact te verdedigen wisten we een punt mee naar huis te nemen. Een gestolen punt, maar zeer welkom.

Competitiewedstrijd TEC Zat. 2 – GDC 2

GDC 2 kwam op 17 november op bezoek in Tiel. GDC staat stijf onderaan en we zijn min of meer verplicht om drie punten te pakken. Al snel werd duidelijk waarom GDC onderaan staat, maar we gingen in het slechte spel mee. Tot overmaat van ramp komen we op een 0-1 achterstand. In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen we enigszins in de wedstrijd. We kregen een strafschop mee en Rachid wist de 1-1 te maken. Vlak voor rust kregen we een grote kans op de 2-1. De één op één situatie met de keeper werd niet benut. In een bar slechte tweede helft kregen we de beste kansen, maar scoren deden we niet. Een terechte tweede strafschop werd wederom benut door Rachid en de laatste 5 minuten kwamen we niet meer in de proberen. Een draak van een wedstrijd, maar wel de 3 punten thuis weten te houden.

Competitiewedstrijd SV BLC 2 – TEC Zat. 2

Na een belabberde wedstrijd vorige week moesten we nu uit naar BLC. We staan 3 punten voor op BLC en mogen dus niet verliezen. In het eerste kwartier weten we een aantal kansjes te creëren, maar we weten hem niet te benutten. Het spel is slordig en BLC komt er een enkele keer met een snelle combinatie uit. Het spel schiet van de ene kant naar de andere kant, maar grote kansen worden niet meer gecreëerd. Met 0-0 en het gevoel dat we beter kunnen en moeten om de 3 punten mee naar Tiel te nemen gaan we de rust in.

Tweede helft

De tweede helft is nog slechter dan de eerste helft. We komen tot twee redelijk grote kansen, maar ook BLC had een aantal momenten waar ze de score zomaar hadden kunnen openen. Een afvallende bal kwam in de voeten van een BLC-speler terecht. Die haalt uit en met meer geluk dan wijsheid vliegt de bal de kruising in. Gezien de balcontacten die hij eerder die wedstrijd had, was dit doelpunt meer geluk dan wijsheid. Een feit is wel dat we op een 1-0 achterstand staan. Niet veel later legt Dirk een corner neer voor JJ. Die neemt hem in één keer op zijn poot en schiet schitterend de 1-1 binnen.

BLC ging meer op de aanval spelen en hier kregen we weinig grip op. Ze kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit. Een bal werd van de lijn gehaald en Randy pakte nog wat ballen. De grootste kans op een doelpunt was voor ons. Mo kreeg de bal. Hij wist de bal over de keeper te krijgen, maar helaas ging hij ook net over de lat. Er werd hard gewerkt, maar mooi voetbal was er weinig te zien. Met een 1-1 stand floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Wederom een draak van een wedstrijd. Met iets beter spel hadden we hier met drie punten naar huis gegaan.

Mooie 5e plek

We staan momenteel op een mooie 5e plek met 3 punten achterstand op de nummer 4 en 4 punten voorsprong op de nummer 6. Het zou mooie zijn om de winterstop met deze mooie 5e plek in te gaan. De komende weken staan er twee lastige wedstrijden op het programma.

Aanstaande zaterdag komt Meerkerk op bezoek. Meerkerk staat op een mooie tweede plek. Het geel zwart van Meerkerk zal de wedstrijd doen lijken op de Tielse derby.

Die week erop moeten we richting Sleeuwijk. Deze ploeg staat op een derde plek.  Om resultaten te behalen en de 5e plek te houden zullen we beter moeten spelen dan de afgelopen weken.