Wedstrijdverslag :TEC Zaterdag 2 boekt eerste overwinning in de competitie.

TEC Zaterdag 2 boekt eerste overwinning in de competitie.

Op alweer een zonnige zaterdagmiddag stond de thuiswedstrijd tegen Asperen 2 op het programma. Nu Randy geblesseerd toe moest kijken, nam Ronny zijn plek onder de lat over.

De wedstrijd begon aftastend van beide kanten. De speelstijlen werden bekeken en in het begin van de wedstrijd zette Asperen iets meer druk. Dit resulteerde niet in grote kansen voor Asperen. Wij kwamen zelf tot een aantal kleine mogelijkheden die net niet goed uitgespeeld werden. Asperen kwam er uiteindelijk doorheen en het schot werd prima gepakt door Ronny. Na een prima voorzet van Asperen, die buiten bereik van de verdediging was, werd de spits een niet te missen kans geboden. Hij miste ook niet en zette Asperen op een 0-1 voorsprong.

We begonnen meer druk te zetten en kregen wat meer mogelijkheden. Vanuit een hoekschop ontstond er een scrimmage voor het doel van Asperen. De bal werd eerst van de lijn gehaald en vervolgens tot een nieuwe hoekschop verwerkt. Uit die hoekschop kwam verder niet. Door goed druk zetten was Antonio de keeper van Asperen te vlug af en kon rustig de 1-1 binnen tikken. We begonnen naar mate de wedstrijd vorderde steeds beter te voetballen. Echt indrukwekkend was het nog niet, maar het was genoeg om het Asperen lastiger te maken. Een bal van de zijkant van Antonio vloog prachtig over alles en iedereen heen en via de binnenkant van de paal het doel in. Een voorzet die veranderde in een prachtig doelpunt, 2-1. Na een prima aanval ging Antonio voor een hattrick, waar de bal afgeven een betere optie was. We gingen met een 2-1 voorsprong rusten.

 

Na rust hadden we nog het betere van het spel. We wisten onszelf niet te belonen met een grotere voorsprong. Met een 2-1 stand was het nog steeds oppassen voor Asperen. Die zette af en toe aan, maar kwam niet tot grote kansen. Aan het eind van een prachtige aanval die afgemaakt had kunnen/moeten worden, werd gekozen voor een schot op doel. Helaas werd er niet gekozen voor de mee opgekomen speler die de bal voor het intikken had als de bal voor was gegeven. Het bleef hierdoor onnodig spannend. De bevrijdende 3-1 kwam uiteindelijk toch. Een prima aanval, waar Tom de vrijlopende Antonio wist te vinden, werd prima ingeschoten. De laatste paar minuten was het voetbal niet om aan te gluren, maar er werd weinig weggegeven. Gecreëerd werd er ook niets meer.

 

Een hattrick voor Antonio en de eerste overwinning in de 2eklasse. Met iets meer overzicht voor de goal hadden we deze wedstrijd iets comfortabeler uit kunnen spelen. Tevens was onze razendsnelle verzorger Nikky voor het eerst foutloos. Tijdens de eerste wedstrijden moest er noodgedwongen gewisseld worden door blessures. Deze wedstrijd maakte Nikky het mogelijk dat er niemand geblesseerd van het veld moest. Ga zo door!

 

We zijn nog steeds ongeslagen, maar volgende week wacht ons een pittige uitwedstrijd tegen HSSC’61 3. Ze staan een punt onder ons. Het afgewerkte programma laat ons wel zien dat ze met 3 ploegen uit de top 5 geen gemakkelijk programma hebben gehad.

Huis Verkopen