Wedstrijdverslag TEC ZA 2 – Noad’32 | TEC Zaterdag 2 boekt overtuigende zege

TEC Zaterdag 2 boekt overtuigende zege

Na een weekje rust stond afgelopen zaterdag het thuisduel tegen Noad’32 2 op het programma. Noad’32 kende een mindere start, maar de 0-1 nederlaag tegen Meerkerk liet wel zien dat het toch een gevaarlijke tegenstander zou kunnen zijn.

Het was zaterdag een beetje fris, maar gelukkig wel droog. De start was wat onrustig. Slordig balverlies leed in de beginfase tot een kans voor Noad die gelukkig niet benut werd. We konden de druk opvoeren en dit leidde tot kansen, maar nog geen doelpunt. Noad kreeg al snel een tweede kans na fout timen van een verdediger. Randy was echter alert en kon een doelpunt voorkomen. Na een ingooi werd het spel naar de linkerkant verplaatst. Bas kreeg de bal voor zijn voeten en haalde vanaf een meter of 22,45 verwoestend uit met zijn linker. De keeper deed nog een poging, maar was kansloos. De 1-0 was een feit en vanaf dat moment kwamen we er steeds gevaarlijker uit. Er werd met vlagen goed gecombineerd. Een snelle en mooie aanval over links werd door JJ tot doelpunt gepromoveerd, 2-0. In de eerste helft werd Noad één keer gevaarlijk op eigen kracht. De bal werd echter gemist door de aanvaller. We kwamen steeds vaker in de zestien van de tegenstander, maar niet alle kansen werden benut. Tot Mo aan de rechterkant in balbezit kwam. Hij leek de bal net te lang bij zich te houden, maar bracht zichzelf in uitstekende positie en slingerde de bal richting de tweede paal. Hier kon Antonio ongehinderd de 3-0 binnen koppen. Er is discussie of de ogen open of dicht waren bij de kopbal. Dit moeten we op de VAR terugkijken. Met een 3-0 voorspring gingen we de rust in.

 

Met een comfortabele voorsprong begonnen we aan de tweede helft. Noad probeerde de druk wat op te voeren en drong ons af en toe terug tot onze eigen zestien. Er werd goed verdedigd en we herpakten ons gaandeweg de tweede helft. Met een aantal snelle counters werden we gevaarlijk. Na zo’n snelle omschakeling werd JJ wederom in stelling gebracht. Dit keer moest JJ alles geven om de bal middels een sliding het doel in te werken. Na de 4-0 van JJ was Noad niet meer bij machte om echt gevaarlijk te worden. JP maakte zijn rentree en beloonde zichzelf met de 5-0. We kregen nog een aantal 100% kansen die helaas niet benut werden. Het slotakkoord was voor JJ die na een prima assist van Remo koelbloedig de 6-0 maakte en hiermee ook zijn hattrick completeerde.

 

Het was op één tik van achter door een Noad speler na een sportieve wedstrijd waar we eigenlijk niet echt in de problemen zijn geweest. De 0 is gehouden, mooi aantal doelpunten en het begon na de wedstrijd pas te regenen. Al met al dus een prima zaterdagmiddag.

 

Na 5 speelrondes nog ongeslagen en een mooie 5eplek. Volgende week moeten we naar Veghel op bezoek bij Blauw Geel’38 (i.v.m. sponsoren mogen we Jumbo niet benoemen in de naam).

Net zoals wij dat zijn, is Blauw Geel ook nog ongeslagen. Een klein verschil is dat zij 6 overwinningen hebben, de minste doelpunten tegen en de meeste doelpunten voor. Twee jaar geleden zijn we ook op bezoek geweest bij Blauw Geel’38 en dat leverde een flink pak rammel op. Of dat lag aan het feit dat het na de vrijdag van Appelpop was gaan we zaterdag zien.

 

Makkelijk wordt het sowieso niet, maar de volgende citaten van ene heer Cruijff zouden ons kunnen helpen.

 

“Als je één goal meer maakt dan de ander, dan win je.”

“Als iedereen zijn taak doet speel je op zijn minst gelijk.”

“Vindt de zwakke plek van je tegenstander en je hebt gewonnen.”

“Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest.”

“Als wij de bal hebben kunnen hun niet scoren.”

“Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.”

 

Alleen deze biedt weinig perspectief: “Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt.”