Wedstrijdverslag HSSC’61 – TEC ZA 2

TEC Zaterdag 2 bestolen door scheidsrechter

Wedstrijdverslag HSSC’61 – TEC ZA 2

Op wederom een zonnige zaterdag stond de uitwedstrijd tegen HSSC’61 3 op het programma. Een tegenstander die we vorig seizoen in de beker troffen. Toen met een 2-2 gelijkspel op het kunstgras. Deze wedstrijd mochten we op het hoofdveld aantreden.

Eerste  helft

Tijdens de warming-up was al te zien dat HSSC’61, in tegenstelling tot eerdere tegenstanders, fysiek sterk was. We begonnen zwak aan de wedstrijd. De passing niet zuiver, loopacties die verkeerd begrepen werden of te laat gestart werden, zwak in de duels en onnodig balverlies. Een aantal voorzetten van HSSC’61 werden door Randy gepakt.

Een enkele keer kwamen we er voetballend uit, maar tot grote kansen leidde het niet. We probeerden er zelf gevaarlijk uit te komen, maar er was snel balverlies waardoor we niet goed stonden.

HSSC’61 maakte goed gebruik van deze situatie en werkte de bal tegen de touwen, 1-0.  Daarna werden we iets sterker en werd het spel beter. Dit leidde tot één kans die niet benut werd.  Een teleurstellende eerste helft en een 1-0 achterstand tegen een elftal dat ook niet overtuigend speelde.

Tweede helft

De tweede helft begonnen we stukken beter dan de eerste. Hoger druk zetten, feller in de duels, meer voetbal en ballen die nu vaker in de voeten gespeeld werden in plaats van over de zijlijn. Dit leidde tot een vrije trap op 20 meter van het doel. Deze werd helaas in de muur gewerkt.

We bleven druk zetten en waren nadrukkelijk aanwezig op de helft van HSSC’61. Wederom een vrije trap op ongeveer 20 meter van het doel. Ideaal voor een linkspoot. JJ ging achter de bal staan en met een streep liet hij de keeper kansloos, 1-1.

Kort daarna volgde er een aanval over rechts waar Mo weggestuurd werd. Hij trok naar binnen en werd door een verdediger naar de grond gewerkt, penalty. Rachid ging achter de bal staan en faalde niet, 1-2.

HSSC’61 zette regelmatig een aanval op en leek een enkele keer gevaarlijk te worden. Tot echt grote kansen leidde dit niet, maar hoekschoppen en vrije trappen bleven gevaarlijk met de lengte die ze hadden. Verrassend was het ook niet dat de 2-2 uit een standaard situatie tot stand kwam. Een bal werd het strafschopgebied ingepompt. De bal kon niet weggewerkt worden. Twee pogingen om de bal weg te werken belandde tegen een tegenstander, waarvan één keer op de arm. De spits van HSSC’61 was er als de kippen bij en schoot de 2-2 binnen.

Enkel Bertus

Het duurde niet lang of we kwamen weer op voorsprong. Een hoekschop die bij de tweede paal uitkwam werd door Bas binnengelopen, 2-3. Het spel lag na een duel in het strafschopgebied even stil. Tijdens dat duel kwam Bertus ongelukkig terecht. Met veel pijn aan zijn enkel werd hij met een brancard van het veld getild. Bij deze nog een bedankje richting de mensen van HSSC’61 die Bertus goed opgevangen hebben. Bertus zou graag in contact willen komen met de verzorgerster om haar persoonlijk te bedanken en haar bij te praten over zijn huidige status.

Flater scheids

Na 90 minuten stond er nog steeds een 2-3 voorsprong op het scorebord. Er kwamen nog wat minuten bij en de druk van HSSC’61 nam toe. Gesteund door het publiek dat van de zon aan het genieten was werd er flink geappelleerd voor hands. De scheidsrechter wuifde het weg en het spel ging verder.

Kort daarna werd een schot binnen het strafschopgebied geblokt. Het publiek, de spelers en de staf van HSSC’61 schreeuwden massaal om een strafschop. Dit keer gaf de scheidsrechter hem wel. Hij was zo overtuigd dat zelf de balafdruk op het been van de speler hem niet van gedachten kon veranderen. De scheidsrechter floot een aardige pot, maar dit was een blunder. Hij zwichtte voor de schreeuwende massa. Het buitenkansje werd helaas benut, 3-3. De strafschop was ook meteen het laatste wat er gebeurde. Afgetrapt werd er niet meer.

Na een slechte eerste helft en een degelijke tweede helft hadden 3 punten mee naar Tiel moeten gaan. Dit werd er slechts 1 door een flater van de scheidsrechter. We hadden aan kunnen haken bij de top 3 en afstand kunnen nemen van de middenmoot, maar al met al staan we nog op een mooie 5eplek. Om toch nog positief af te sluiten: de blessure van Bertus lijkt mee te vallen en we zijn nog steeds ongeslagen.

Programma

Aankomend weekend zijn we vrij. Zaterdag 27 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Noad’32 2 om 14.00 uur op het programma. Toegang is gratis, het bier staat koud en in de avond is er een Halloween spektakel op sportpark “De Lok”!