Rentree van TEC zaterdag 2 in de reserve 2e klasse

Rentree van TEC zaterdag 2 in de reserve 2klasse

Afgelopen zaterdag speelde TEC zaterdag 2 de eerste wedstrijd van de competitie. Na het kampioenschap in de 3eklasse speelt het zaterdag 2 na twee seizoenen weer in de 2eklasse.

Na een succesvolle start in de beker stond de eerste wedstrijd van de competitie op het programma. Woudrichem 2 was de eerste tegenstander. De wedstrijd startte al om 12 uur. Van tevoren niet ideaal, maar gezien het weerbeeld later die middag een ideale tijd om (achteraf gezien) te spelen.

De wedstrijd begon rustig met weinig uitgespeelde kansen. TEC liet Woudrichem het spel maken. Dat leverde voor Woudrichem via de zijkanten op snelheid wat acties op, maar echt gevaarlijk werd het van beide kanten niet. Een corner van TEC werd weggewerkt, maar opnieuw de 16 ingebracht. Rowdy kreeg hem op zijn pantoffel en werkte hem netjes achter de keeper, 0-1. TEC bleef zijn eigen spel spelen en Woudrichem werd twee keer van afstand gevaarlijk met schoten die de lat raakte. Aan de andere kant raakte een schot van afstand ook de lat. Mo kopte attent de bal uit de rebound binnen, 0-2. Althans…. Dat werd gedacht. De overactieve vlagger van Woudrichem had echter buitenspel geconstateerd en volgens de richtlijnen van de KNVB floot de heer Gabriels voor buitenspel.  We gingen dus met een 0-1 stand verder. Deze vlagger liet de eerste helft zien dat een vlagger belangrijk kan zijn voor een elftal. Elk gevaar werd professioneel afgevlagd en de scheidsrechter was hier zeer content mee. Door het vele afvlaggen werd menig aanval afgefloten. Hierdoor kon de scheids in zijn geliefde middencirkel blijven hangen.

Bij Woudrichem namen de onderlinge frustraties toe en het spel werd iets fysieker. Het uitdelen verliep soepel bij Woudrichem, maar het ontvangen werd met veel misbaar en geschreeuw ontvangen. Een domper voor TEC was de blessure bij Rowdy (stond los van het fysiekere spel van Woudrichem). De scheidsrechter wilde hem het liefst meteen van het veld (waar uiteindelijk een brancard voor nodig was), zodat het spel weer verder kon. Ook dit natuurlijk volgens de richtlijnen van de KNVB. Daar was deze scheids uitstekend van op de hoogte. Enkele minuten later werd er gefloten voor de rust.

Woudrichem zette na de rust iets meer druk. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Een schot van afstand werd prima gepakt door Randy. Af en toe kwam TEC er gevaarlijk uit. Na een prima aanval over links kreeg JJ een grote kans op de 0-2. Hij ging er helaas niet in. Woudrichem bleef aanzetten, maar tot echt grote kansen leidde dit nog steeds niet. Na een duel tussen Randy en een Woudrichem aanvaller bleef de aanvaller schreeuwend van de pijn achter. Na deze ongelukkige botsing werd ook deze speler met de brancard van het veld getild. Ook nu handelde de scheidsrechter volgens de KNVB-richtlijnen en wilde hij de speler zo snel mogelijk van het veld. Het eerste van Woudrichem moest namelijk op tijd beginnen. Deze opmerking van de scheids deed de wenkbrauwen van zowel de Woudrichem als de TEC-spelers fronsen.

De frustraties werden gaandeweg groter en de sfeer grimmiger. De provocaties van de kant van Woudrichem leidde tot reacties van TEC. Toch deed TEC verdedigend nog steeds wat het moest doen. Uiteindelijk vond Woudrichem toch het net en wist 1-1 te maken. Deze werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens buitenspel. TEC kreeg daarna nog een kans op de 0-2, maar ook deze kans werd niet benut.

Een aanval van Woudrichem kwam in de 16 ten einde met een hoop geschreeuw. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Een (in de ogen van deze razende reporter, die misschien niet 100% objectief is) strafschop die erg makkelijk gegeven werd, maar gezien de manier van fluiten niet onverwacht was. Dit buitenkansje werd door Woudrichem benut. Randy kreeg nog wel zijn vingertoppen tegen de bal, maar kon de 1-1 niet voorkomen. De rest van de wedstrijd was er weinig spanning op voetbalgebied, maar de overige spanningen namen wel toe.

Een beladen potje voetbal. TEC met een punt naar huis. Vooraf voor getekend, maar nu met een kleine kater richting Tiel. Hier hadden drie punten mee naar huis genomen kunnen worden.

Volgende week wacht om 14:00 de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’26 2 uit Wijk en Aalburg.