TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Gemengde gevoelens na eerste bekerwedstrijd TEC Zaterdag 2

Gemengde gevoelens na eerste bekerwedstrijd TEC Zaterdag 2

In een poule met Tricht 2 (reserve hoofdklasse), WNC 2 (reserve 1e klasse) en oude bekende MVV’58 2 (reserve 3e klasse) moeten we ons warm zien te draaien voor de competitie. Na een kampioenschap in de 3e klasse komen we voor het eerst uit in de reserve 2e klasse. Wat dat betreft kunnen we prima warmdraaien in deze poule.

Bekerwedstrijd tegen Tricht

De eerste wedstrijd was tegen Tricht, meteen de hoogst spelende uit de poule. Er werd de afgelopen weken prima getraind met elke training veel spelers. Toch waren er voor deze wedstrijd maar 11 spelers beschikbaar. Door vakanties, blessures en andere omstandigheden waren we verre van compleet. Vlak voor de wedstrijd konden er nog 2 spelers van de A jeugd gebracht worden zodat we naast onze trainer (onze oude keeper Maikel) toch nog 3 wissels hadden. Dat bleek achteraf maar goed ook. Al voor de wedstrijd was te zien dat Tricht een prima afgetrainde ploeg was. Waar wij al aan het zweten waren voordat we het veld op kwamen was er bij Tricht nog niets te zien. We speelden in de volgende opstelling:

Michael, Bas (46’ Maikel), Jeroen, John, Matthijs, Remco, JP, Osman, JJ, Dirk (46’Bas A jeugd)  en Jacob (46’Jeffrey).

Eerste helft

Met deze opstelling en de tegenstander in gedachte zijn we de wedstrijd begonnen met het idee om Tricht het spel te laten maken. Het veld werd klein gehouden en er werd voor elke bal geknokt. Tricht begon redelijk sterk aan de wedstrijd, maar we kwamen na een interceptie van Remco en een snelle dribbel van Jacob die de loopactie van Dirk voor het doel goed zag op een 0-1 voorsprong te komen.

Tricht raakte na matig uitverdedigen de paal, maar kwam verder niet tot grote kansen. Geheel onverwacht kwamen we wederom na een snelle uitval die ditmaal door JP tot doelpunt gepromoveerd werd op een 2-0 voorsprong. Tricht had het meeste balbezit, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet.

5 minuten voor rust kwam Jacob er goed doorheen, maar stuitte tot tweemaal toe op de keeper van Tricht die goed ingreep. Uit de tegenaanval kwam aanvankelijk niets. Tot Bas een actie maakte waarbij een overtreding door Tricht gemaakt werd. De scheids floot niet en op dat moment handelde Tricht adequater dan TEC en speelde door, waar bij ons alleen Matthijs alert reageerde. Tricht wist deze mogelijkheid te benutten en we gingen met een 1-2 voorsprong de rust in.

Tweede helft

In de rust werd duidelijk dat Bas, Jacob en Dirk alle drie niet verder konden. Ze werden vervangen door Maikel, Bas en Jeffrey. Er stond ons een loodzware tweede helft te wachten.

Ondanks de drie wissels kwamen we goed de rust uit. Al vrij snel kwamen we via een goede steekpass van JP op Bas, die goed doortrok aan de rechterkant en het overzicht behield. Hij speelde JJ in en die maakte koeltjes af.

Vanaf dat moment bleef Tricht komen en kwam een enkele keer door de solide defensie van TEC heen. Maikel (120kg schoon aan de haak) ging in de 16 meter een duel aan met een afgetrainde jonge god van waarschijnlijk 70 kilo. Deze god ging gewillig naar de grond waarop de scheidsrechter direct floot voor een penalty. Deze werd koeltjes afgemaakt 2-3.

Vanaf dat moment kwamen we er nog maar sporadisch uit en werd er door alle 11 spelers keihard gewerkt en geknokt om de voorsprong te behouden. Waar Tricht het beste van het spel had en al enkele keren gevaarlijk werd hielden we de 2-3 voorsprong nog vast.

Langs de kant was onze aanhang aanwezig en motiveerde de spelers om te blijven knokken. Het was mooi om te zien dat er nog zoveel mensen de moeite nemen om ons aan te moedigen!

Wedstrijd lat en paal schieten

Tricht was een wedstrijd latje en paal schieten begonnen. Meerdere malen werden we gered door de paal. Ook Michael was erg alert bij de vele vrije trappen die Tricht kreeg rond de 16. Het was duidelijk dat de spelers van Tricht een goede trap hadden. Waar er al ruim 50 minuten voorbij waren in de 2e helft (iets extra tijd was logisch gezien de drinkpauze) kwam een stunt steeds dichterbij. Tot Tricht nog een vrije trap na een iets wat ongelukkige actie van ons kreeg. Deze bal vloog de kruising in. Een mooie bal, maar erg zuur voor ons. Kort daarna floot de scheids voor het eindsignaal.

Gemende gevoelens

Zoals de titel al zegt gingen we met gemengde gevoelens de kleedkamer in. Een eerste doelpunt die niet had mogen vallen i.v.m. een overtreding. Een tweede doelpunt uit een penalty waarover de meningen verdeeld zijn en een derde goal ver in blessure tijd maakte de 3-3 zuur. Had je ons vooraf gezegd dat het 3-3 zou worden hadden we er voor getekend.

Groot compliment

Een groot compliment aan alle spelers die geknokt hebben van het begin tot het eind en dit punt meer dan verdiend hebben! Daarnaast, namens heel zaterdag 2 een bedankje richting Bas en Jeffrey uit de A. Beide spelers hebben een prima helft gespeeld en de hele tijd alles gegeven wat ze hadden.

Programma

Donderdag komt MVV’58 op bezoek op sportpark De Lok. De wedstrijd zal om 8 uur beginnen. De eerste wedstrijd MVV’58 – WNC is geëindigd met de brilstand (0-0). Een overwinning is nodig om kans te blijven houden om de poulefase door te komen. Entree is gratis dus kom gerust even kijken!

 

Als elftal dat vaste klant was in de oude kantine, met veel rasechte TEC’ers in de selectie, hadden we gehoopt om na de wedstrijd nog een drankje te kunnen doen in het vernieuwde ‘clubhuis’. We vonden het dan ook jammer dat we dit punt niet konden vieren in het nieuwe ‘clubhuis’ van TEC omdat deze al gesloten was.

TEC Zaterdag 2