Wedstrijdverslag TEC G1 – DZC’68 G1

Wedstrijdverslag TEC G1 – DZC’68 G1tweede wedstrijd van de competitie

Wedstrijdverslag TEC G1 - DZC'68 G1

Afgelopen zaterdag waren we met 9 man. In de wedstrijd tegen DZC’68 misten we nog altijd Dirk, Richard en Danny. Ook was Bart er helaas niet bij, want die mailde om kwart over 10 dat hij ziek was en niet bij de wedstijd kon zijn.

Zoals altijd begonnen we, nadat we ons hadden omgekleed, aan de warming up en keeper Nick werd door Keanu en Wilbert warm geschoten. We hadden geen scheidsrechter voor deze wedstrijd dus moest onze eigen trainer Jos de wedstrijd leidden. De tos werd gedaan en DZC’68 besloot eerst om de wind tegen te nemen daardoor kregen wij de aftrap.

Eerste helft

We begonnen de eerste 5 minuten ietsjes onrustig, maar daarna kwamen we beter in ons spel. We speelden de hele eerste helft matig. We kregen genoeg kansen om te scoren, maar Thomas, Jochem en Keanu stuitten keer op keer op de keeper van DZC’68. Ook werden er veel ballen van de lijn gehaald door de laatste man of andere spelers van DZC’68. DZC’68 koos ervoor om op de counter te spelen. Dan werd er vooral op de aanvoerder van DZC’68 gespeeld, maar deze werd in de eerste helft goed verdedigd door Jochem.

Het duurde dan ook heel lang voor er een doelpunt viel. Maar het was Damian, die toch een gaatje wist te vinden. Damian schoot van afstand op de goal en die ging erin. De keeper ging niet geheel vrijuit bij het schot van Damian, maar de bal ging er wel heel mooi in. Eindelijk op voorsprong: 1-0.

Nog vlak voor rust kreeg DZC’68 een kans om te scoren, maar Nick hield de bal er goed uit. Met 1-0 de rust in.

De tweede helft

Jos vertelde in de rust dat we meer de bal moesten rond laten gaan. Ook moesten we in de rust voor onze eigen drinken zorgen, want er was niemand om voor drinken te zorgen. In het begin van de tweede helft namen we de wedstrijd weer in handen soms waren we in fases goed aan het voetballen maar soms waren we hier en daar wat slordig. We kregen genoeg kansen om 2, 3, 4 of 5 keer te scoren, maar als je 2x voor open goal mist dan blijf het maar 1-0… We noemen geen namen, maar Patrick weet waar we over praten.

Gelukkig viel de 2-0 alsnog en dat was een hele bevrijding voor ons! Damian nam de bal mee en schoot de bal mooi in de kruising. Dezelfde Damian vroeg daarna om een wissel. De aanvoerder van DZC’68 riep tegen Nick: wat ben je nou aan het tijd rekken, lange lummel! Nick antwoordde: “Wacht eerst eens even totdat onze speler eruit gaat en er een andere erin komt.”

3 punten!

Uiteindelijk hebben we 3 punten erbij en met 2-0 gewonnen. Ik wil de achterhoede Wilbert, Keanu en Damian een groot compliment geven, want ze hebben uitstekend gespeeld achterin in de tweede helft. Nick heeft dan ook niks te doen gehad in de tweede helft en had best wel een bak koffie kunnen halen.

Onze middenvelders Aron, Thomas en Jochem hebben goed hun best gedaan en Jochem heeft de aanvoerder van DZC’68 goed uitgeschakeld door hem geen kans te geven. Thom en Patrick hebben in de spits ook hun best gedaan.

Ook heeft Jos, onze begeleider een goeie wedstrijd gefloten. We hopen wel dat hij onze volgende thuiswedstrijd weer langs de lijn staat, want we hebben zijn coaching erg gemist.

Volgende week zaterdag spelen we tegen Jonge Kracht G1 een uitwedstrijd om 13:00 uur

Huis Verkopen