TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag TEC JO15-1 – ST Almkerk Altena JO15-1

TEC JO15-1 – ST Almkerk Altena JO15-1 (5-1)

Zaterdagochtend 30 november 11.30 uur verzamelen op het sportpark de Lok, het weer is fantastisch! De zon breekt hier en daar een beetje door waardoor het heerlijk vertoeven is op De Lok. De JO13-1 en JO14-1 spelen voor ons. Voor onze jongens is er geen tijd om een van de wedstrijden te bekijken, want vandaag moeten we weer op de foto, dus haartjes strak naar achter, een hoop gel erin en lachen maar.

Wedstrijdbespreking

Een belangrijk potje vandaag, daar waren we het allemaal over eens. Nummer 1 en 2 van de competitie spelen vandaag ook tegen elkaar, voor ons dus belangrijk dat we de 3 punten in Tiel houden. 5 competitiewedstrijden op rij kijken we na een aantal minuten al tegen een achterstand aan, dus we hebben afgesproken dat we met het gevoel van een achterstand van 0-2 naar buiten zouden gaan. Hopelijk werkt dit, nu moeten we wel vanaf de eerste minuut scherp zijn.

Eerste helft

We spelen op kunstgras vandaag. De zon komt door en er staat een hoop volk langs de kant. Wat wil je nog meer als voetballer, de ideale omstandigheden.

Nadat de tos was afgerond, kon de wedstrijd beginnen. We starten wat rommelig. Toch wel een best ploegje dat Almkerk: prima vleugelspelers en goede middenvelders hebben ze lopen. We hebben onze handen er vol aan. De eerste 5 minuten gaat het beide kanten op, spannend dus!

We komen langzaam wat beter in ons spel en heel soms zien we wat combinatievoetbal. Door combinatievoetbal, de bal minimaal te raken, creëren we ook wat kleine kansjes. Na een minuut of 6/7 is het raak, een mooi actie vanaf de linkerkant waar een voorzet uit komt, wordt koelbloedig ingekopt, 1-0 voor!!

De vreugde is van korte duur, Almkerk laat de kop niet hangen en voetbalt prima. We verliezen toch wat duels, waardoor de tegenstander toch even wat sterker is dan wij. Dat wordt ook beloond door goed voetbal en felheid van Almkerk dat terecht op gelijke hoogte komt. We zijn even niet scherp, we verliezen de slag op elk gedeelte van het veld.

Het staat weer gelijk…pffff, het zal toch niet zo zijn dat …. Nee, onze jongens zijn gebrand vandaag, we gaan ervoor. De wedstrijd gaat op en neer, beide teams creëren kansen, maar ze leiden niet tot doelpunten. Een leuk potje voetbal voor de neutrale toeschouwer. We naderen het einde van de 1ste helft en TEC krijgt net wat meer de overhand, het vertrouwen groeit.

7 minuten voor tijd is het dan zover, een prima doelpunt van TEC, 2-1 voor onze jongens. Het is bijna tijd, maar de goed fluitende scheidsrechter laat iets langer doorspelen, dit omdat er een onderonsje was geweest met het publiek. Waarschijnlijk hebben ze afgesproken na de wedstrijd om samen even een kopje koffie te gaan drinken. Dat was in het voordeel van TEC, de officiële speeltijd was al verstreken en TEC maakt in de blessuretijd nog de 3-1. Ruststand

Rust

In de kleedkamer gekomen, pakken we wat te drinken, de stemming is goed. Zoals elke wedstrijd gaat de vraag rond, hoe gaat het? Wat gaat er goed? En wat kunnen we beter doen? We komen tot de conclusie dat Almkerk prima voetballers in huis heeft en dat ze feller zouden terugkomen na rust. Voor ons de taak om weer scherp te gaan beginnen.

Wat we ook constateerde is dat we elke 2de bal verliezen. We hadden al afgesproken dat we niet zouden opbouwen, dit omdat de spitsen van Almkerk goede voetballers zijn en snelheid hebben. Dus we gaan voor de uittrap van Bart, daar hadden we tenslotte op geoefend en die komt heel ver. We gaan linies overslaan. We proberen onze spitsten sneller te bereiken en van daaruit te gaan voetballen, dat werkt toch het beste. Na de gezamenlijke yell gaan we naar buiten.

Tweede helft

We starten goed, we zijn fel en scherp. We zijn de bovenliggende partij, Almkerk komt heel af en toe door, maar onze verdedigers staan prima te voetballen. TEC krijgt kansen, we komen steeds vaker in buurt bij de keeper van Almkerk, maar hij wil er niet in. De tegenstander krijgt sporadisch wat kansjes, maar onze Bart staat regelmatig in de weg.

Na 20 minuten spelen is het dan zover, we houden het veld groot, waardoor er meer ruimte ontstaat voor opkomende middenvelders. Er volgt weer een voorzet vanaf de linkerkant en wordt met de grote teen binnen getikt, maar wie scoorde nu….Naufal of Dean? Maakt ook niet uit want dit doelpunt was een team actie. De bal werd namelijk onderschept door onze linksback Rinaldo en vervolgens doorgespeeld naar Merijn, die de bal direct voorgeeft, maar door een speler van Almkerk niet goed wordt weggewerkt. De bal komt voor de voeten van een TEC speler en hij gooit de bal nogmaals in de pot, doelpunt! Mooi voetbal, direct en samen! Het scorebord geeft 4-1 aan en Almkerk laat het gaan.

Door te blijven voetballen komen we ook nog op 5-1, ditmaal via de ander zijde van het veld. Noah, die het veld groot houdt, staat helemaal vrij en dat wordt gezien. Via een prima steekbal komt Noah in scoringspositie en rond mooi af.

5-1 is dan ook de eindstand, het was een heerlijke zaterdag middag met een leuke pot voetbal.

Volgende week spelen we uit in Giessen tegen GRC JO15.1.

Tot volgende week!

Meer foto’s van deze wedstrijd vind je op onze Facebookpagina…

Wedstrijdverslag TEC JO15-1 - ST Almkerk Altena JO15-1