TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag TEC JO15-1 – Groot Ammers JO15-1

TEC JO15.1 – Groot Ammers JO15.1 (4-2)

Vandaag staat Groot Ammers op het programma, de nummer 4 op de ranglijst. Qua doelsaldo een beetje gelijkwaardig aan TEC. Om bovenin mee te willen draaien, zijn vandaag de 3 punten van harte welkom. De boys waren allemaal op tijd in kleedkamer en super snel omgekleed, tijd genoeg dus voor de trainer om een bespreking te houden, zou je zeggen.

Maar niks is minder waar, het zou toch niet zo zijn dat ik terecht ben gekomen in een kindercrèche, wat een herrie!! Met wat moeite is het me toch gelukt om ertussen te komen en hebben we het tactische gedeelte door kunnen nemen. Afgelopen trainingen hebben we weer veel paas- en trapoefeningen gedaan, driehoekjes maken, aanspeelbaar zijn op het goede moment enz., enz. Zo hebben we woensdag ook even een partijspel gedaan tegen de JO15-2, waar we de oefeningen konden vertalen in wedstrijd vorm. Dat was voor zowel de JO15-1 en de JO15-2 heel leerzaam.

Eerste helft

We spelen vandaag op het Van der Valk veld, toch net wat lekkerder voetballen dan veld 5, dat geen boarding en dugout heeft en gewoon een beter veld is.

De scheidsrechter blaast op zijn fluitje en de wedstrijd kan beginnen. We starten redelijk, we hebben iets meer overwicht en creëren kleine kansjes. Na z’n 8 minuten spelen, verkijkt onze keeper en trapt per ongelijk de bal in de voeten van de tegenstander. De spits van Groot Ammers tikt de bal dan ook beheerst achter Bart. Jammer, we kijken weer tegen een achterstand aan, terwijl we afgesproken hadden “laten we een keer de 0 houden”. Niet getreurd en we gaan weer verder. Bart herpakt zich en keept alsof er niks gebeurd is en staat weer als een dijk te keepen. De jongens blijven rustig en zo nu en dan zie je dat de trainingen vertaald worden in de wedstrijd. Zo ontstaat ook de 1-1, simpel weg door de bal het werk te laten en door hem 1 a 2 keer te raken. Een heerlijk doelpunt van onze jongens!!

Na de gelijkmaker zakt het een beetje weg, krijgen nog wel wat kleine kansen, maar de verdedigers van Groot Ammers staan goed te verdedigen. De slag wordt voornamelijk op het middenveld uit gevochten, met hier den daar wat kleine inbraakjes van de tegenstander of van onze jongens. Ruststand 1-1.

Rust

In de kleedkamer gekomen lijkt ook nu weer of ik in een kindercrèche ben beland, wat een gekakel zeg !! Gelukkig duurde het niet te lang en konden we het een en ander door nemen. Ook nu gaat de vraag weer rond, wat gaat er goed en wat zou er beter kunnen in de tweede helft. Over 1 ding waren we het allemaal eens, wij hoeven hier niet te verliezen, we zouden iets nauwkeuriger om moeten gaan in balbezit en wat meer de rust moeten bewaren zodat we niet altijd de moeilijkste oplossing hoeven op te zoeken. Hou het simpel jongens en blijf vooral vanuit je positie voetballen want dan kan je iedereen blindelings vinden.

Tweede helft

Ook nu blaast de scheidsrechter op zijn fluitje en de tweede helft kan beginnen. In de eerste paar minuten speelt wederom de strijd zich af op het middenveld. Een kopie van einde eerste helft. Maar nu heeft Groot Ammers meer grip dan wij op dat gedeelde van het veld. Elke keer als wij denken dat we erdoor zijn staan we buitenspel. (toch misschien een training aan wijden?) We verliezen de slag en Groot Ammers komt op de rechterkant goed door, de rechtsbuiten van Groot Ammers is zeer snel en rond de bal fraai af. Ook nu staan we weer tegen een achterstaand aan te kijken…. Kop omhoog, positief blijven en erin geloven. En dat doen onze jongens, ze herpakken zich. Ze gaan voor elke bal, winnen nu wel elk duel op het middenveld en voetballen bij vlagen redelijk. Misschien moeten wel eerst op achterstand komen voordat we wakker worden, daar lijkt het wel op elk weekend. Door hard te werken en duels te winnen komen we steeds meer in de wedstrijd en dan eindelijk valt de 2-2. Net als vorige week is de vreugde kort en wordt de bal uit het net gepakt en op de stip gelegd. De jongens voelen dat er meer in zit dan een gelijk spel. En niets is minder waar, door werklust en strijd en zo nu en dan door mooi voetbal valt de 3-2 en de 4-2.

TEC O15.1 wint weer, maar wel moeizaam. Wij staan nu 3de, zelfs met 2 wedstrijden minder gespeeld dan de huidige koplopers. We doen het toch nog niet zo slecht; 5 gespeeld, 4 gewonnen en 1 gelijk, 13 punten dus.

Volgende week spelen we weer thuis, dan komt ST Almkerk/Altena (nr5) op bezoek.

(hopelijk spelen we dan weer op het van der Valk veld)

Meer foto’s van deze wedstrijd vind je op onze Facebookpagina