TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

TEC JO14-1 komt tekort in Topper

TEC JO14-1 – TSC JO14-1 (Uitslag 2-3)

TEC JO14-1 – TSC JO14-1 (Uitslag 2-3)

Alweer de laatste officiële thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. Wat gaat de tijd toch snel! Competitieronde nr. 9. Deze wedstrijd gaat de boeken in als de nr.1 tegen de nr.5 met vooraf een gaatje van 4 punten! Een mooi moment om het gaatje dicht te lopen zou je denken…

Helaas is de selectie verre van fit! Joshua en Noah geblesseerd en ook hadden sommige spelers nog wat pijntjes van de vorige wedstrijd. Helaas dus geen wisselspelers. De 11 op het veld zouden het dus moeten gaan doen. Gelukkig is de winterstop aanstaande. In deze periode kunnen de spelers even bijkomen en herstellen van de eerste seizoenshelft, zodat er straks weer met een fitte selectie aan de tweede seizoenshelft gestart kan worden. Vandaag dus tegen de Trots van Oosterhout. Ditmaal niet op het v/d Valk-veld, maar op het oude vertrouwde kunstgras. Om 11:04, (ja ja de tijd wordt scherp bijgehouden) werd er afgetrapt.

Eerste helft

De intenties van TSC waren meteen duidelijk! TEC niet laten voetballen door de opbouw zo vroeg mogelijk te storen en vandaag niet alvast voor Sinterklaas te spelen. Dat lukte ze aardig!

Zeker in het eerste kwartier liep TEC behoorlijk achter de feiten aan. Jayden kwam nog wel tot een schot op doel maar dat stond in schril contrast met wat TSC liet zien. Ik ben eens even corners gaan tellen, voor mij meestal een graadmeter wat betreft gevaar, doordat de aanvallende ploeg vaak in de 16 van zijn tegenstander voetbalt. In dat eerste kwartier stond deze teller op 1-4. TSC een fysiek sterke ploeg kwam vaak langs de flanken het middenveld over. Onze backs hadden een pittige kluif aan deze snelle jongens en eigenlijk kwamen onze spelers vaak niet in hun spel. Het duurde tot de 19e minuut, net toen de TSC storm wat leek te gaan liggen en TEC wat aan voetballen toekwam, dat TSC scoorde. Een communicatiefout lag hieraan ten grondslag waarvan de linksbuiten van TSC handig profiteerde. 0-1!

Amper bekomen van de schrik lag de bal 2 minuten later alweer achter onze keeper Jelle. Ditmaal werd de verdediging van TEC geklopt op snelheid! 0-2.

Had TEC dan helemaal geen kansen? Jawel. In de laatste 10 minuten van de eerste helft waren er wel degelijk wat kansen. Maar of de hoek was te moeilijk of de schoten te zacht, te onzuiver. De bal wilde er gewoon niet in. Vlak voor rust raakte tot overmaat van ramp ook Inske nog eens geblesseerd aan haar knie na een forse overtreding. Wat ook opviel in de eerste helft was het hoge knuffelgehalte. Constant moest er even aan elkaar gezeten worden, waarvoor ook vaak terecht werd gefloten. Dat haalde ook vaak een beetje de gang uit de wedstrijd. Na nog een grote kans van TSC waarop Jelle knap redde en een corner van TEC was het tijd om eens even de koppen bij elkaar te gaan steken en een strijdplan te gaan bedenken voor de tweede helft. Rust!

Tweede helft

Het was al snel duidelijk geworden dat Inske niet verder kon spelen. Gelukkig speelde de JO13-1 ook thuis en mocht Brian worden geleend voor de tweede helft.

Het begin van de tweede helft was zeer interessant! Zou TEC de aansluitingstreffer kunnen maken? Om nog enigszins een resultaat te behalen was dit wel van belang op dat snel te doen. Het spel golfde op en neer en zeker voor de neutrale kijker was het een hele interessante wedstrijd. Mirkan vuurde een mooie kanonskogel af op het doel van TSC. Maar de uitstekende keeper van TSC stond zijn mannetje, en had zeker met nog een aantal andere kansen en kansjes handenvol werk. De 1-2 viel echter niet. Sterker nog! Na iets minder dan 10 minuten in de tweede helft was het TSC die verder uitliep door de 0-3 te maken. Gelukkig lieten de jongens van TEC in deze fase niet hun koppies hangen en werd er hard gewerkt!

Kort na de 0-3 scoorde Sven een echte kluts goal! 1-3. Er was nog best wat tijd om op jacht te gaan naar de 2-3 en de 3-3, maar TSC was veel gevaarlijker in zijn aanvallen. Het was Jelle die TEC in deze fase nog enigszins op de been hield. Het gemis aan wisselspelers leek TEC op te gaan breken. De krachten vloeide weg en daarmee ook de concentratie. TEC ging strompelend naar de eindfase van de wedstrijd. Gelukkig voor TEC hadden de aanvallers van TSC hun vizier ook lang niet altijd op scherp staan.

Een beetje onrustig werd er al naar de klok gekeken, maar eigenlijk waren we langs de kant al tot de conclusie gekomen dat het vandaag gewoon niet ging lukken. Het was gewoon niet goed genoeg vandaag. Vlak voor tijd was er nog een kamikazeactie van Jelle nodig om de teleurstelling niet nog groter te laten worden. Uiteindelijk was er al even in dying seconds nog een vrije trap voor TEC die Gijs prachtig binnenschoot! 2-3. Snel wilde TEC nog verder spelen. Maar helaas Times up! De cijfers werden definitief en de 4e nederlaag dit seizoen was een feit.


Samengevat kan ik zeggen dat we vandaag te maken hadden met een fysiek en goed spelende tegenstander die het spel breed speelde en waarin dus ook hun kracht lag alsmede in de snelle omschakeling. TEC anticipeerde hierop vaak niet adequaat genoeg. Hierdoor ontstonden vaak gevaarlijke aanvallen.

Is het erg om van zo’n ploeg te verliezen? Ik denk het niet. Uit dit soort wedstrijden kan veel lering getrokken worden. Maar focus en concentratie leken vandaag toch wel een beetje een issue te zijn. Zeker in dit soort wedstrijden kan je eigenlijk niet verslappen en moet je pieken op de juiste momenten. Er zijn zeker kansen geweest, maar probeer het simpel te houden jongens, en heb oog voor de vrije man i.p.v. de bal al pingelend bij je medespeler te krijgen.

Komende week weer lekker trainen en op naar MAASTRICHT uit. Altijd lastig! 11:15 uur aftrap aldaar. Succes!