TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag Avanti’31 JO13-1 – TEC JO13-1

Wedstrijdverslag TEC JO13-1 - Avanti’31 JO13-1

Competitiewedstrijd Avanti’31 JO13-1 – TEC JO13-1 JO13-1 (2-2)

Na de gewonnen derby tegen Theole van vorige week stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Avanti’31 uit Schijndel op het programma. Een tegenstander die op de ranglijst 1 plaats boven ons stond met 5 punten voorsprong. Bij winst zouden we wat meer aansluiting krijgen met de ploegen boven ons, bij een gelijkspel of verlies blijft de focus vooral op de ploegen onder ons gericht.

Kortom, een belangrijke wedstrijd, waarbij de trainers beducht waren op onderschatting door onze jongens van de tegenstander. Al vaker was geconcludeerd dat na een eerder gewonnen wedstrijd de focus bij een volgende wedstrijd bij een aantal minder was dan benodigd. Zeker nadat bij de trainingen in aanloop naar deze wedstrijd er al wat signalen van ‘gemakzucht’ gesignaleerd waren.

De jongens moeten leren dat, ondanks hun jonge leeftijd, ze elke training én elke wedstrijd voor de volle 100% beleving en mentaliteit moeten kunnen opbrengen.

In deze 3e divisie en zeker tegen een sterke tegenstander zoals Avanti’31, die ons bij de thuiswedstrijd al met een 1-4 nederlaag compleet kansloos lieten, is dat een must.

Eerste helft

De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van Avanti ’31, waarbij als snel bleek dat het inderdaad een pittig potje zou gaan worden. Het spel golfde op en neer en al snel bleek dat we wat te weinig voetbalden en meer reactie-voetbal speelden i.p.v. zelf initiatief te tonen.

De jongens waren teveel met de tegenstander bezig wat ten koste ging van het eigen spel.

Dat, maar ook het nodige balverlies en te veel individueel spel, maakte de wedstrijd tot een spannende, maar geen goede wedstrijd. Desondanks kwamen we door een terechte penalty op 0-1. Antoon schoot de bal vervolgens onhoudbaar in.

Echter, direct vanuit de aftrap scoorde Avanti’31 de gelijkmaker, onze jongens stonden erbij en keken ernaar hoe Avanti’31 direct toesloeg.

De jongens waren nog euforisch van de benutte penalty en waren daardoor even niet geconcentreerd en meedogenloos genoeg om de tegengoal tegen te gaan.

Opvallend was dat ook de jongens in de gaten kregen dat het allemaal wat stroef ging, je zag en hoorde het ook aan hun reacties in het veld. Waarom ging het vorige week wel? En waarom ging het nu een stuk minder? Allereerst door de sterke tegenstander uiteraard, maar vooral door onszelf.

Opvallend was dat alle 2e ballen voor de tegenstander waren, kijkend naar onze veldbezetting / opstelling zouden we overwicht moeten hebben op het middenveld. Het tegendeel bleek, de meeste duels en het betere voetbal op het middenveld werd gewonnen/gespeeld door Avanti’31.

Maar met een 1-1 stand gingen we uiteindelijk de rust in en was er genoeg stof om te bespreken.

Na de rust veranderde er eigenlijk niet heel veel, maar wel duidelijk was dat we vandaag veel beter partij konden geven dan de eerder verloren wedstrijd. En dat terwijl er eigenlijk alles behalve goed gevoetbald werd, toch een compliment aan het team!

Tweede helft

Halverwege de tweede helft viel de 1-2, ….. en eigenlijk helemaal niet onverdiend ook. Finn gaf het laatste zetje aan de bal en zette ons op een voorsprong.

Je merkte dat wanneer we er een keer voetballend goed doorheen kwamen een doelpunt zeker mogelijk was …. Nu volhouden dus.

 Avanti’31 zette er nog een tandje bij en werd meer en meer gevaarlijk middels hun zeer snelle aanvallers.

Probleem bij ons was dat we het veld veel te groot hielden, een te lang gerekt veld maakte dat de snelle spelers van Avanti’31 veel ruimte kregen en onze jongens steeds vaker een stapje te laat bij de bal waren. Hier hadden we beter mee moeten omgaan door het speelveld bij balverlies zo klein mogelijk te maken.

De druk werd alsmaar groter en groter en resulteerde uiteindelijk in een terecht gegeven penalty voor Avanti’31, die bij een tweede poging goed werd ingeschoten.

… 2-2 ….. wat even later ook de eindstand zou worden.

Wat een tegenvaller, maar wel een stand die de verhoudingen in het veld goed weerspiegelde.

Terugkijkend op deze wedstrijd is het een gemiste kans om ons echt goed in de middenmoot te nestelen, anderzijds hebben we ondanks het matige veldspel tegen een sterke tegenstander toch een redelijk resultaat neergezet.

Komende week even terugkijken maar vooral weer de focus leggen op komende zaterdag wanneer HVCH JO13-1 de tegenstander is.

Deze wedstrijd moet simpelweg gewonnen worden, een wederom lastige opdracht maar zeker realistisch.

We kijken er weer naar uit.

Staff JO13-1.