TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag TEC JO12-1 – De Kogelvangers JO12-1

Wedstrijdverslag TEC JO12-1 - De Kogelvangers JO12-1

Wedstrijdverslag TEC JO12-1 – De Kogelvangers JO12-1

De start is gemaakt… Voor de jongens van de JO12-1 stond zaterdag 09-02-2019 de eerste competitiewedstrijd in de 1e klasse op het programma tegen De Kogelvangers JO12-1 uit Willemstad (NB).

De jongens waren ruim op tijd aanwezig, het veld was uitgezet door Menno en Gerrit (dank daarvoor!!) en de tegenstander en de scheidsrechter stonden klaar om de wedstrijd te laten beginnen. Niets stond een goede pot voetbal in de weg, behalve dan die keiharde zuidwester wind!

Maar al snel werd duidelijk dat niet de wind het probleem was, maar de sterke tegenstander. De Kogelvangers JO12-1 bleek een team vol goede voetballers die echt als team speelden. Dat was wel even schrikken voor onze jongens.

Eerste helft

De eerste helft de wind vol tegen en een tegenstander die hierdoor constant druk kon zetten op onze verdedigers, maar wat verder niet echt tot uitgespeelde kansen voor hen kwam. Totdat er in onze opbouw van achteruit de bal door de tegenstander werd veroverd en middels een snelle en harde schuiver tot goal werd gepromoveerd. 0-1!!

Tot die tijd hadden we zelf een paar kleine uitvallen gehad, maar waren we meer aan het tegenhouden dan zelf aan het aanvallen. Maar onze jongens bleven toch op zoek naar een goal wat resulteerde in een vrije trap linksvoor de goal van de tegenstander. Ralph ging achter de bal staan en scoorde via een zachte boogbal over de keeper van De Kogelvangers. 1-1!!

We konden nu met een gerust hart de rust in met de gedachte dat de tweede helft met de wind in de rug het wel goed zou komen.

Tweede helft

Dat viel tegen…. De Kogelvangers speelden zich prima onder de druk uit, die we probeerden te zetten, het leek zelfs alsof de wind eerder in ons nadeel dan in ons voordeel was. Door ons opportunistische spel waren we nog wel een aantal keer dicht bij een goal, maar was de uiteindelijke uitslag van 1-1 eigenlijk wel een prima einduitslag.

Conclusie die we kunnen trekken uit deze wedstrijd is dat de de boys allemaal wel kunnen voetballen maar dat ze zich moeten realiseren dat ze nu als team beter zullen moeten gaan voetballen om een goede klassering in de 1e klasse te bewerkstelligen.

Maar dat is nu zo leuk aan voetballen met de boys, telkens weer die extra stap(pen) proberen te maken door gericht te trainen om zo elke wedstrijd weer net wat beter te zijn dan de vorige.

Op naar de volgende wedstrijd, wij kunnen niet wachten!

Staff JO12-1