TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag TEC J016-1 – Haarsteeg JO16-1

Wedstrijdverslag TEC J016-1 - Haarsteeg JO16-1

JO16-1 wint weer!

TEC JO16-1 – Haarsteeg JO16-1 3-0 (3-0)

De titel zou de indruk kunnen wekken dat JO16 is doorgegaan met wat het gewend is te doen (winnen) of – dat past beter bij de situatie – dat er na een moeilijke periode weer eens gewonnen is…

Achter de wolken schijnt de zon… Ook een uitdrukking die goed bij dit team, deze wedstrijd, deze uitslag past. Maar ook: “Eén zwaluw maakt nog geen zomer”…

We zijn er namelijk nog lang niet…

Feit is dat er met 3-0 gewonnen is van Haarsteeg. Een tegenstander waar je vooraf blij mee bent (vanwege de geringe weerstand in de eerste competitie,  maar ook een tegenstander die zou kunnen bevestigen dat het allemaal nog niet zo heel best is. Haarsteeg deed beide.

In de eerste minuut gelijk raak

De wedstrijd begon perfect, namelijk met een prachtig doelpunt in de 1e minuut; voorbereid door Yekta en Batuhan, koelbloedig afgerond door Orlando. Daarna nog mogelijkheden om snel uit te lopen naar 2-0, 3-0, maar deze kansen werden niet benut. Verslapping en verdedigende problemen op het middenveld (te veel ruimte weggegeven) leidden vervolgens tot wat afstandsschoten van Haarsteeg, waarvan er eentje op de lat belandde.

Na 15 minuten zorgde de goed spelende Sidy voor wat rust door koelbloedig de 2-0 binnen te knallen, na opnieuw een fraai uitgevoerde aanval. Daarna opnieuw mogelijkheden om de score verder op te voeren maar gescherpte bleek nog geen 100%. Yekta schoot 3-0 binnen en daarmee leek de weerstand van Haarsteeg wel gebroken.

Tweede helft

In de rust werden er wat puntjes op de i gezet en werd benadrukt dat de tweede helft ook in het teken moest staan van de 0 houden. Na rust aanvankelijk hetzelfde beeld, maar Haarsteeg raakte wat gefrustreerd. Hun nr 4 werd na zijn zoveelste overtreding en commentaar tijdelijk uit het veld gestuurd, maar dit werd niet geaccepteerd door zijn trainer, die hem het veld weer in stuurde. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de wedstrijd staken.

Na een afkoelingsperiode werd de wedstrijd hervat zonder nr 4, maar het werd nooit meer een wedstrijd. TEC was veel te slap, miste de goede concentratie en motivatie om verder uit te lopen. Haarsteeg werd sporadisch zelfs nog gevaarlijk, hoewel keeper Duco het nooit echt druk heeft gehad.

Er werd wat gewisseld en ook Christiaan mocht zijn eerste minuten maken (zoals vooraf was afgesproken). De tweede helft was dus niet om over naar huis te schrijven. De eerste helft wel! Dat is het uitgangspunt om verder te bouwen aan een beter team.

Dinsdag weer trainen!

Meer foto’s en video’s van deze wedstrijd vind je op de Facebookpagina van onze JO16-1.

Wedstrijdverslag TEC J016-1 - Haarsteeg JO16-1
Wedstrijdverslag TEC J016-1 - Haarsteeg JO16-1
Wedstrijdverslag TEC J016-1 - Haarsteeg JO16-1
Wedstrijdverslag TEC J016-1 - Haarsteeg JO16-1 -2
Wedstrijdverslag TEC J016-1 - Haarsteeg JO16-1
Wedstrijdverslag TEC J016-1 - Haarsteeg JO16-1