TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag SCHARN JO14-1- TEC JO14-1

SCHARN JO14-1- TEC JO14-1

Scharn JO14-1- TEC JO14-1 (1-4)

Het is een kwestie van geduld, rustig wachten op de dag…

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste competitiewedstrijd voor de JO14-1 van dit jaar op het programma. Naar Maastricht, altijd leuk. Gelukkig kunnen we nog met 130 richting het zuiden. Gezien het blessureleed (Teun ziek, Noah en Joshua geblesseerd) ging Dean mee! Veel dank hiervoor, altijd fijn als je elkaar wil en kan helpen. Zo zie je maar dat 13 spelers in deze competitie aan de krappe kant is. Helaas, missen we een 14e speler en maken de bobo’s (KNVB) het wel erg bont. Regels zijn regels natuurlijk, maar als het om de ontwikkeling en het speelplezier van kinderen gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je zoveel als mogelijk op je eigen niveau kunt voetballen. Van dit beleid wordt letterlijk niemand beter.

De eerste helft

Nog genietend van het uitzicht wordt de bal door TEC vanaf de aftrap 5 keer naar elkaar toegespeeld, Sven trekt hem prima voor en Justin schiet binnen. Goedemorgen hier zijn we!! Binnen 1 minuut en zonder dat 1 Scharnier de bal heeft aangeraakt, is het visitekaartje afgegeven. Wat kunnen jullie goed voetballen en na deze wedstrijd blijkt ook dat jullie bij de winterstop met 54 doelpunten voor, erg makkelijk, en vaak mooi scoren. Leuk voetbal om te zien! Verdedigend voetbal spelen kan altijd nog als jullie in Italië gaan voetballen. Niet gek lang na de 0-1 volgde een typisch afstandsschot van Gijs. Gedragen door de wind verdween de bal richting kruising, mooie goal en wedstrijd gespeeld. Scharn gaf erg weinig tegengas en de grensrechter van Scharn vond het maar moeilijk. Hij riep dit woord continu, waarom is een raadsel… Het is waarschijnlijk voetbaltaal en zijn er hopelijk verder geen serieuze problemen voor hem. Voor de rust maakt Sven nog de 0-3.

De tweede helft

Inske was vlak voor het verstrijken van de eerste helft geblesseerd geraakt. Dat kon er ook nog wel bij en gelukkig kon Noah het opbrengen om, ondanks zijn blessure en het advies om niet te spelen, toch invallen. Nood breekt wet. Hij kreeg als rechtsback gelijk een verassing als tegenstander. Een vrij grote jongen die in de eerste helft nog niet gesignaleerd was.

Gedurende de tweede helft kregen Justin (buikklachten) en Sven (bovenbeen) ook wat pijntjes. Het begint op Medisch Centrum West te lijken en gelukkig is de winterstop bijna daar. Over de tweede helft valt weinig te melden behalve dat Mirkan alert een rebound intikte (0-4) en Scharn één van de weinige kansen benutte (eindstand 1-4). Aandoenlijk om te zien hoe de eerder genoemde reusachtige invaller zijn doelpunt vierde, hij was zo blij!! Erg leuk, hier kan ik echt van genieten, ondanks dat het een tegengoal is.

Al met al een prima overwinning, ondanks dat de tweede helft een formaliteit was. Het is jullie vergeven. Allemaal 2 weken verplicht onder de kerstboom liggen slapen en aansterken, lijkt het beste. Blijf elkaar de bal in de toekomst toespelen als in deze eerste minuut en ook zeker op bepaalde momenten scherper, dan gaan jullie er een mooi 2020 van maken!

Succes 25 januari in de bekerwedstrijd thuis tegen White Boys om 11:00 uur. Komt allen kijken voor aanvallend en attractief jeugdvoetbal!

SCHARN JO14-1- TEC JO14-1