TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag GVV’63 – TEC JO19-1

GVV'63 - TEC JO19-1

Wedstrijdverslag GVV’63 – TEC JO19-1

Afgelopen zaterdag speelde TEC JO19-1 de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie. Helaas is dat in de 2e klasse, maar nu moeten we ook maar gewoon kampioen worden. Dat het niet zo makkelijk zal zijn staat vast, maar we zijn dat wel aan onszelf verplicht.

De eerste wedstrijd was in Gameren tegen GVV’63. In de competitie zijn zij voor de winterstop op een 2e positie geëindigd. Bij aankomst op het sportpark konden we niet de kleedkamer in, omdat er maar liefst 2 andere teams inzaten. De voorbereiding was dan ook wat rommelig, maar ook dat mocht geen excuus zijn om niet goed aan de wedstrijd te beginnen. Werner, Danee, Wout en Dyon waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar.

Eerste helft

Om 12.00 uur werd er afgetrapt. Het was duidelijk dat harde wind vandaag een factor zou zijn. De 1e helft moest TEC tegen de wind in spelen. GVV probeerde TEC dan ook vast te zetten. Toch waren de eerste 2 kansen voor TEC, waarbij Marijn wel de keeper kon omspelen, maar vervolgens op het soms gladde en natte veld weg gleed en zodoende niet kon scoren. De grootste kans was voor Tygo toen hij alleen voor de keeper recht op de keeper schoot. De rebound werd over geschoten omdat hij ook onvoldoende grip kreeg op het veld.

Aan de andere kant redde Stijn ons een aantal keer voor de rust bij kansen die normaal gesproken ook in het doel verdwijnen. De laatste kans voor rust was voor Richard die bij een aanvalsopbouw via Wouter en Marijn een teenlengte tekort kwam om te scoren.

Tweede helft

De 2e helft zouden wij de wind in de rug hebben en werd de tegenstander direct onder druk gezet. Al na 6 minuten scoorde Tygo de 0-1 uit een pass van Richard. Drie minuten later kon de keeper een schot van Richard niet klemvast houden en kon Tygo wederom scoren (0-2).

TEC kreeg een aantal kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, maar pas in de 81e minuut kon Marijn de bevrijdende 0-3 scoren. Tygo ging goed door op de zijkant en gaf voor op Richard. Zijn directe schot verdween op de paal, waardoor de attent mee gelopen Marijn eenvoudig kon scoren.

Zo is de eerste overwinning een feit. Er kan nog veel verbeterd worden maar het is toch lekker om tijdens de 1e wedstrijd ook nog eens de “0” te houden.

Zaterdag spelen we de 2e wedstrijd thuis tegen GRC’14 JO19-1.