TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd VOAB JO13-1 – TEC JO13-1 (Uitslag 0-2)

competitiewedstrijd VOAB JO13-1 – TEC JO13-1

TEC JO13-1 wint topper tegen VOAB JO13-1

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd VOAB JO13-1 – TEC JO13-1 (Uitslag 0-2)

Na de gewonnen (thuis) wedstrijd tegen WSC vorige week en het gezellige teamuitje naar de wedstrijd van TEC 1 in Volendam brak voor TEC JO13-1 een spannende week aan! Namelijk de topper tegen VOAB JO13-1. Om er even wat statistieken vooraf op los te laten: VOAB behaalde uit de afgelopen wedstrijden de maximale score  van 27 punten uit 9 wedstrijden en een doelsaldo van 37 voor en 4 tegen. TEC stond tot op 2 punten achterstand met 41 doelpunten voor en 11 tegen.

Goede voorbereiding

Op papier dus al een lastige tegenstander die niet veel doelpunten tegen krijgt en ook nog eens goed kan scoren. Hoe bereid je het team hierop voor? Op maandag merkten de trainers al dat de kids uit zichzelf al behoorlijk gefocust waren. We wisten ook dat VOAB nog een oefenwedstrijd zou spelen tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch op dinsdagavond. Patrick bood aan om daar te gaan kijken en een wedstrijdanalyse te maken. En zo konden we de woensdag- en donderdagavond benutten om een aanvalsplan in te slijpen en het team tactisch voor te bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk zeggen we dan altijd.

Zaterdag 1 december brak aan. Met een volledig fitte selectie en vol goede moed vertrokken we rond 11.00 uur in colonne richting Goirle. Iedereen had er erg veel zin in! Het mooie ochtendzonnetje verdween helaas en donkere wolken pakten zich samen boven het sportpark van VOAB. Zou het een voorbode zijn op wat komen ging?  De wedstrijd zou gespeeld worden op het hoofdveld van VOAB, met een heus digitaal scorebord in de aanslag. Onder grote publieke belangstelling werd er om 13:01 uur afgetrapt voor de TOPPER in de Hoofdklasse – Zuid.

De topper VOAB JO13-1 – TEC JO13-1

De wedstrijd ontvouwde zich ook als een echte topper waar iedereen vooraf op had gehoopt. VOAB spoot uit de startblokken en zette TEC meteen onder druk, en al vrij vroeg in de wedstrijd waren er al een paar kleine kansjes voor VOAB. TEC liet zich niet intimideren door het fysieke spel van de tegenstander en beet fel van zich af. Soms leek het even of dat er een paar spelers van ons misschien iets te geconcentreerd waren of wat last hadden van de spanning. Maar naarmate de eerste helft vorderde bleken de beide teams behoorlijk aan elkaar gewaagd. Al konden er aan TEC kant nog niet echt grote kansen worden gecreëerd. VOAB kon qua veldspel niet veel potten breken bij de hard werkende defensie van TEC. Het gevaar kwam vooral uit de dode spelsituaties en enkele corners van VOAB die soms iets te makkelijk weg werden gegeven.

Jelle, die erg sterk keepte, toonde zich een zeer bekwame doelman en was het slot op de deur deze wedstrijd. Na precies 30 minuten floot de goed fluitende scheidsrechter af voor de welverdiende adem en drinkpauze. Conclusie van deze spannende eerste helft was, dat VOAB een licht veldoverwicht had en TEC fysiek probeerde uit de wedstrijd te spelen. TEC daarentegen bleef geduldig voetballen en groeide steeds beter in de wedstrijd. Echte grote kansen waren er niet echt geweest voor beide partijen.

Tweede helft

Verwachtingsvol werd er uitgekeken door het aanwezige publiek naar de tweede helft. Om het VOAB nog lastiger te maken zouden we wat compacter moeten gaan spelen. Er werden in de eerste helft soms toch nog wat te veel meters afgelegd met en zonder bal. Nu was het TEC wat steeds meer initiatief nam en steeds gevaarlijker werd.

Het werd een helft waarin alle ingrediënten voor een topwedstrijd zaten: Strijd, emotie, passie en ook de teamgeest was fenomenaal. Dat de emoties soms toch wat (te) hoog opliepen bleek een klein kwartier voor tijd. Nadat Sven een vrije trap meekreeg vond er een kleine woordenwisseling plaats en werd er wat geduwd over en weer. Lenn die voor zijn ploeggenoot opkwam kreeg rood. De scheidsrechter had hem een slaande beweging zien maken. Ook een speler van VOAB kreeg rood waardoor het 10 tegen 10 werd. In mijn ogen en in het licht van de wedstrijd was een time-out voldoende geweest.

Echte topper(s)

De vrije trap werd alsnog genomen door Sven, die de bal hoog in de zestien bracht. Aan mijn oog ontrokken scoorde Mirkan de bevrijdende 0-1! Yes!  En ook nu zag je weer hoe hecht dit team is, want de goal werd gevierd bij de bank met iedereen! En nu? Consolideren of proberen de deur in het nachtslot te gooien? De officiële speeltijd zat er bijna op. Het kon niet lang meer duren want de volgende teams stonden al klaar voor hun wedstrijd op het hoofdveld. In de 60e  minuut speelde de sterk ingevallen Noah zich knap vrij en bediende Teun met een mooie zuivere pass. Teun speelde de bal zuiver in de voeten van Chelsea, die zich geen moment bedacht en snoeihard de bal in de rechter onderhoek schoot. Onhoudbaar voor de keeper. BAM!! 0-2!

Bijna gelijk na de goal floot de scheidsrechter af en vierden de spelers op het veld een klein feestje met elkaar. De ontlading was groot!! Het applaus was voor TEC, maar ook voor de spelers van VOAB was er vanuit onze kant ook een groot applaus! Voor dit soort wedstrijden kom je naar het voetbalveld en ga je van voetbal houden. Ik wil daarom ook iedereen bedanken voor zijn/haar aandeel in deze topper. Iedereen was top! Niemand uitgezonderd! Volgende week (8 december) wordt de laatste competitiewedstrijd van 2018 gespeeld. Thuis tegen Boeimeer om 11.00 uur. Van harte welkom!

VOAB JO13-1 – TEC JO13-1 competitiewedstrijd VOAB JO13-1 – TEC JO13-1