TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Ultieme revanche!

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd TEC JO14-1 – SBC JO14-1 (Uitslag 4-2)

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd TEC JO14-1 – SBC JO14-1 (Uitslag 4-2)


Vandaag competitiewedstrijd nummer 2 na de winterstop: TEC JO14-1SBC JO14-1. Als ik aan kom lopen ligt het Sportpark “De Lok” ligt er nu nog vredig bij. Onze TEC JO14-1 is al bezig met de warming-up. Er wordt storm verwacht dit weekend. Zou dit ook een mooie metafoor zijn op wat komen gaat?

Vorige week is TEC de tweede helft van de competitie weer uitstekend gestart met een goede overwinning op de nummer: 6 – SV Unitas ’59, zodat er mooi gat is geslagen tussen de nummer: 5 (TEC) en nummer: 6. Er kan voorzichtig weer wat verder naar boven gekeken gaan worden. Voor de winterstop werden er eigenlijk alleen punten verspeeld aan de clubs, die nu boven ons staan. Soms onnodig, soms pech!

Met in het achterhoofd de uitwedstrijd tegen onze gasten uit Son en Breugel zijn we benieuwd of onze jongens sportieve revanche zouden kunnen nemen vandaag! De ploeg wordt echter helaas al een tijdje geteisterd door blessures en het griepvirus. Desondanks is er goed getraind deze week, maar zullen we wel met een wat gewijzigde selectie en opstelling aan deze wedstrijd beginnen om de hierboven genoemde redenen.

Om aan onze bijgestelde doelstelling: Een plek bij de eerste 3 dit seizoen te voldoen, moet er vandaag dus gewoon gewonnen om het gaatje met SBC te dichten. Uiteraard kijken we ook met een schuin oog naar onze naaste concurrenten, maar blijven we natuurlijk uitgaan van onze eigen kracht. Half twaalf! De fluit klinkt en de bal rolt. Zou TEC gaan stormen en wervelen?

Eerste helft:

Nog maar net geïnstalleerd langs de kant of de 1-0 staat al op het denkbeeldige scorebord. Van achteruit geeft Joshua een hoge bal op Sven, die de bal uitstekend controleert en uithaalt. De keeper stompt de bal met zijn vuisten weg, maar Brian staat precies goed om de bal over de doellijn te prikken. Wat een flitsend begin! Dat belooft wat.

Het fysiek sterke SBC liet zich door deze snelle tegenslag niet uit het veld slaan en schuwde het duel met onze spelers niet. Zo had Inske haar voeten vol aan de nummer 11 en werden er regelmatig luchtduels uitgevochten. Deed me een beetje denken aan het Engelse kick and rush voetbal.

Onze keeper Jelle had zeker geen gemakkelijke ochtend en hoefde zich zeker niet te vervelen door de af en toe snelle uitbraken van SBC. Hoewel TEC technisch verzorgder speelde, werd het geen 2-0, maar werd het tot teleurstelling van het thuispubliek 1-1 door een prima spitsengoal van SBC.

Het spel golfde op en neer en was erg leuk om naar te kijken. Het was TEC die de meeste kansen creëerde. Zo was er in de 20e minuut nog een mooie aanval waarbij de bal in een soort flipperkast belandde, maar was het schot uit kluts een makkelijke prooi voor de keeper van SBC. Duidelijk was wel dat deze wedstrijd niet op halve kracht of zelfs maar op 75% kracht gewonnen kon worden. Er zou echt nog een schepje boven op moeten om van dit sterke SBC te winnen.

Kansen waren er in de eerste helft genoeg om de score verder uit te bouwen, maar door goed keeperswerk en de net niet overtuigend hard genoeg geschoten ballen door onze voorhoede leek het erop dat we met 1-1 zouden gaan (be) rusten. Maar onverwacht kwam er toch nog een grote kans voor TEC, doordat de keeper van SBC de bal een beetje ongelukkig het spel weer in bracht, na een kans van TEC goed gepareerd te hebben, werd deze opgepikt door Jayden die de bal op Noah speelde, die vervolgens prima de bal aflegde op Sven die zo heel mooi de 2-1 kon binnen schieten.

Vlak voor het einde van de eerste helft kwam Inske in een luchtduel hard in botsing met haar tegenstander, waarbij haar tong tussen haar tanden kwam en zo beschadigd raakte dat ze niet meer verder kon spelen. Wat een pech en wat een domper voor haar en het hele team.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor het rustsignaal! Er was behoorlijk met de krachten gesmeten, dus even rust en wat drinken konden onze spelers wel gebruiken. En wij langs de kant konden de tussen-evaluatie weer gaan opmaken. De conclusie was dat het ‘zou moeten kunnen’ vandaag maar dat er nog wel net een stapje harder gezet moest worden om SBC over de knie te krijgen.

Tweede helft:

Doordat Inske niet verder kon moest er wat omgezet worden in de opstelling. Zo ging Sven op de plek van Inske spelen. Mirkan J zou Noah aflossen in de spits die naar de rechterkant op het middenveld verhuisde. Nu maar hopen dat iedereen fit bleef!

Er werden vaak pittige duels uitgevochten en Joshua, Justin en Sven moesten toch even wat langer verzorgd worden alvorens ze verder konden spelen. Er moest natuurlijk nog wel gescoord worden! En het liefst nog veel vaker. Die kansen kwamen zeker!

Zo kopte Nathan na een goede corner van Justin in de handen van de keeper en was Jayden dichtbij een goal door een geplaatst schot in de rechter onder hoek. Maar ook die pakte de keeper wonderwel. Het was Mirkan die TEC uiteindelijk op voorsprong schoot na een magnifieke solo-actie verschalkte hij heel knap de keeper van SBC. 3-1! Deze goal was eigenlijk de optelling van een aantal goede mogelijkheden van een zeer sterk spelend TEC. Zou dit de capitulatie van SBC zijn?

Terwijl ik het doelpunt nog aan het opschrijven was, werd er alweer hard gejuicht. Maar ditmaal door de meegereisde supporters van SBC. 3-2. Werd het nou toch nog spannend? Er moesten nog ruim 20 minuten gespeeld worden dus tijd genoeg zou je zeggen voor een genadeklap, maar ook de mogelijkheid voor SBC om weer op gelijke hoogte te komen. De handrem moest door onze verdediging een aantal keren stevig aangetrokken worden, maar het begon erop te lijken dat de overwinning over de streep getrokken ging worden.

Het slotakkoord was voor Brian die werkelijk waar met een prachtige lob nog 1x deze wedstrijd de keeper van SBC het nakijken gaf. 4-2! Heel mooi om te zien hoe Brian zich in een toch wel korte tijd dat hij in de O14 speelt met zijn bravoure een waardevolle aanwinst blijkt te zijn! Na wat extra tijd bijgetrokken te hebben, floot de scheidsrechter iets voor 13:00 af en bleef deze 3-punter mooi en verdiend in Tiel. Langs de kant konden we alleen maar trots zijn op deze sportieve prestatie en de revanche die genomen was met oog op de uitwedstrijd.

Ik durf wel te zeggen dat in deze wedstrijd alles zat! Strijd, passie, bij vlagen goed voetbal en een paar prachtige goals. Met als resultaat een dik verdiende overwinning. Nu proberen dit niveau vast blijven houden en op naar volgende week als we weer naar Noord-Brabant afreizen waar we te gast zullen zijn bij fusieclub UDI’19/CSU. Succes!