Wedstrijdverslag competitiewedstrijd TEC JO13-1 – vv Bavel JO13-1 (Uitslag 6-1)

Overwinning voor TEC JO13-1 bij debuut in de Hoofdklasse.

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd TEC JO13-1 – vv Bavel JO13-1 (Uitslag 6-1)

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover! De start van de nieuwe voetbalcompetitie en daarmee ook het debuut van TEC JO13-1 in de Hoofdklasse. Benieuwd en vol verwachting stonden de trouwe supporters weer langs de lijn om het team aan te moedigen ondanks het toch wel wat onstuimige weer. Iedereen was fit en daarmee de selectie compleet. Voorafgaand aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het verschrikkelijke ongeluk op het spoor in Oss afgelopen donderdagochtend.

Om iets over twaalf uur werd er afgetrapt op de prima grasmat van veld 2. TEC begon de wedstrijd eigenlijk zoals de weersomstandigheden waren… Onstuimig! Duidelijk werd dat de harde wind beide teams parten speelden. Het meeste balbezit was echter voor TEC. De passes naar elkaar waren vaak onzuiver, miste snelheid of soms juist te hard. Bavel kon echter niet onder de druk van TEC uitkomen. Na ongeveer een kwartier spelen werd het spel van TEC wat beter maar werden de kansen (nog) die er waren niet verzilverd. Dit duurde tot de 25e  minuut toen de bal via een assist van Noah bij Alec belandde. Om het nog even spannend te houden, redde de keeper van Bavel in eerste instantie maar kreeg de bal niet goed weg waardoor Alec het nog een keer mocht proberen en raak schoot! 1-0. De eerste competitie goal was een feit. Na nog een paar halve kansjes voor TEC besloot de scheidsrechter dat het genoeg was voor de eerste helft, en floot af voor de rust.

TEC was veel dreigender in de eerste helft maar het spel was vaak rommelig en onzuiver. Dat zou in de tweede helft echt beter moeten.

TEC kwam fel en goed uit de startblokken aan het begin van de tweede helft. De bal werd snel rond gespeeld en er kwam gelijk veel druk op de verdediging van Bavel. Al na 2 minuten was het raak! Jelle speelde de bal snel uit naar Teun die na een fraaie rush de 2-0 aantekende. Kort daarna wist Finn het net te vinden na een soortgelijke aanval over rechts via een assist van Sven. 3-0. Daarna liet TEC de teugels weer een beetje vieren en dook Bavel een paar keer gevaarlijk op voor keeper Jelle die zijn doel echter knap verdedigde. In de 20e  minuut van de tweede helft speelde Noah zich mooi vrij en versnelde richting het doel van Bavel en schoot de bal heel mooi over de keeper in het doel. Nadat Jayden nog een mooi gedrukt schot op het doel van Bavel had afgevuurd,  braken er voor Bavel een paar minuten aan waarin ze Jelle toch 1x wisten te verschalken. 4-1. Helemaal op het eind mocht Lenn nog aanleggen voor een vrije trap, die hij heel mooi vanaf een meter of 20 van het doel onhoudbaar over de keeper raak schoot. 5-1. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Antoon met een prima kopbal uit een corner de eindstand op 6-1. Concluderend kan ik zeggen: Niet geweldig gespeeld, wel gewonnen. Volgende week vervolgen we de competitie met een uitwedstrijd tegen Madese Boys in  Made.