Wedstrijdverslag competitiewedstrijd TEC JO13-1 – Jong Brabant JO13-1 (Uitslag 6-1)

Prima overwinning TEC JO13-1 tegen Jong Brabant JO13-1

 Wedstrijdverslag competitiewedstrijd TEC JO13-1 – Jong Brabant JO13-1 (Uitslag 6-1)

Wederom een thuiswedstrijd voor TEC JO13-1. Ditmaal tegen Jong Brabant JO13-1. De nummer 2 tegen de nummer 8. Gezien de stand op de ranglijst zou deze horde genomen moeten kunnen worden. Zeker na de weergaloze wedstrijd van vorige week. Om het team nog een extra boost te geven kwam regio tv Tiel de wedstrijd filmen. Met grote dank van ons allen aan Leo en Milena voor het ter beschikking stellen van een hoogwerker en Anne-May voor het regelen van de cameraman van regio tv Tiel en natuurlijk de cameraman van regio tv Tiel zelf. Van de tegenstander wisten we dat ze vorige week als enige ploeg twee keer wisten te scoren tegen koploper VOAB. Van onderschatting kon en mocht dus geen sprake zijn. De opdracht was duidelijk! Er moest gewoon gewonnen worden, en bij voorkeur zo efficiënt mogelijk.

Wedstrijdronde 7, eerste helft:

Om 11.00 uur werd er afgetrapt op de mooie kunstgrasmat. Er waren weer heel wat supporters langs de lijn om TEC aan te moedigen. TEC opende wat slordig en leed best veel balverlies. Het eerste kwartier speelde Jong Brabant zeker niet slecht. Vooral de voorhoede en met name de linksbuiten was een jongen waar onze verdediging zijn handen vol aan had. Zo schoot Jong Brabant in deze fase de bal al een keer op de paal. TEC was gewaarschuwd! Gaandeweg de eerste helft kreeg TEC de stijgende lijn weer te pakken doordat de druk opgevoerd werd en er zuiverder werd gespeeld.  In de 14 eminuut startte Alec vanaf het midden een aanval met een goede pass op Mirkan, die hem keurig op Jayden aflegde die vervolgens met een fraaie lob de keeper verschalkte. 1-0. Door de counter bleef Jong Brabant wel op een goal aandringen, maar Jelle onze doelman was goed uitgeslapen en voetbalde ook prima mee! Kort daarop opende Antoon een mooie aanval met Gijs, die na een snelle rush met een bekeken schot de 2-0 aantekende. De doelpunten vielen snel in deze fase. Na een aantal kleine mogelijkheden was het in de 23 e minuut weer raak! Maar ditmaal trof Jong Brabant doel. 2-1. Geheel tegen de verhouding in…Maar toch. Het was nu wel (nood)zaak om de voorsprong te behouden tot de rust. Gelukkigwerd TEC een handje geholpen door Jong Brabant. In het slotakkoord van de eerste helft volgde nog een aanval over rechts met Teun en Noah. De voorzet die volgde, werd door een verdediger van Jong Brabant achter zijn eigen doelman geschoten. 3-1. En zo kon TEC toch met een enigszins comfortabele voorsprong naar de kleedkamer.

Tweede helft:

TEC begon de tweede helft weer fel en op zoek naar meer doelpunten. Jong Brabant leek zijn kruit al te hebben verschoten in de eerste helft en kwam er niet echt meer aan te pas. De focus aan hun kant kwam meer te leggen op het storen van de TEC aanvallen en de schade beperken. Al vroeg in de tweede helft werd een aanval opgezet van achteruit. Joshua speelde de bal zuiver op (ik dacht) Gijs, die de bal over de doelman wilde lobben. Die redde in eerste instantie door te blijven staan en zich groot te maken, maar kreeg de bal echter niet weg en zo kon de afvallende bal door de goed meegelopen Teun tegen de touwen gewerkt worden. 4-1. Nog geen 2 minuten later scoorde Chelsea op weergaloze wijze de 5-1. Ze speelde zich knap vrij en legde aan voor een hard en hoog schot. Van onze kant uit leek de bal over te gaan, maar de bal daalde net op tijd en plofte zo achter de doelman. Het slotakkoord van de doelpuntenfestijn was voor Noah. In de 39 e  minuut volgde een mooie pass van Gijs op Noah die versnelde en de keeper met een mooi geplaatst schot kansloos liet. 6-1. TEC bleef in de laatste 10 minuten zoeken naar meer goals maar echte grote kansen kwamen er niet meer. Wel was er nog een mooie vrije trap van Joshua vlak voor tijd. Maar zijn schot ging rakelings over. Zo eindigde deze wedstrijd in wederom een fraaie overwinning. We hebben strijd, teamwork en mooie doelpunten gezien. Volgende week vervolgen we de competitie met een uitwedstrijd tegen ZIGO.

 

TEC JO13-1TEC JO13-1