Wedstrijdverslag competitiewedstrijd TEC JO13-1 – DESK JO13-1 (Uitslag 5-0)

Overtuigende zege voor TEC JO13-1 tegen DESK JO13-1

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd TEC JO13-1 – DESK JO13-1 (Uitslag 5-0)

Na twee keer achter elkaar een uitwedstrijd gespeeld te hebben was TEC JO13-1 afgelopen zaterdag gastheer voor DESK JO13-1 uit Kaatsheuvel. Eigenlijk de grote onbekende! We wisten dat onze gasten vanuit de 3edivisie naar de hoofdklasse waren gekomen en dat ze in de twee voorgaande wedstrijden nog geen punten hadden gehaald. Maar ja dat zegt natuurlijk niet alles. Misschien was het een kwestie van tijd voor de eerste punten… Bij TEC groeit het zelfvertrouwen van de spelers met de week. Op een kleine misstap na in de tweede speelronde zijn alle wedstrijden in de competitie tot nu toe omgezet in winst. Met een doelsaldo van +18. Dat zijn natuurlijk mooie cijfers! Maar om in het spoor van de koploper te blijven moest er natuurlijk wel gewoon gewonnen worden. Dus aan Franck en Raymond de taak om het elftal weer tactisch en scherp neer te zetten voor speelronde nr.6

Dan de wedstrijd:

Na de tactische bespreking in de kleedkamer was het tijd voor de warming up. Om 11.00 uur werd er afgetrapt op de heerlijk strakke grasmat van het hoofdveld. TEC opende sterk en kreeg in de eerste 10 minuten al zeker vijf kansen om de score te openen. In de 8e minuut wist Antoon het net al te vinden door de bal droog achter de doelman van Desk te schieten na een fraaie aanval over vele schijven. Dit goede begin beloofde wat. Waar TEC in de voorgaande wedstrijden de druk op de bal nog wel eens wat liet afnemen, werd de druk naarmate de eerste helft vorderde nog wat verder opgevoerd! Toch moesten de in grote getale aanwezige toeschouwers nog even geduld hebben want er zou in de eerste helft geen doelpunt meer vallen. Het was de prima keepende doelman van DESK die de schade voor de gasten nog even wist te beperken.

De tweede helft:

Na de pauze begon de TEC locomotief pas echt goed op stoom te komen en werd het tempo in vergelijking met de eerste helft nog wat meer opgevoerd. Wat we in de afgelopen weken op de training hadden gezien kwam er allemaal uit. De bal werd in een hoog tempo rond gespeeld. Je zag de bekende driehoekjes ontstaan en de bal werd snel afgespeeld. DESK kwam bijna niet meer over de eigen helft. In de 36e minuut ronde Sven een mooie aanval af en tekende voor de 2-0. Amper zijn naam genoteerd te hebben was het Antoon die bijna gelijk naar de spelhervatting de 3-0 achter de keeper van DESK prikte. Na een klein kwartier was er een rommelig moment voor het doel van DESK waarbij een schot van Alec via een been van de tegenstander in het doel leek te belanden. Maar het bleek toch dat Alec de bal het laatst raakte en de 4-0 in de 43e minuut op zijn naam mocht schrijven.  Met nog een dikke 10 minuten te gaan groeide de hoop dat Jelle voor de 2e wedstrijd achter elkaar zijn doel schoon kon houden. Het spelsysteem was inmiddels aangepast naar 3-4-3. Op een paar momenten na kon DESK er niet meer uitkomen Een keer kwamen ze er nog goed door, maar doordat Noah sterk en snel ingreep kon een tegendoelpunt worden voorkomen. Uiteindelijk gooide Gijs de deur in het slot met een bekeken schot in de 50e minuut. 5-0! TEC speelde de wedstrijd verder gecontroleerd uit. En zo liep het sprookje deze ochtend voor DESK uit Kaatsheuvel wederom slecht af.

We hebben kunnen genieten van een topwedstrijd! Constant balbezit en een dik verdiende overwinning! Volgende week vervolgen we de competitie met wederom een thuiswedstrijd tegen Jong Brabant. Aanvang 11.00 uur. Van harte welkom!