Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Nivo Sparta JO13-1–TEC JO13-1 (Uitslag 1-2)

Wedstrijdverslag bekerwedstrijd Nivo Sparta JO13-1–TEC JO13-1 (Uitslag 1-2)

 

Na een lange zomervakantie is de JO13-1 weer begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2018-2019 welke gespeeld zal worden in de Hoofdklasse(Zuid). Voorafgaand aan de competitie zullen er twee bekerwedstrijden gespeeld worden waarvan afgelopen zaterdag(1 september) de eerste op het programma stond tegen Nivo Sparta in Zaltbommel. Voor de meesten toch wel vroeg, werd er verzameld op de parkeerplaats van sportpark “de Lok” om gezamenlijk te vertrekken richting Zaltbommel. Iedereen, spelers, begeleiders en ouders waren toch wel erg benieuwd hoe het zou gaan in de eerste officiële wedstrijd van dit seizoen. Gezien de trainingsinspanningen van de afgelopen week waren de verwachtingen toch wel hooggespannen. Met de volledige selectie werd een pittige warming-up afgewerkt en om 10.00 uur werd er onder grote belangstelling afgetrapt op het hoofdveld van het prachtige en zonovergoten sportcomplex van Nivo Sparta.

De wedstrijd tegen Nivo Sparta kwam maar moeilijk op gang. Dit kwam mede doordat het spel vaak werd stilgelegd voor zogenaamde overtredingen of buitenspel situaties. Het werd dus al vroeg duidelijk dat onze spelers het voetballend op moesten gaan lossen. Nivo Sparta dat al enkele weken in voorbereiding was liet zien dat het  een ploeg was waar we serieus tegen aan de bak moesten. Desondanks een licht overwicht voor TEC. Er waren in het eerste kwartier van de wedstrijd al een paar kansjes voor Teun en een schot op de keeper van Chelsea. Na een lichte overtreding van Lenn in de 10e minuut op zijn tegenstander besloot de scheidsrechter direct zijn negatieve stempel op de wedstrijd te drukken door  Lenn een gele kaart te geven. Even later kon Lenn die ook niet helemaal fit aan de wedstrijd begon,  helaas niet meer verder spelen door zijn blessure en moest hij in de 13e minuut al naar de kant. Voor hem kwam Noah in het veld. In de 20e minuut worstelde Jayden zich door de defensie van Nivo Sparta en werd neergehaald. Uit 1 van de spaarzame vrije trappen die aan TEC werden toegekend schoot Gijs in de handen van de keeper. Vlak voor rust in de 30e minuut is het wel raak! Net voor de drinkpauze ontstaat er een chaotische situatie voor het doel van Nivo Sparta en kreeg de keeper de bal niet goed weggewerkt. De bal belande uiteindelijk bij Sven die met een mooie actie en knap schot voor de 0-1 zorgde. Wat was de opluchting groot! De eerste officiële goal was een feit! De spelers konden met opgeheven hoofd naar de kleedkamer voor een welverdiende drinkpauze.

Na bijgetankt te hebben bleven onze spelers een licht overwicht houden, maar met een benauwde 1-0 voorsprong was dat toch niet echt helemaal geruststellend. Waar TEC in de eerste helft steeds vroeg druk zette, probeerde Nivo Sparta na rust de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al na een paar minuten in de tweede helft werd er een vrije trap net buiten de zestien toegekend aan Nivo Sparta. Deze goed uitgevoerde vrije trap verdween in het doel achter Jelle. 1-1. Herpakken en geconcentreerd blijven spelen was het advies! En vooral niet laten provoceren door de tegenstander. TEC bleef aandringen op de overwinning maar het gevaar bleef wel dat als Nivo Sparta de bal onderschepte er meteen een lange haal naar voren werd gegeven op hun snelle voorhoede. TEC gaf  echter ook niet op. De 3 punten moesten mee naar Tiel! Ongeveer 10 minuten voor tijd begon Alec vanaf een meter of tien over de middenlijn aan een slalom, stuurde vier of vijf man het bos in en passte fraai de bal naar Antoon die de bal beheerst langs de keeper in de rechter bovenhoek schoot! De ontlading was groot! 1-2. Nu werd het oppassen geblazen in de resterende speeltijd. Nadat de officiële speeltijd verstreken was, trok de scheidsrechter er nog een paar minuten extra bij zodat het nog even billenknijpen werd. Na het laatste fluitsignaal konden we opgelucht adem halen en juichen! De 3 punten gaan mee naar Tiel!  Een hele goede teamprestatie! We hebben een wedstrijd gezien waarin iedereen allemaal hard gewerkt en geknokt heeft voor elkaar. Het zelfvertrouwen is gegroeid! Dat hebben we wel nodig als zaterdag vv Papendrecht JO13-1 naar “de Lok” komt voor de tweede bekerwedstrijd, aanvang 10.00 uur. Succes allemaal!