TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wederom winst voor TEC JO 14-1 in tweede poulewedstrijd beker

Wedstrijdverslag TEC JO14-1 – Unitas JO14- 1 (Uitslag: 5-3)

Vandaag stond de tweede (beker)wedstrijd voor onze JO14-1 op het programma. Bij winst komt de tweede ronde van de beker ruim in zicht. Eerst afrekenen dus met Unitas. Vorige week won Unitas ruim van A.S.W.H., onze tegenstander van volgende week. Bij het inspelen viel op dat er bij Unitas een aantal reuzen rondliepen en dat mogelijk daardoor de te verwachten tegenstand groter zou zijn dan bij de vorige bekerwedstrijd.

De eerste helft

De eerste helft van de eerste helft was volledig voor onze jongens. Al rap werd een schot van Noah half gekeerd door de keeper en kon Sven van dichtbij de 1-0 intikken. De minuten tikten weg en de wedstrijd speelde zich vooral af op de helft van Unitas. Inske scoorde met een prachtig hard en gericht schot in de linker benedenhoek.

Als het zo snel 2-0 staat en er zoveel overwicht is dan verwacht je, gas erop over en uit. Echter Unitas werd wakker en liet zien wel degelijk aardig te kunnen voetballen Al snel stond het 2-1. Jelle wist het eerste schot nog knap te keren, maar in de rebound was het raak. Wat we vlak daarna helaas nog een keer zagen, is dat onze jongens achterin, in de rebound, te veel staan te kijken en vervolgens net te laat zijn. Zo kwam de volgende tegengoal weer tot stand na een redding en viel de bal ongelukkig op de arm van een verdediger. De penalty werd goed ingeschoten 2-2. Gelukkig realiseerde Gijs zich op slag van rust bij een te nemen vrije trap, dat de tegenstanders groot zijn, op het keepertje na. Een bekeken en geplaatst hoog schot hoeft niet eens hard te zijn. 3-2 dat is lekker thee drinken.

De tweede helft

Het wedstrijdbeeld veranderde niet echt, echter het overwicht van de eerste 20 minuten heeft TEC niet meer gehaald. Zonder in de problemen te komen werd het toch wel onnodig spannend gemaakt. Wel leuk voor de toeschouwers natuurlijk. De wedstrijd kabbelde voort zonder dat er veel spannends gebeurde. Opeens scoorde Justin met een prachtig geplaatst schot na goed voordeel te hebben gegeven door de prima fluitende scheidsrechter. 4-2!! Helaas komt er dan toch een tegengoal na wederom een penalty voor Unitas. Gevaarlijk spel op een totaal overbodige plek, dat kan natuurlijk gebeuren in het heetst van de verder sportieve strijd. Toch weer spannend 4-3 vlak voor tijd. Gelukkig bleef TEC wakker en viel zelfs de bevrijdende 5-3!

Op bepaalde momenten wat scherper, dan hoeven jullie het niet zo onnodig spannend te laten worden. Al met al een leerzame wedstrijd en er werd weer met veel strijd en inzet gespeeld, complimenten hiervoor. Succes volgende week!!