Verslag van een wedstrijd die niet verloren kon gaan

TEC JO14-1 vs AVRI JO 240 liter (13-0)

Afgelopen zaterdag stond voor onze JO14-1 de thuiswedstrijd tegen de AVRI op het programma.

Na een veel te lange periode van niet spelen en trainen, kan er eindelijk weer gevoetbald worden. Het blijft toch je zoon hè, zegt ma Flodder tegenwoordig als ik de huiskamer binnenkom, na een dag lekker gewerkt te hebben. Als je 13 bent en deze weken ‘vakantie’ hebt, moet er natuurlijk gevist, gevoetbald en helaas ook Flodder gekeken worden. Wat een feest om deze groep weer eens te zien; je gaat je er toch aan hechten. De tuin is al drie keer geschoffeld en de auto blinkt als nooit te voren. Wat moet je anders op zo’n zaterdagochtend? Ook het eens in de drie weken schrijven van een verslag moet je volhouden. Geen grapjes over een griepje zoals Youp dat noemde, want voor je het weet…

De eerste helft

Al in de eerste minuut legde Justin Bliekendaal aan met links, leek het veld hier echt zo smal of was het gezichtsbedrog. De grensrechter van de AVRI vlagde nog voor het te vroeg buiten zetten van de container, maar de onpartijdige en goed fluitende scheidsrechter zag dat dit flauwekul was. Een zuiver doelpunt dus.

Zoals wel vaker als onze jongens vroeg scoren, gingen ze gelijk vol gas door. Niet lang daarna maakte Joshua Nwagwu er met een zeer listige stuiter 2-0 van; een knappe goal en zien we daar een mooi ruim voetbalveld, waar je niet zomaar afgestuurd wordt? Of zou daar ook een samenscholingsverbod gelden.

Inske Weiman heeft ook alle ruimte en na wat technische hoogstandjes zet ze de tegenstander mooi voor schut. Deze tegenstander probeert de goal nog te laten afkeuren, omdat er een plastic bal in de groencontainer zit… maar helaas. Hij hangt nog wel een briefje aan de container, maar dat mag geen naam hebben en er wordt hard om gelachen, zelfs door de trainer van de tegenstander. Daarna maakt Sem Verhagen met een zeer subtiele carambole de 4-0. Nu gaat het snel, zou het nog lukken om kampioen te worden op doelsaldo? Eerst pauze beslist de scheidsrechter.

De tweede helft

Om alles op alles te zetten en aan het doelsaldo te werken, houdt zelfs de keeper Jelle Schoolen zich niet verscholen. Met een bekeken schot precies in de roos (!) maakt hij er 5-0 van. Maar wat nu, staat die container daar verkeerd geparkeerd? Precies voor de goal inderdaad, maar niet hinderlijk; ook weer een zuivere goal. De AVRI staat alweer te schrijven, maar gelukkig wordt de goal goedgekeurd.

Mirkan Tarsuslugil heeft 5 tegenstanders voor zich maar lobt de bal er subtiel overheen; een prachtige goal. Niet lang daarna schiet Noah Dekker van zeer grote afstand raak, ook dit ziet er fraai uit. Ook Nathan Vincent schiet met links en deze goal lijkt extra knap, want gaat het hier niet om het kleine type 140 liter? Deze goal zou eigenlijk twee keer moeten tellen maar vooruit.

Onze Brian den Ouden is weer zo watervlug dat ik de goal niet heb kunnen zien, even niet opletten en hij hangt alweer! Lenn de Ruiter kent zijn klassiekers en à la Gerrie  Mühren in Bernabeu, houdt hij de bal goed hoog alvorens hij scoort. Uit het niets schiet Jayden Haisch zo ineens zuiver de 11-0 binnen. Sven de Bie schiet, zoals wel vaker spelend met een gebroken teen, net zo makkelijk in als altijd.  Als laatste schiet Gijs Lisonne gericht op de inmiddels van kleur veranderde container, die er redelijk doorheen zit en letterlijk dichtklapt. Hiermee is de eindstand bepaald op 13-0.

Al met al een prima overwinning, de trainers proberen het na afloop ook eens en dat blijkt moeilijker dan gedacht, die van Franck is zuiver binnen spel en bij Raymond lijkt het toch echt dat de hand van ?, die de klep dicht gooit. De zeer sportief spelende AVRI wordt natuurlijk bedankt maar was toch echt een maatje te klein.

Af en toe mopperen op de tegenstander mag natuurlijk maar over het algemeen waren die containers natuurlijk prima op tijd geleegd. Dank daarvoor.

Hoe lang het nog gaat duren voor de volgende wedstrijd gespeeld kan worden is voor iedereen een raadsel, maar er zijn nu belangrijkere zaken. Zelfs onze grote leider kan hier niks van zeggen, alhoewel regeren is vooruitzien, toch? Alaaf en iets daarna 1,5 meter afstand leg dat maar eens uit….

Iedereen het goede gewenst en hopelijk tot snel langs de lijn!!

Huis Verkopen