TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Terugblik op het seizoen van… TEC MO15-1

Eerder keken we al terug op het seizoen van onze onze JO15-1 en onze JO15-2. Deze week is het de beurt aan onze MO15-1.

Het seizoen 2019/2020

Dit seizoen ging het hele team MO13-1 over naar de MO15-1. Op zich niet zo bijzonder en gebeurt wel vaker, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. Het leeftijdsverschil binnen dit meidenteam, dat al verschillende jaren samenspeelt, is groot. Zo is de jongste 11 en de oudste net 15. Je zou denken dat dit leeftijdsverschil het lastig maakt, maar het is misschien wel de kracht van dit team. De jongste trekt zich op aan de oudere meiden en de oudere meiden voelen zich niet groter of ouder dan de rest.

Door de overstap van MO13-1 naar MO15-1 kregen de meiden te maken met een aantal veranderingen. Spelen op een heel veld in plaats van een half veld, 11 tegen 11 in plaats van 8 tegen 8, maar ook met de buitenspelregel kregen onze meiden dit seizoen te maken. En na een goede start van de competitie, waar onze meiden lang op de 3e en 4e plek stonden.  eindigde ons meidenteam net voor de winterstop op plek 8 met één wedstrijd minder gespeeld.

Een knappe prestatie als je kijkt naar de nieuwe spelvorm en nieuwe regels waar de meiden mee te maken kregen en daarnaast moest het meidenteam bovendien onverwachts keepster Isabeau lange tijd missen. Kijkend naar het goede spel, mooie aanvallende acties en sterk verdedigend werk had er wat de trainers betreft voor de winterstop meer ingezeten.

Eindigen in de top 5 was dan ook het streven waarmee er na de winterstop aan de competitie begonnen werd. Na een frisse start viel na 3 wedstrijden het doek voor de competitie van het meisjesteam.

Keihard werken en alles voor elkaar over hebben; dat is onze MO15-1

Het grootste gedeelte van het team speelt nu zo’n 3 jaar samen en we hebben een grote vriendinnengroep bij elkaar gebracht. Dat zie je elke training en wedstrijd terug. En ook buiten het voetbal zien ze elkaar regelmatig en dat maakt het team ook sterker. Natuurlijk zijn er ook meiden weggegaan, maar er komen ook steeds weer nieuwe meiden bij en die horen er gelijk ook bij.

Tijdens de wedstrijden en trainingen werken onze meiden hard en hebben ze alles voor elkaar over. Er wordt vaak gezegd dat het lastig is om een meidenteam te trainen, en waarschijnlijk pakken jongens echte specifieke voetbaldingen sneller op, maar meiden zijn, als het gaat om werklust, discipline en sociaal gebied misschien wel een stuk makkelijker te trainen.

Trainers Ronald Kwint en Ricardo Swinkels zijn al langere tijd bij het team vertrokken en hebben samen de touwtjes in handen. En dat gaat goed. De trainers werken goed samen en hebben alles binnen het team onder controle.