TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Terugblik op het seizoen van… TEC JO13-1

Wedstrijden spelen doen we al even niet meer, maar gelukkig kan er weer getraind worden. Zo wordt het seizoen als team toch nog een beetje afgesloten. Daarnaast kijken wij terug op het seizoen van onze jeugd. Dat deden we eerder als voor onze JO15-1JO15-2, MO15-1 en JO14-1. Deze week is het de beurt aan TEC JO13-1.

Seizoen 2019/2020

TEC JO13-1 komt uit in de derde divisie en speelt dus op hoog niveau. Ontwikkeling, spelplezier en prestatie gaan hierbij altijd hand in hand. Dat de derde divisie niet mis is, merkte dit team bij de start van de competitie. Na een stroeve start wist dit topteam zich goed te herstellen en werd in de derde wedstrijd van de competitie de eerste winst behaald. Het hoogtepunt van de eerste helft van de competitie was wel de 3-1 winst tegen de ongeslagen koploper van de competitie. De winterstop werd dan ook ingegaan met een mooi plekje in de middenmoot in deze zeer sterke derde divisie.

Na de winterstop ging dit team goed van start. In de eerste wedstrijd werd er met 4-1 gewonnen van stadsgenoot Theole, daarna werd er 2-2 gespeeld tegen Avanti’31, 4-1 gewonnen van HVCH en in de laatste wedstrijd van dit seizoen werd uit net verloren van ESA (2-1). Daarmee eindigde het seizoen voor dit team op een mooie 7e plek.

Een (h)echt team; dat is onze JO13-1

Bijzonder aan dit team is dat het merendeel van de groep al sinds de allerkleinste jeugd van TEC bij elkaar is. Elk seizoen groeide het team met zelfs dit jaar wat versterkingen vanuit buiten de club. Dergelijke nieuwe spelers met hun specifieke talenten zijn broodnodig om ervoor te zorgen dat er naast kwaliteit ook balans is binnen het team. De jongens bepalen dan eigenlijk automatisch zelf of ze meegaan in de volgende stap(pen) in hun ontwikkeling.

Kenmerk van deze leeftijdscategorie is de omschakeling naar een groot veld met alle daarbij horende spelregels, hun eigen ontwikkeling naar volwassenheid en voor een aantal spelers ook nog de stap naar het voortgezet onderwijs. Dit alles maakt dat deze jongens echt aan de bak moeten om ‘alle ballen in de lucht te houden’.

Wat het team zo speciaal maakt, is het talent dat in deze groep aanwezig is. Eigenlijk nog veel meer dan dat de spelers zichzelf bewust zijn. De trainers proberen de jongens dan ook zoveel mogelijk te prikkelen middels kwalitatief hoge en op maat gemaakte oefenstof. Daarnaast wordt de focus gelegd om de jongens zelf te leren om beslissingen en initiatief te nemen. Een belangrijk aspect in hun persoonlijke ontwikkeling.

Tevens is het ook echt een vriendenteam die ook in hun vrije tijd en op school veel met elkaar omgaan, ….. is het slecht weer, dan maar online zodat er toch gevoetbald kan worden, ook al is het dan maar via FIFA 20 😄😄

Deze samenhang binnen het team is een van de belangrijkste pijlers waar de trainers de nadruk op leggen. Namelijk áltijd je vrienden helpen ….. of dat nu tijdens de wedstrijd is of buiten het voetbal of bijvoorbeeld op het schoolplein. Je bent namelijk een team, of niet. Iedereen draagt zijn steentje daar aan bij.

Meer lezen over de prestaties van dit team? De trainers schreven dit seizoen wekelijks een mooi verslag, je leest ze hier

Voetballen op hoog niveau?

Heb je talent en het niveau om minimaal 3e divisie te voetballen dan ben je van harte welkom om aanstaande zaterdag 23 mei deel te nemen aan de open training bij TEC. De training voor 13- tot en met 18-jarigen start om 14.30 uur en duurt tot 15.30 uur.