TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

TEC JO19-1 wint de “Achtse Cup”

TEC JO19-1 wint de "Achtse Cup"TEC JO19-1 wint de “Achtse Cup”

Afgelopen zaterdag speelde TEC JO19-1 in Eindhoven bij v.v. Acht om de “Achtse Cup”. Naast TEC waren Nemelaer (1e klasse), sv Reeshof uit Tilburg (1e klasse) en het thuisteam v.v. Acht (nr. 2 van 2e klasse) de deelnemers.

Kleine ploeg

Met een smalle selectie werd om 11.15 uur vertrokken richting Eindhoven. Van de selectie van 21 man waren maar 14 man beschikbaar, waarbij Semi ook maar 1 wedstrijd kon spelen omdat hij op weg terug is van een blessure. Stijn was de eerste wedstrijden afwezig omdat hij op doel stond bij de JO16-1 die voor de competitie moesten spelen. Vanwege blessures waren Danee, Sam, Jan, Werner en Wout afwezig en Dyon had zich ziek afgemeld.

Voor Wout was het natuurlijk extra zuur. Vorige week maakte hij in de wedstrijd tegen DFS die met 7-4 verloren werd, zijn debuut. Reeds na 20 seconde bewees hij zijn waarde door de 1-0 te scoren. Een mooi moment met helaas vervelende gevolgen, omdat op moment van schieten hij een harde (te late) tackle op zijn enkel te verwerken kreeg. Het was dus ook direct einde wedstrijd waarbij het herstel 5 a 6 weken zal vergen.

Reeshof – TEC JO19-1

De eerste wedstrijd werd om 13.00 uur gespeeld tegen Reeshof. Dit was veruit de zwakste wedstrijd van ons. Na 2 x 15 minuten stond er uiteindelijk een 1-1 stand op het bord. Door een eigen doelpunt kwam Reeshof na 5 minuten op een 1-0 voorsprong waarbij Semih in de 2e helft voor de 1-1 zorgde.

Nemelaer – TEC JO19-1

De 2e wedstrijd speelden we tegen Nemelaer. Deze wedstrijd was qua veldspel en inzet veel beter maar werd onnodig met 1-0 verloren. Na een grote kans voor Richard die op de paal schoot viel de 1-0 aan de andere kant na onoplettendheid in de verdediging.

Ook hierna kreeg TEC nog 2 grote kansen waarbij de mooiste voor Tygo was. Marijn speelde vanaf de rechterkant Rick vrij voor het doel. Met een acrobatische actie lukte het Rick om de bal klaar te leggen voor Tygo maar zijn schot verdween naast.

De actie van Rick zal ons nog lang bij blijven. Dinsdag op de training mag Rick bewijzen dat dit een bewuste actie was!

TEC JO19-1 – v.v. Acht

De laatste poule-wedstrijd moest gewonnen worden van het thuisteam op nog kans op de finale te hebben. Deze wedstrijd werd terecht met 2-1 gewonnen. Richard was erg op dreef het hele toernooi en was in deze wedstrijd ook belangrijk met 2 doelpunten.

Finale!

Dit bleek uiteindelijk genoeg om de finale te mogen spelen. Wederom tegen Nemelaer , waarbij we ook vol voor de winst zouden spelen. Stijn was inmiddels ook bij het team aangesloten en mocht de laatste wedstrijd spelen. Deze wedstrijd was de inzet optimaal, het spel redelijke goed verzorgd en Tygo zorgde 7 minuten voor tijd voor de verdiende 1-0 voorsprong.

Nemelaer liet zien ook echt te willen winnen en voerde de druk op. TEC vocht nu als team voor elke meter en gaf geen kansen meer weg. In de tegenaanval kreeg juist TEC de kansen om de wedstrijd te beslissen.
Het bleef bij 1-0 en zo pakt JO19-1 de eerste “prijs” van het seizoen.

Dit is het vervolg van het herstel dat de laatste weken voor de winterstop al was ingezet tegen de top 3 teams uit de competitie.

Complimenten

Helaas zijn we nu in de 2e klasse ingedeeld en heeft ons bezwaar geen succes gehad. Er is nu maar 1 doel de 2e seizoenshelft en dat is kampioen worden! Dat hebben we met z’n allen hardop uitgesproken en we gaan voor niets minder!

Complimenten voor de spelers, Stijn, Marinus, Tymo, Rick, Rens, Jurdo, Jason, Daan, Imed, Semih, Wouter, Richard, Marijn, Tygo en Semi die vandaag weer progressie hebben laten zien als team.

Volgende week zaterdag, 26 januari speelt TEC om 12.30 uur thuis tegen VRC JO19-1 uit Veenendaal. Een grote club met maar liefst 4 teams in de JO19 leeftijdscategorie.  Tegen deze hoofdklasser kunnen we wederom laten zien dat er groei en potentie zit in dit team.