TEC JO19-1 houdt hoofd koel en wint beladen stadsderby tegen RKTVC

TEC JO19-1 houdt hoofd koel en wint beladen stadsderby tegen RKTVC.

Dit seizoen is onze kersverse JO19-1 ingedeeld bij beide andere Tielse clubs: RKTVC en Theole. Op de eerste wedstrijddag stond meteen TEC JO19-1 – RKTVC JO19-1 op het programma.

De 3-2 uitslag doet wellicht een spannende wedstrijd vermoeden maar eigenlijk was TEC de gehele wedstrijd de bovenliggende partij.

Het deed zichzelf tekort door na de 2-0 voorsprong, verkregen door doelpunten van Rick de Keijzer (ex-RKTVC) en uitblinker Richard Visser niet de genadeklap uit te delen door verder uit te lopen naar een ruime overwinning. Het liet RKTVC tot tweemaal toe terug komen in de wedstrijd maar de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

Arbiter Wilbert de Boon, speciaal aangesteld door de KNVB voor dit beladen duel, had zijn handen vol aan dit potje en noteerde 3x geel voor TEC en 8x geel plus 1x rood voor RKTVC.

Ook wat dit betreft was er een duidelijk verschil te zien tussen TEC en RKTVC die zich waarschijnlijk een hele andere middag hadden voorgesteld.

De jongens van TEC speelden gedisciplineerd en lieten zich niet provoceren. Wat dat betreft verdient de staf van TEC, onder leiding van Hans Westerduin, een groot compliment.

Helaas stond dit in schril contrast met hoe de gasten van RKTVC zich opstelden, al dient gezegd dat we ook hier niet iedereen over een kam moeten scheren.

Dit bleek ook toen de wedstrijd tijdelijk moest worden gestaakt omdat een lid van de begeleiding van RKTVC de scheidsrechter belaagde.

Uiteindelijk kon de wedstrijd worden voortgezet en tot een goed einde worden gebracht.

Gelukkig ontving TEC hiervoor ook de complimenten die het verdiende.

Nadat het onnodig 2-1 was geworden scoorde Richard Visser met een prachtige snoekduik 3-1 na goed voorbereidend werk van mede-uitblinker Merijn Cuijten.

Daarna werd het dus toch nog 3-2 (en weer spannend) nadat opnieuw een paar mogelijkheden op 4-1 onbenut werden gelaten.

Na het fluitsignaal werd de vrede weer getekend en gingen de jongens weer vriendschappelijk met elkaar om; gelukkig maar…

Hans Schrijner