TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag TEC JO13-1 – ESA JO13-01

Wedstrijdverslag TEC JO13-1 - ESA JO13-01

Wedstrijdverslag TEC JO13-1 – ESA JO13-01

Zaterdag 5 oktober stond de thuiswedstrijd tegen koploper ESA uit Arnhem op het programma.

Na het verlies van de voorgaande twee wedstrijden, was het nu hoog tijd om wat punten te halen. Ook al was de koploper de tegenstander.

Eerste helft

Het elftal krijgt steeds meer vorm, het wordt steeds duidelijker wie waar het best tot zijn recht komt. Daarnaast beginnen de jongens in de gaten te krijgen wat hun functie is op die bepaalde positie en wat van hen daar dan ook wordt verwacht.

De eerste opdracht was om allereerst in een goede organisatie te spelen, waarbij helder was wat iedereen individueel moest doen om als team goed ‘te staan’. Daarnaast was de volgende opdracht om sterk en kort bij de directe tegenstander in de duels te spelen. Door dit goed te doen zag je het vertrouwen bij de jongens toenemen.

Dit alles maakte dat we de eerste helft ESA vrij eenvoudig konden bijhouden. Beide teams waren aan elkaar gewaagd zonder dat nu duidelijk was wie de koploper was en wie nog geen punt had in de competitie. Een 0-0 ruststand maakte dat we dan ook met een goed gevoel de rust ingingen.

Tweede  helft

De tweede helft starten we met een iets gewijzigde opstelling, Brian en Santos werden als frisse krachten op de links- en rechtsbuiten posities ingebracht. Beide spelers brachten veel dreiging wat zelfs resulteerde in een 1-0 voorsprong, gescoord door Brian.

Dat betekende dat ESA nog meer ging aandringen, over het hele veld werden stevige, maar faire duels uitgevochten. Onze jongens waren vastberaden om deze wedstrijd te winnen. 

ESA had zeker een aantal goede kansen, veelal veroorzaakt door onszelf. Bij een één tegen één situatie bij onze keeper Lafayaro bleek maar weer eens hoe goed hij in dergelijke situaties is en hield hij ons op voorsprong.

Door de tomeloze inzet van het hele team sleepten we de 1-0 overwinning uit het vuur.

Eindelijk werd het harde werken van de laatste weken beloond. Niet met het allerbeste voetbal, maar wel door middel van een ijzersterke organisatie en teamspirit.

Aankomende zaterdag spelen we uit bij FC Engelen. Een ploeg die ook al wat punten heeft vergaard, maar onze overwinning tegen ESA geeft aan dat we best wat in onze mars hebben. We gaan zaterdag dan ook vol vertrouwen richting Den Bosch.

Staff JO13-1.