TEC C1 door de ogen van de Trainers

Trainer Samir Ben Moussa doet verslag van zijn C1

Twee stille krachten bij onze vereniging zijn Samir Ben Moassa en Khalid L’Bouny. Zij trainen op dinsdag en donderdag onze C1 en zijn ook de coach bij de wedstrijden. TEC C1 staat momenteel 2e in de competitie! Hulde voor deze trainers die tot nu toe samen met de C1 zo’n mooi resultaat hebben neergezet,, ondanks het feit dat zij privé en ook voetballend bij de TEC Zaterdag 1 een drukke week hebben.

TEC C1 op promotietour door de ogen van de trainers!

Ik (Samir Ben Moussa) en Khalid L’Bouny hadden aan het eind van vorig seizoen 2013/2014 een idee om in het huidige seizoen 2014/2015 een jeugdteam te trainen. Na zelf lang op het hoogste niveau te hebben gevoetbald bij Theole, Ophemert, Echteld, RKTVC (Samir) TEC, Ophemert, SCD’33, Echteld (Khalid) leek het ons een leuke uitdaging om eens zelf te ervaren hoe het is om leiding te geven aan een team. Via de contacten van Khalid, die zijn hele jeugd bij TEC heeft gevoetbald, kwamen we in gesprek met Jan Spee, die op dat moment de technische zaken regelde bij TEC. Van Jan Spee kregen we te horen dat we zeer welkom waren en dat ze nog trainers zochten voor de C1. En zo werden we trainers van TEC C1 voor het seizoen 2014/2015. Omdat we het zelf nog te vroeg vonden om te stoppen met voetballen hebben we ons ook gelijk ingeschreven bij TEC 1 zaterdag onder leiding van Beyhan Konak.

2014-15 TEC C1#1

In juli hebben we met de spelers kennis gemaakt die op de lijst stonden voor TEC C1. Op dat moment hadden we 8 spelers tot onze beschikking, namelijk Luuk de Ruiter, Ricardo Swinkels, Shirley Swinkels, Jan Swinkels, Julian Smits, Jurdo Schiltmans, Mohamed Hidouch en Aung Bon. Dit was uiteraard veel te weinig en we zijn gelijk op zoek gegaan naar meer spelers zodat we in augustus met minimaal 13 spelers konden starten. Meerdere spelers werden benaderd maar helaas was het makkelijker gezegd dan gedaan. Binnen TEC waren er nog wel gelukkig spelers die ingedeeld waren bij de A1 of A2 maar die nog wel in de C mochten uitkomen en zelf ook graag liever nog in de C wilden uitkomen. Zo sloot Maciek Malowany en Randy van Dee (keeper) zich aan bij de C1.

In augustus begonnen we met 10 man aan onze 1e trainingen. Nu was het onze doel om voor het begin van de competitie in ieder geval 11 man te hebben zodat we met een compleet elftal het seizoen konden starten. Gelukkig kwamen de spelers zelf al met een aantal spelers die graag bij de groep wilden aansluiten, namelijk Piet Netten, Angelo van Ommeren en Alex de Groot. En zo hadden we toch nog 13 spelers voor de start van de competitie. We werden ingedeeld in de 4e klasse en op 13 september begon onze competitie met een uitwedstrijd tegen Heukelum C1. Door de zieke Maciek en de nog niet speelgerechtigde Alex kwamen we erachter dat zelfs 13 man eigenlijk niet genoeg is voor een heel seizoen. En zo gingen we voor onze 1e competitie wedstrijd met 11 man richting Heukelum. We kwamen in het begin nog wel met 1-0 voor maar door een blessure van Angelo kwamen we al snel met 10 man te staan en verloren we de 1e wedstrijd met 3-1. Ondanks dat zagen we wel als trainers dat uit dit team wel veel meer was te halen en als we elke wedstrijd compleet konden zijn zou het gegarandeerd punten opleveren. De week erna kregen we bezoek van DSS’14 C1 en hadden we 1 wissel tot onze beschikking. Angelo was nog geblesseerd maar Maciek en Alex waren er dit keer bij. Na een achterstand van 2-0 kwamen we goed terug tot 2-2 en pakten we zo onze 1e punt van de competitie. De weken erna haakte Angelo van Ommeren definitief af maar kregen we versterking van Damian Bambacht en Sander Romijn. En zo hadden we in juli nog de beschikking over 8 man maar in september over 14 man. Dit was voor ons als trainers een zorg minder en zo konden we met 14 man echt aan het teamproces werken. We hadden een leuk team met een mix van getalenteerde voetballers, harde werkers en balafpakkers en voetballers die in de dienst van het elftal ook wat minder speelden maar dit wel accepteerden, maar vooral hadden we een team die altijd wilde winnen. Door altijd een goede opkomst bij de trainingen werden we ook als team beter en pakten we na de 1e 2 wedstrijden onze 1e 3 punten tegen GVV C1 met een uitslag van 5-0. De wedstrijden daarna werden bijna allemaal gewonnen behalve tegen BZS C2 werd er onnodig verloren:

  • TEC C1 – Peursum C2  4-1
  • RKTVC C4 – TEC C1    3-4
  • TEC C1 – BZS C2          3-4
  • Nivo Sparta C4 –  TEC C1 1-5
  • TEC C1 – Theole C4 4-3
  • TEC C1 – Ophemert C1 8-1

Na een stroeve start hadden we laten zien dat we met de bovenste ploegen konden meedraaien en na 9 wedstrijden stonden we stevig op de 3e plek met 19 punten. De wedstrijd die volgde was tegen de koploper GVV’63 C1, die haar wedstrijden allemaal met grote cijfers had gewonnen. We gingen daardoor ook iets meer verdedigend spelen dan normaal. De taak was proberen de nul te houden en vandaar te kijken of er iets mogelijk was naar voren toe. Gezien de andere uitslagen van GVV’63 met een doelpuntensaldo van +60 in 9 wedstrijden was dit al moeilijk zat. Toch waren wij als trainers blij verrast met het spel van onze ploeg die de 1e helft helemaal niet onder deed tegen de ongenaakbare koploper. Ruststand was 0-0 en de 2e helft gingen we iets meer naar voren spelen omdat we de 1e helft hadden gezien dat er best wat mogelijk is tegen deze tegenstander. Het bleef lang 0-0 maar helaas werd het in de laatste 10 minuten toch 1-0 voor GVV’63. Daarna gingen wij alles of niets spelen en zag je gelijk de kracht van dit GVV’63 die de ruimte achter onze verdediging gelijk afstrafte met de beslissende 2-0. Gezien de wedstrijd hadden we meer verdiend en dit was ook de mening van onze tegenstander maar helaas krijg je daarvoor geen punten. Toch waren wij als trainers trots op de prestatie van de jongens, helemaal toen we erachter kwamen dat GVV’63 met 2 dispensatiespelers speelde. De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie was tegen SCZ die we met 9-1 versloegen en zo 3e eindigende met 22 punten uit 11 wedstrijden. Een prestatie waar wij als beginnende trainers trots op zijn!

Na de winterstop begonnen we medio januari weer te trainen. De nieuwe indeling van de voorjaarscompetitie was nog niet bekend. Wij als trainers hoopten op een leuke indeling en misschien als alles meezat mee te doen om het kampioenschap. Er volgde helaas eerst een teleurstelling met het stoppen van 2 spelers. Alex de Groot ging verhuizen buiten Tiel en Shirley Swinkels stopte omdat ze als enige meisje het toch niet meer zo leuk vond tussen al die jongens. Voetballend gezien deed ze niet onder voor de jongens en was ze een vaste basiskracht voor ons op de linksbackpositie. Voor ons als trainers kwam dit wel hard aan omdat we helaas weer op zoek moesten gaan naar spelers. Daarnaast werd de week erna ook nog eens de nieuwe indeling bekend gemaakt en werden we door onze knappe 3e positie voor de winterstop ingedeeld bij de beste 4 van de andere 4e-klassers. Dat gold ook voor GVV’63 C1, BZS C2 en Heukelum C1 waar we in de najaarscompetitie allemaal van verloren hadden. Dit was voor ons een domper maar ook een compliment voor onze prestatie en natuurlijk ook een uitdaging. Belangrijk was om de plaatsen die Shirley en Alex achter lieten weer zo snel mogelijk op te vullen. Zeker ook omdat we nu hoger ingedeeld zijn en dus elke week een goede tegenstander zullen treffen. Gelukkig was dit snel opgelost en sloot Don Spies en Aaron van Empel bij ons aan zodat we weer een selectie van 14 man hadden.

Onze 1e wedstrijd in de nieuwe indeling was op 21 februari thuis tegen Den Dungen C2. Een mooie gelegenheid om te zien of we in deze klasse mee konden komen en te kijken of we als team vooruit zijn gegaan. Het resultaat was een 2-1 winst met 2 doelpunten van Maciek. Het was een wedstrijd van de gemiste kansen. Het had net zo goed 6-1 kunnen worden want wij waren veel beter dan Den Dungen. Een resultaat dat voor de verdere competitie veel houvast bood aangezien Den Dungen in hun najaarscompetitie 1e eindigende. De week erna speelde we uit tegen Heukelum C1. Een bekende tegenstander waar we onze 1e wedstrijd van de competitie verloren met 3-1. Tijd voor revanche, maar we haalden onze normale niveau niet. Ondanks dat maakte Luuk de 1-0 net voor rust en gaven die niet meer uit handen. Als we de slechte wedstrijden ook gaan winnen dan kunnen we nog ver komen, dachten wij als trainers. Die gedachte werd de week erop helaas de grond ingeboord want we speelden thuis tegen Elshout C1 en speelden mede door een paar half fitte spelers onze slechtste wedstrijd van het seizoen en verloren verdiend met 2-7. De doelpuntenmakers waren Jan Swinkels en Aung. Elshout was een tegenstander die ondanks de grote uitslag helemaal niet beter was dan ons maar ze hadden 1 speler die voor onze verdediging niet te stoppen was deze dag. Het was duidelijk dat er in deze klasse goede ploegen zaten en bij een mindere dag werd je gelijk afgestraft. Een zware teleurstelling maar we konden niet te lang stil staan bij de nederlaag en we moesten vooruit kijken. De volgende tegenstander was GDC C2 die nog geen punten had gepakt. Er moest dus gewonnen worden als we nog ergens voor wilden spelen. Daarnaast hadden we voor de week ervoor nog wat goed te maken. Wij als trainers hadden de opstelling een beetje omgegooid. Luuk werd laatste man met als voorstopper Ricardo Swinkels. De linksback was Don en de rechtsback was Julian. Op het middenveld stond Mo op rechts en Sander op links. Centraal op het middenveld is al weken de plek van Jurdo. In de spits stond Maciek en onze vaste rechtsbuiten is Jan Swinkels. Linksbuiten is de plek van Piet Netten normaal gesproken maar die heeft tijdens een training een liesblessure opgelopen. We vrezen dat we hem lang kwijt zijn. Aung werd linksbuiten gezet. De nieuwe opstelling bleek een goede want we speelden goed en kwamen de 1e helft al met 4-0 voor, allemaal gemaakt door Maciek onze nieuwe spits. 2e helft was door de wisselingen helaas minder en werd de eindstand 5-1, wederom Maciek die er deze middag 5!! maakte. Wel haalden we weer 3 punten en deden we na 4 wedstrijden met 9 punten heel erg leuk mee bovenin. Wij, als trainers hadden dit niet durven voorspellen bij de nieuwe indeling.

De week erop moesten we naar Waalwijk om te spelen tegen WSC C3. Gezien de andere uitslagen van WSC wisten we dat dit een lastige middag zou worden. De spelers werden op scherp gezet en de opstelling werd niet gewijzigd. We speelden onze beste 1e helft van het seizoen. Het was voor ons en voor de vaste kern toeschouwers genieten geblazen. We gingen rusten met een 2-0 voorsprong, beiden gemaakt door Aung door 2 prachtige aanvallen met Maciek en Jan Swinkels. In de rust werd er door ons gehamerd dat we er nog niet waren en dat we de 2e helft zo door moesten gaan. WSC had een paar wisselingen doorgevoerd en kwam sterk opzetten. Uit de counter maakte opnieuw Aung die een hattrick maakte de 3-0. Normaal gesproken waren de 3 punten binnen maar het werd als snel 3-1 en WSC wilde nog niet opgeven. In de laatste minuten kregen we nog een terechte penalty tegen en werd het nog 3-2. De laatste minuten was het nog spannend maar de 3 punten werden binnengesleept. Complimenten voor het team die voor elkaar door het vuur zijn gegaan deze dag. We stonden na deze dag gedeeld op de 2e plek samen met GVV’63 C1 die een wedstrijd minder speelde. Nivo sparta C3 stond met 1 punt voorsprong bovenaan.

We hebben na 5 wedstrijden 12 punten behaald. De spelers kregen mee dat we nog 6 wedstrijden te gaan hebben en als we dit niveau vasthouden kunnen we nog heel ver komen en heel misschien een feestje bouwen aan het einde van het seizoen. De beide koplopers krijgen we nog in het restant van het programma dus je weet het maar nooit. Dit hadden we vooraf niet durven dromen maar nu we toch in deze positie staan moet je ook voor het maximale gaan. De volgende wedstrijd was thuis tegen TGG C1. Een ploeg die we vooraf zouden moeten kunnen verslaan als we onze niveau halen. Sander was deze week ziek geweest dus die werd vervangen links op het middenveld door Aaron. De rest van de opstelling was hetzelfde. Never change a winning team dus dat doen we dan ook niet. De 1e helft waren we duidelijk de betere met als resultaat een aantal hele goede kansen. 2 ervan werden benut door Maciek en Jan Swinkels. De rest werd door de hele goede keeper van TGG onschadelijk gemaakt. Na rust een beter TGG die meer tegenstand bood maar verder dan een paar kleine kansen kwamen ze niet. Luuk de laatste man samen met Ricardo, Don en Julian spelen al weken erg sterk zo ook deze middag. Voorin werden teveel kansen gemist waardoor er de 2e helft geen verandering meer kwam in de stand. Richard Visser van de D1 kwam ons nog wel de 2e helft versterken vanwege de zieke Sander. En weer konden er 3 punten bijgeschreven worden. Een mooie meevaller was dat de koploper Nivo sparta C3 gelijk had gespeeld en wij zo daardoor gedeeld 1e staan met GVV’63 met 15 punten. GVV’63 C1 heeft nog alles gewonnen en heeft evenveel punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Deze week moesten we wederom thuis, maar nu tegen Maliskamp C1. Vorige week hebben zij weten te winnen tegen Elshout waar wij met 7-2 van verloren hadden. Dus het zou wederom een lastige wedstrijd worden. Als team maken we elke week stappen en de laatste weken lijken we onverslaanbaar dus we hadden er alle vertrouwen in dat we ook deze wedstrijd zouden winnen. Een bijkomstigheid was dat de koploper GVV’63 tegen Nivo sparta speelde die op de 3e plek stonden, waardoor deze wedstrijd extra belangrijk werd. Bij winst zouden we eventueel de 1e plek overnemen van GVV’63 of uitlopen op Nivo Sparta die 3e staat met 2 punten minder. Jan Swinkels heeft helaas deze week zijn knie verdraaid waardoor hij een weekje rust moet nemen. De opstelling moest daardoor helaas wat gewijzigd worden. We gingen dit keer met 4-4-2 spelen met Maciek en Aung als 2 spitsen. Aaron was de vervanger van Jan Swinkels en werd rechts op het middenveld gezet. Wederom hadden we ook deze week in de 2e helft de beschikking over Richard Visser van de D1. Waarvoor dank richting de trainers van de D1, Jacob en Gradus Haisch. De wedstrijd begon zoals wij verwachtte. Een redelijk sterke Maliskamp die leuk voetbalde maar niet echt kansen creëerde door de goede verdediging. Wij waren door de snelle uitvallen via Maciek en Aung gevaarlijker en kregen daardoor wat kleine mogelijkheden. Door een snelle uitbraak kreeg Maciek net over de middenlijn de bal aangespeeld en waar niemand rekening mee had gehouden inclusief de keeper van Maliskamp was dat hij ineens de bal op een fraaie wijze op goal schoot. De keeper was kansloos en nog belangrijker we stonden met 1-0 voor. Van de kant werd er gecoacht dat we op deze manier door moesten gaan en 10 minuten later speelde Aung de bal iets te diep op Maciek, maar Maciek geloofde in die bal en liep door. De keeper van Maliskamp twijfelde en Maciek maakte hier handig gebruik van, omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel 2-0. Dat was tevens de ruststand. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Maliskamp had meer de bal en wij via de snelle uitvallen gevaarlijker. Luuk die goede rugdekking gaf aan zijn verdediging en Mootje en Ricardo die de gevaarlijkste man bij Maliskamp onschadelijk maakte betekende dat we vandaag waarschijnlijk de nul achterin zouden houden. Jurdo heerste centraal op het middenveld samen met Sander waardoor elke afvallende bal bij TEC terecht kwam en zo diep op Maciek en Aung gegeven kon worden. Zo viel uiteindelijk ook de 3-0. Maciek ging weer eens achter een diepe bal en was wederom eerder bij de bal dan de keeper die binnen de 16 een overtreding maakte. Maciek viel ongelukkig en moest gewisseld worden maar nog belangrijker is dat de scheidsrechter naar de stip wees. Luuk benutte de strafschop en besliste de wedstrijd. Nog een laatst wapenfeitje was een schot van Luuk van ongeveer 30 meter wat rakelings naast ging. Jammer, het schot had een beter lot verdiend! De 3 punten waren wederom binnen en blijven daardoor nog in de race om het kampioenschap. GVV’63 had met maar liefst 6-0 gewonnen van concurrent Nivo Sparta waardoor we nu stevig op de 2e plek staan met 5 punten voorsprong. GVV’63 staat nog steeds bovenaan met evenveel punten maar met een wedstrijd minder gespeeld en een veel beter doelsaldo. Er zijn voor ons nog 4 wedstrijden te spelen die als 4 finales gezien kunnen worden. Volgende week staat de belangrijkste wedstrijd op het programma voor het kampioenschap, namelijk uit tegen GVV’63. Kunnen we daar verbazen en 3 punten pakken dan staan we met verliespunten gelijk met GVV’63. Een beter doelsaldo zal dan nog steeds GVV’63 het kampioenschap bezorgen maar dan mogen ze geen fouten meer maken. Verliezen we volgende week van GVV’63 dan zal het kampioenschap voor hen zijn en gaan wij vol voor de 2e plek. GVV’63 heeft namelijk 2 dispensatiespelers en zal bij een kampioenschap niet mogen promoveren. Een 2e plek betekent dus ook promotie en dat is gezien de omstandigheden en voor ons het 1e jaar een prestatie zijn waar wij en de spelers trots op mogen zijn. Maar zolang het nog kan gaan wij vol voor het kampioenschap en vragen iedereen ons te ondersteunen bij de belangrijke wedstrijd van aankomende week tegen GVV’63 C1 in Gameren om 10:30 uur.

 

Een sportieve groet,

Samir Ben Moussa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Huis Verkopen