TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Teamindeling jeugdteams seizoen 2019-2020

Teamindeling jeugdteams seizoen 2019-2020

Teamindeling jeugdteams seizoen 2019-2020

Ieder jaar is het weer een enorme puzzel: de teamindeling voor de jeugdteams!

Je bent afhankelijk van:

  • aantal beschikbare spelers per leeftijdsgroep
  • wensen van spelers
  • indelingsmogelijkheden van de KNVB

Het uitgangspunt van TEC is:

Ieder speler op zijn/haar niveau te laten spelen, om te komen tot optimale ontwikkelingsmogelijkheden.

Dit betekent: voldoende uitdaging: niet te makkelijk, niet te moeilijk.

Selecteren

Selecteren is een beladen woord, maar eigenlijk de uitvoering van wat hierboven beschreven staat. Heel veel is al bekend geworden gedurende het afgelopen seizoen. Soms trainen spelers, ook nieuwe spelers, een tijdje met een team mee om in te schatten welk niveau/team bij hem of haar past. We proberen bij TEC de teamindeling (en selectie) zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

Open selectiedagen

De afgelopen periode hebben we twee open selectiedagen georganiseerd met als doel nog meer nieuwe aanwas te krijgen. Dit hebben we gedaan bij de oudere jeugd omdat we vooral in deze leeftijdsgroepen wat “dun” in de aantallen zitten. Daarnaast is het geen geheim dat we bij TEC graag kwalitatief omhoog willen. Ook bij de jeugd.

Kampioen

Het is fantastisch dat er dit jaar 5 jeugdteams kampioen zijn geworden! Nog beter is dat heel veel teams (lees: spelers) zich goed hebben kunnen ontwikkelen, maar het kan natuurlijk altijd beter en daar streven we ook naar.

We willen niet alleen kwantitatief (aantallen), maar vooral ook kwalitatief groeien.

Instroom

De instroom begint bij de mini’s. We hebben de afgelopen periode twee activiteiten georganiseerd om juist de jongste aspirant voetballertjes kennis te laten maken met TEC. Dit zullen we het komende seizoen voortzetten op de zondagochtend (vanaf 10.30 uur) en Gerda Visser en Noelle van Hoften zullen dit gaan begeleiden.

Vanaf 15 juni mogelijk om definitieve Teamindeling jeugdteams seizoen 2019-2020 mogelijk

Hoewel heel veel ouders, trainers en leiders graag zo snel mogelijk willen weten hoe het definitieve plaatje eruit komt te zien, het is pas echt duidelijk op 15 juni. Dat is de einddatum van de overschrijving. En dan weten we definitief wat erbij komt en wat er weggaat.

Ontwikkelingen

Momenteel zijn we druk bezig allerlei teams te formeren. Dit geldt voor JO19, JO17, maar ook voor een nieuw team: Zaterdag 1, waar een grote groep huidige JO19-1 spelers in zouden kunnen gaan spelen. We weten nog niet hoe dit allemaal uit gaat pakken (zie bovengenoemde punten waar we afhankelijk van zijn). Ook is het nog onduidelijk of de KNVB ons toelaat tot de 4e Divisie m.b.t. de eventuele JO14-1, wat een prachtige stap zou zijn voor onze jeugdafdeling.

Al dit soort ontwikkelingen en de uitkomsten hiervan hebben weer invloed op de definitieve(?) indeling en maken het dus onmogelijk om nu al een voorlopige indeling te tonen.

Teamgenoten

De meeste (bijna alle) spelers zullen echter gewoon bij hun eigen teamgenoten blijven spelen in een logische leeftijdsklasse.  Hopelijk geeft dat gegeven de nodige rust…

Zodra wij (de technische commissie) meer duidelijkheid kunnen verschaffen zullen we dit zeker doen.

Trainen en toernooien

Vooralsnog blijven we lekker trainen en toernooien spelen. Veel voetbalplezier!

 

Hans Schrijner

Technisch Jeugdcoördinator