Oefenwedstrijd TEC JO19-1 – SKV JO19-1 (uitslag 3-0)

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO19-1 – SKV JO19-1 (uitslag 3-0)

Zaterdag 25 augustus stond de tweede oefenwedstrijd van JO19-1 op het programma. Op eigen veld werd gespeeld tegen SKV Wageningen JO19-1 dat ook in de 1e klasse speelt.
Voor de wedstrijd werd er eerst nog getraind en vervolgens werd er door spelers en ouders genoten van een broodmaaltijd, fruit en andere lekkere dingen.

Rommelige start
Om 12.00 uur was dan de aftrap van de wedstrijd. Sinan was afwezig en Tymo was helaas ziek, maar kwam toch even kijken. Rens was ook aanwezig, maar moest geblesseerd toekijken. De lichtgeblesseerde Marijn, Imed, Jan, Danee en Nout begonnen als reserve.
Het begin van de wedstrijd was ver onder niveau. Wellicht was er sprake van enige spanning omdat er veel ouders/supporters aanwezig waren en we allemaal wilden laten zien wat we waard zijn. Door slechte inspeelpasses gaven we SKV alle kans om vroeg tot scoren te komen. Met meer geluk dan wijsheid gebeurde dit echter niet. De eerste 25 minuten bleven erg rommelig. Het maken van onnodige acties op eigen helft in combinatie met te weinig beweging zonder bal zorgde voor veel balverlies. Verdedigend speelden we niet vanuit onze positie zodat we niet compact stonden en SKV redelijk eenvoudig de vrije man kon vinden, zonder hierbij gevaarlijk te worden.
Tempo omhoog en meer kansen
Na een korte onderbreking halverwege de 1e helft werd het vervolg van de eerste helft na de nodige aanwijzingen van een veel hoger niveau. Eerst was Jurdo met een schot van afstand al gevaarlijk. Zijn schot kwam via de lat voor de voeten van Richard maar hij wist helaas niet te scoren. Kort hierna kwam Werner 1 op 1 met de keeper maar met de teen (van Casillas) wist de keeper redding te brengen.
Het tempo ging omhoog, de backs Tygo en Rick gingen zich aanvallend ook steeds meer met de opbouw bemoeien. In de 34e minuut volgde op deze manier dan ook de beloning voor het goede spel. Rick was opgestoomd naar de achterlijn, kapte zijn tegenstander knap uit en zijn perfecte voorzet werd bij de 2e paal binnen gekopt door de attent meegelopen Richard (1-0).
Wouter en Semih werden meer gevonden en zodoende kwamen we meer tot voetbal en mooie combinaties.
Kort voor rust kwam de 2-0 op het bord. Via een mooie crosspass van Jurdo belandde de bal op rechts. Werner speelde in 1 x door op Daan waarna Daan na een individuele actie van dichtbij kon scoren.
Tweede helft
Na de rust kwam Jan in de ploeg voor Werner. Het was erg mooi dat direct vanaf de aftrap werd gescoord. Zoals besproken kwam de lange bal van Jurdo bij Richard terecht en hij scoorde beheerst zijn 2e van de middag en zorgde voor de 3-0 stand.
Achterin had de verdediging onder leiding van Jurdo en Jason het volledig onder controle. Goed om te zien was dat door middel van coaching er meer rust in de ploeg kwam en ballen ook werden uitgehaald om dan via de andere kant weer op te bouwen.
Imed, Danee en Marijn kwamen nog in het veld voor Semi, Jason en Richard. Er kwamen nog wat kansjes om de score verder op te voeren maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd het spel toch wat slordiger.
Nu we twee weken bezig zijn, kunnen we concluderen dat we op de goede weg zijn. Elke training en wedstrijd zetten we stappen vooruit.
Komende dinsdag oefent TEC op eigen veld tegen Leones JO19-1 om 20.00 uur.
Namens het hele team en begeleiding willen wij een ieder bedanken die de lunch hebben mogelijk gemaakt. Top geregeld. Ook bedanken we de uitstekend leidende scheidsrechter Frank Verwoert.

 

Met vriendelijke groet,

Ruwin Verwoert
oefenwedstrijd TEC JO19-1 - SKV JO19-1