TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

TEC JO15-1 speelde nuttige oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht JO15-1

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO15-1 – FC Dordrecht  JO15-1 (Uitslag 0-7)

De vernieuwde selectie van TEC JO15-1 is inmiddels alweer een aantal weken bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na de gedwongen rustperiode en een aantal trainingen, werd Berghem Sport eerder al met ruime cijfers (13-1) naar huis gestuurd.

Afgelopen zaterdag stond er weer een mooi wedstrijdaffiche op het programma. En wel tegen de  huidige JO15-1 van FC Dordrecht! FC Dordrecht met een befaamde jeugdopleiding kwam met een ruime selectie naar de ‘de Lok” om met onze JO15-1 te sparren. De wedstrijd zou gespeeld worden op het hoofdveld. En met een heerlijk zonnetje en een groot aantal toeschouwers hadden we alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal. Helaas konden Justin en Inske niet meedoen maar met een tweetal gastspelers uit de JO16-1 waren er toch wat wisselspelers. Het beloofde een pittig potje te worden. Om 12.00 uur werd er afgetrapt op de keurige en heerlijk besproeide grasmat.

Eerste helft

Afgesproken werd dat er in 4 blokken van 20 minuten werd gespeeld zodat er ook voldoende drinkmomenten zouden zijn. Vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat FC Dordrecht deze wedstrijd serieus nam en probeerde TEC bij elke aanval die het op probeerde te zetten te storen. In de 20 minuten die volgden nam FC Dordrecht het heft definitief in handen door een prima goal te scoren uit een flitsende aanval. 1-0. Zaak was om de rust enigszins terug te brengen in het spel en ons eigen spel te gaan spelen. Maar dat lukte echter maar sporadisch. Mede doordat FC Dordrecht in deze fase het vizier niet op scherp had staan, Jelle grandioos stond te keepen en een dubieuze buitenspel goal werd het eerste blok afgesloten met een 0-2 achterstand.

Ook In het tweede blok maakte de verdediging overuren en was het veelal eenrichtingsverkeer richting Jelle. Maar die hield ons een paar keer sterk op de vlakte met puik keeperswerk.

Tweede helft

Na de welverdiende break werd in het begin van het derde blok duidelijk dat het een herhaling van zetten zou worden. Twee fouten in de verdediging van TEC werden genadeloos afgestraft. FC Dordrecht speelde strak en gedisciplineerd en gaf TEC in deze fase een lesje effectiviteit. De krachten van de spelers van TEC vloeide na verloop van tijd weg zodat FC Dordrecht makkelijk overeind bleef. Wel waren er nog 2 grote kansen te noteren om die vervelende nul van het scorebord te krijgen. Maar helaas!

Uitblinker Jelle aan TEC zijde stopte even later nog wel een strafschop maar via de rebound werd er toch nog gescoord. Na 7 doelpunten geloofde FC Dordrecht het wel en werd de wedstrijd geroutineerd uitgespeeld. Helaas was er tegen dit FC Dordrecht niet veel in te brengen.

Achteraf is de uitslag geen schande. Er werd immers gespeeld tegen de huidige JO15-1 van FC Dordrecht. Dit team had al een jaar op een hoog niveau als JO15 geacteerd terwijl onze JO15-1 eigenlijk nog maar aan het begin staat in deze leeftijdscategorie.

Wat wel leerpunten zijn:

  • Zuiverheid in passing;
  • Het veld breed houden;
  • Elkaar coachen. Ook als het even tegenzit.

Maar wat ik vooral een beetje miste zaterdag was de spirit, het afjagen en voor elke bal willen gaan. Al met al wel een nuttig oefenwedstrijd waaruit veel te leren valt. De komende weken zullen de spelers van TEC JO15-1 gaan genieten van de zomervakantie en zich in augustus weer verder gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen waarin oefenwedstrijden staan gepland tegen o.a. Bennekom en DOVO. Fijne vakantie allemaal! En gezond weer terug!