TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag TEC JO15-1 – Haarsteeg JO15-1

TEC JO15-1 - Haarsteeg JO15-1

Competitiewedstrijd TEC JO15-1 – Haarsteeg JO15-1 (2-4)

Na een weekje trainen mochten we vandaag letterlijk en figuurlijk weer de wei in. In de aanloop van de wedstrijd is er door de jongens goed getraind, ze waren allen geconcentreerd en waren bereid om stappen te maken. Het was als trainer heerlijk om voor de groep te mogen staan afgelopen week. Mijn complimenten jongens!!

TEC JO15-1

Voordat we met de wedstrijd konden beginnen, werden we verrast met het uitdelen van de nieuwe wedstrijdtenues en trainingspakken, deze zijn gesponsord door METEC. Bij deze willen we dan ook METEC en Jan (vader van Raf) ontzettend bedanken!!  De jongens komen in stijl aan bij wedstrijden en lopen in het veld keurig in passende tenues van het merk Quick.

TEC JO15-1

Nadat we allemaal op de foto waren geweest konden we eindelijk beginnen met de wedstrijdbespreking, ons voorbereiden op de wedstrijd, dat op papier toch wel een moeilijk potje kon worden. Haarsteeg, dat vorige week gewonnen had met 6-1, is geen onbekende in de 1ste klasse, vorige seizoen zijn ze ook als 2de geëindigd in de competitie. Dus…..vol aan de bak voor onze jongens!

Eerste helft

Zoals ik het verslag begon, zo was het daadwerkelijk ook. We spelen vandaag op het Van Der Valk veld.

Een flinke domper voor onze jongens, de voorkeur gaat natuurlijk uit om op kunstgras te spelen. Dat ligt ons veel beter en komt ons voetbal veel meer tot z’n recht. Daar waar de bal beter rolt en je op een hoog tempo kan voetballen. Maar goed…de tegenstander heeft er ook last van zullen we maar zeggen.

In aanloop naar het weekend is er al veel gesproken over Ciara, nee het is niet het nieuwe vriendinnetje van een elftalspeler helaas. Het is de storm, die Nederland over zich heen gaat krijgen, waardoor u de ramen en deuren gesloten moet houden en vooral niet buiten moet gaan want er kunnen dakpannen door lucht vliegen ipv vogels. Hierom heeft de KNVB ook besloten om alle eredivisiewedstrijden en amateurwedstrijden voor zondag af te gelasten.

Dit schetst ook een beetje het wedstrijdbeeld dat zich om 12.30 uur afspeelde, al zou Ciara pas zondag Nederland bereiken. Nadat alle 22 spelers zich hadden opgesteld, kon de wedstrijd beginnen of moet ik zeggen de storm, een stormvloed aan fouten. Haarsteeg begon fel en begon met hoog druk zetten op onze verdedigers, waardoor opbouwen moeilijk of gewoon niet mogelijk was. Mede door het hobbelige veld werd het voetbal van achteruit ons niet makkelijk gemaakt en waren we genoodzaakt om de lange trap te hanteren. Dit ook om uit de druk van Haarsteeg te komen. Prima, voor alsnog ging het redelijk in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Beide teams creëerde kansen, de grootste kansen waren op dat moment voor TEC JO-15.

Helaas, raken wij de lat en de paal en laten we de kans op een 2-0 voorsprong liggen en komen we door een misverstand op 0-1 achterstand. Haarsteeg krijg steeds meer het vertrouwen in de wedstrijd en zijn op elk vlak beter, sneller en feller, al maken we wel snel de gelijkmaker en staat het plotseling 1-1. Zou dit het kantelpunt zijn van de wedstrijd?

Nee…..Haarsteeg staat gewoon goed te voetballen. Veel lopende spelers op het middenveld en een paar zeer snelle spitsen, die goed bereikt worden, straffen ons slechte spel af en ze maken voor rust nog de 1-2. Gelukkig beperken we de achterstand met 1 doelpunt verschil en gaan rusten met een achterstand van 1-2.

Wedstrijdverslag TEC JO15-1 - Haarsteeg JO15-1

Rust

In de kleedkamer hangt er ook een gedogen sfeer. We waren allen niet tevreden, ikzelf als trainer al helemaal niet. Sommigen waren niet tevreden over de arbitrage, maar dat was vandaag niet onze grootste vijand, nee dat waren wijzelf. In de eerste helft is het ons niet 1 keer gelukt om de bal 2 keer naar elkaar over te spelen, niet 1 keer een duel gewonnen. Jaaa… het is ons wel gelukt om achter de tegenstander aan te lopen en tegen onszelf te voetballen. De jongens krijgen een stormvloed aan fouten om hun hoofd geslingerd, niet door Ciara, maar door de trainer. Dit is ook de eerste keer dat de jongens op scherp worden gezet, ze worden niet alleen gewezen op de fouten, die we als team maken, ze worden ook geholpen met tips die beter moeten. Er wordt gesproken over de maandag- en woensdagtraining, de beleving die we toen hadden.

Na een heftige bespreking staan de koppies dan ook weer de goede kant op en staat er bij sommigen weer een lach op het gezicht ipv bliksem en gaan we na de yell met goede moed naar buiten.

Wedstrijdverslag TEC JO15-1 - Haarsteeg JO15-1

Tweede helft

We komen de eerste paar minuten niet echt goed uit de startblokken, al proberen we het wel en wordt er hard gewerkt. Duels worden op de rand van de schrede uitgevochten, maar op een of ander manier zit het een beetje tegen.

In de beginfase van de wedstrijd hebben we de arbitrage ook niet echt mee, moet ik eerlijk zijn, en staan we gelijk al met 10 man op het veld, doordat een speler een gele kaart krijgt, waardoor hij 10 minuten van het veld wordt gestuurd. Wat er nu precies gebeurde, is mij niet helemaal duidelijk, een ding weet ik wel een gele kaart krijg je niet zomaar. De wedstrijd werd hierdoor alleen maar grimmiger, waardoor de duels nog harder werden.

Toch bleven onze mannen staan, ondanks we met 10 man stonden, voetballend hadden we wat meer rust in de ploeg en werden we steeds gevaarlijker voor de goal van Haarsteeg. We creëerden hierdoor ook steeds meer kansen, maar het zat vandaag ook gewoon niet mee. Zeker twee 100 % kansen worden door ons ook niet afgemaakt. De jongens laten de kop niet hangen en houden de druk hoog op de verdedigers van Haarsteeg, zo hoog dat we ook nog een penalty mee krijgen. Helaas verzaken we om op gelijke hoogte te komen.

Door onze onoplettendheid schakelt Haarsteeg vliegensvlug om en binnen het moment van treuren van de gemiste penalty, scoort Haarsteeg de 3-1. De boy’s zijn weer wakker en pakken de draad weer op, we hebben voor even weer het overwicht op de wedstrijd, kansen zat…afmaken, ho maar. Toch zien we een ander TEC JO15-1 dan in de eerste helft, meer beleving, meer strijd en iets meer voetbal. Doordat we er meer strijd in leggen, worden de duels ook wat harder en worden we regelmatig terug gefloten door de scheidsrechter, dit tot frustratie van onze spelers.

Door te veel kritiek op de leiding wordt de wedstrijd ook 5 minuten gestaakt, even tot rust komen allemaal. Voor ons een goed moment om alle spelers even bij elkaar te roepen en ze een hart onder de riem te steken. Hou de rust in de ploeg, we zijn op dit moment beter, ondanks we achterstaan. Geloof in jezelf en geloof erin als team, hou die beleving vast. COME ON BOY’S Wij zijn TEC.

Op een of ander reden heeft het geholpen een scoren we de 2-3, het kan nog. De druk wordt hoger in het strafschopgebied van Haarsteeg. De vraag is alleen …..zit de gelijkmaker in de lucht of hebben we het alleen nog maar Ciara die in de lucht hangt. Maar nee hoor, in plaats dat de bal erin gaat moet er weer een speler van ons het veld verlaten en staan we weer met 10 man op het veld. Dus we hebben in 2de helft om precies te zijn van de 35 minuten speeltijd die we hebben 20 minuten met 10 moeten voetballen. Helaas lukt het ons niet om op gelijke hoogte te komen en wat ons niet lukt, lukt Haarsteeg wel “scoren”. Bam 2-4! Vlak daarna wordt er door de scheidsrechter ook afgefloten en hebben we onze eerste wedstrijd van de competitie verloren.

Jammer, al spreek ik misschien voor mezelf, toch zegt mijn gevoel na deze stormachtige wedstrijd dat er voor ons meer in had gezeten, zeker een punt. Oké, niks ten nadele van Haarsteeg, een prima ploegje. Maar hadden wij onze normale niveau gehaald en op kunstgras gevoetbald dan had er zeker meer in gezeten vandaag. Niet te lang treuren, want volgende week moeten we gewoon weer aan de bak. Laat deze wedstrijd een leermoment zijn voor de jongens, want als je iets graag wilt en je gelooft erin, dan kun je iets bereiken, dat zag je wel in de 2de helft. Daarom is de eindstand ook te geflatteerd en hadden we minimaal recht op een punt.

Volgende week spelen uit in Meteren tegen MVV’58 aftrap 15.00 uur, die afgelopen weekend Den Dungen verslagen hebben met 4-2.