TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag TEC JO15-1 – ASWH JO15-1

TEC JO15-1 - ASWH JO15-1

TEC JO15-1   ASWH JO15-1      2-1

En door…

ASWH JO14-1 vs TECJO14-1 was ongeveer een jaar geleden geëindigd in een klinkende 1-6 overwinning voor onze jongens. Dit was natuurlijk nog niet vergeten. Ook vorig  jaar werden de poulewedstrijden overigens alle drie gewonnen. De stand in de poule van de beker dit  jaar deed vermoeden dat ASWH JO15-1  (dit jaar weer divisionist)  een makkie moest zijn!

Is dit het vermelden waard kun je je afvragen. Natuurlijk zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst en mag je nooit, maar dan ook nooit naar de stand kijken. Toch is dat een menselijk trekje bleek maar weer eens.

De eerste helft

Af en toe zie je natuurlijk een wat mindere helft. Dat kan haast niet anders, want het is vaak ook heel erg leuk om te kijken en daar dan verslag van te doen. In al de jaren die ik nu wedstrijden mag kijken, was dit helaas het dieptepunt. Het was simpelweg niet goed. Ook het niveau van de tegenstander viel me toch tegen. De twee betere kansen waren deze helft voor ASWH maar werden door Jelle vakkundig gepareerd. Toch kregen onze jongens ook wat kansen die er in hadden gekund; te gehaast of net niet slim genoeg helaas.

Op naar de tweede helft dan maar en hopen op een betere.

De tweede helft

Deze was gelukkig al een stuk beter, maar nog niet erg best. De betere kansen kwamen er nu voor TEC, alhoewel ASWH toch ook weer een aantal goede mogelijkheden kreeg. Op een gegeven moment gaf Sven de bal mooi laag voor die door een goed spelende Nathan bekeken het doel werd ingewerkt. Een prima goal en ook een hele mooie aanval.

Bijzonder om te zien dat het dan nog geen minuut later alweer 1-1 staat. Het lijkt wel of haast het hele elftal staat te slapen of zou het het nagenieten van de goal zijn geweest? Laten we het maar op het laatste houden. Gelukkig maakt wederom Nathan niet snel daarna de 2-1 na een knappe voorzet van Gijs. Dat zien we graag natuurlijk; de ene keer scoren met links en de andere keer met rechts. Het is het bewijs dat het kan jongens! Gewoon doen, als die poot er beter voor staat. Het ergste wat er kan gebeuren is dat het er lullig uitziet als je mis schiet…En dat is natuurlijk helemaal niet belangrijk als je 14 bent. Een broodje frikadel mayo als je er een met je verkeerde been inschiet helpt wellicht. Je hebt hem verdiend, Nathan!

Aan het eind van de wedstrijd ging Joshua naar de grond en greep wederom naar zijn pols. Hopelijk gaat het goed jongen, wat een pech weer want het zou niet de eerste keer zijn… Beterschap en we hopen dat het goed gaat met je.

Samenvattend blijkt dat je na drie bekerwedstrijden met 3 keer winst en een positief doelsaldo van +13 gewoon de beste bent. Nummer 2 heeft nota bene een doelsaldo van +1. Vorig jaar eindigde de beker helaas door je weet wel en waren jullie al een heel eind op weg naar de finale. Dit jaar gaan jullie weer door en deze wedstrijd maar snel vergeten!  En je weet; als je dit soort wedstrijden ook wint dan komt het goed.

Succes a.s. zaterdag met de start van de competitie tegen stadsgenoot RKTVC thuis om 13.00 uur. Hoe ging die oefenwedstrijd tegen RKTVC uit de laatste keer ook alweer???