TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag BZS JO15-1 – TEC JO15-1

Wedstrijdverslag BZS JO15-1 – TEC JO15-1

Wedstrijdverslag BZS JO15-1 – TEC JO15-1 (4-4)

Afgelopen zaterdag stond BZS JO15-1 op het programma voor onze jongens van JO15-1.

Na wat rumoer de afgelopen week rondom het elftal, moesten de jongens toch gewoon weer aan de bak. Hans is het seizoen gestart als noodtrainer en heeft de verantwoordelijkheid op zich genomen op het moment dat er geen trainer beschikbaar bleek te zijn. Zijn doel was voetbalplezier terug in de groep brengen en dat is hem ook gelukt. Namens de spelers en ouders willen we Hans ontzettend bedanken voor de tijd dat hij trainer was van deze groep! Helaas door zaken buiten het bereik van dit team kon hij zijn trainerschap niet voortzetten.

Doordat er een nieuwe trainer gevonden moest worden voor de jongens, hebben de spelers twee keer niet echt kunnen trainen deze week. Echter, is het TEC wel gelukt om een geschikte trainer te vinden voor de jongens: Ramon Schenkhuysen (vader van Dean). Ramon is in bezit van zijn trainingspapieren en is ook trainer van Aquila 1 in Dreumel. Om deze 2 teams te combineren zullen de trainingen van TEC JO15-1 verplaats worden naar de maandag- en woensdagavond.

Eerste helft

Na het voorstellen van de trainer in de kleedkamer werd het tijd om met de wedstrijd te beginnen: niet de beste voorbereiding, die je kan wensen voor een team. Dat was ook te merken aan de eerste 10 à 15 minuten van de wedstrijd. Bam, 2-0 achter! Het was slordig, onrustig en er werd eigenlijk niet gevoetbald door TEC. Zo zie je maar dat rust in een team heel belangrijk is. Op de een of andere manier speelt dat toch in de koppies van de jongens.

Gelukkig na een minuut of 20 begonnen we wat meer in de wedstrijd te komen en kregen we wat overwicht op BSZ en we maken de 2-2. Helaas na de gelijkmaker kregen de jongens van BSZ een speler extra in het veld, deze liep helemaal in het zwart, ook wel genaamd “scheidsrechter”. Als je tegen 12 man moet voetballen wordt wel heel erg moeilijk, elk duel werd in het voordeel gefloten voor BSZ. Vlak voor rust staan 2 jongens van BSZ zeker 1 meter buitenspel. Onze vlagger, die zijn vlag omhoog houdt om af te vlaggen, wordt door de scheidsrechter totaal genegeerd en laat het spel gewoon doorgaan en komen de 2 spelers 2 tegen 1 te staan tegen Bart en scoren de 3-2.

Trainer Ramon wilde verhaal halen bij de scheidsrechter, maar die werd ook totaal genegeerd door de scheidsrechter. Gelukkig toonde onze jongens veerkracht en komen net voor rust op gelijke hoogte, ruststand 3-3.

Tweede helft

Na een peptalk in kleedkamer en hier en daar wat tactische uitleg, beginnen we aan de tweede helft. Het beeld is hetzelfde: 11 tegen 12. BSZ krijgt een aantal kansen, maar keeper Bart staat deze middag geweldig te keepen en houdt het team op de been. Gelukkig houden onze jongens de koppies erbij en scoren we de 4-3. Heel erg knap tegen 12 man. Doordat BSZ zijn kansen niet afmaakt, komen wij zelf nog op 3-5 door een geweldig actie van onze linksbuiten speler.

De blijdschap is van korte duur; het zuivere doelpunt wordt afgekeurd. Waarom? Was het buitenspel, ging er een overtreding aan vooraf? Wij weten het niet. Tja… waar is de VAR als je hem nodig hebt.

Het einde is in zicht. Althans dat denken we, want de officiële speeltijd is allang verstreken, maar de scheidsrechter laat maar doorspelen. We zitten al in minuut 3 (en dat zonder enkele blessurebehandeling in tweede helft). En ja hoor… daar is die dan… een speler van BSZ komt op de rand van 16 en laat zich net vallen buiten het 16 meter gebied. Spekkie voor het bekkie natuurlijk voor de scheids. Zonder aarzelen legt hij de bal op de stip.

De gemoederen lopen hoog op. We proberen de scheidsrechter nog op andere gedachten te brengen maar daar geeft hij geen gehoor aan. Zelfs het thuispubliek roept in de kantine “Wat een belabberde scheidsrechter, hij moet zich schamen!”. Al met al zitten we al in de vierde minuut extra tijd. BSZ scoort de 4-4 en er wordt direct afgefloten door de sterk fluitende scheidsrechter.

Helaas hebben we de overwinning niet over de streep kunnen trekken vandaag, dat hadden de jongens zeker verdiend, al was het voetbal vandaag niet al te best, de werklust en inzet was TOP!!

Op naar volgend weekend, thuis tegen Albasserdam JO15-1 om 12.30.

Meer foto’s van deze wedstrijd vind je op onze Facebookpagina….