TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Zakelijke overwinning voor TEC JO13-1 tegen Jong Brabant JO13-1

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd Jong Brabant JO13-1 – TEC JO13-1 (Uitslag 0-2)

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd Jong Brabant JO13-1 – TEC JO13-1 (Uitslag 0-2)

Nadat de competitie even stilgelegen had vanwege de voorjaarsvakantie, mocht TEC JO13-1 afgelopen zaterdag aantreden voor wedstrijd nummer 14: Jong Brabant JO13-1– TEC JO13-1.

Van de tegenstander wisten  we dat ze het moeilijk hebben in de competitie,  maar toch ook regelmatig punten pakken, en dat ze het -op papier-  sterkere tegenstanders best lastig kunnen maken. Van onderschatting kon en mocht dus geen sprake zijn. De opdracht was duidelijk! Er moest gewoon gewonnen worden, en bij voorkeur zo efficiënt mogelijk. Helaas was niet iedereen fit en heeft onze Finn een vervelende blessure opgelopen, die hem voorlopig aan de kant houdt.

Ook de weersomstandigheden waren verre van ideaal: veel wind, die ook nog eens erg vlagerig was. Gelukkig was er de afgelopen week juist stevig getraind op korte combinaties en het aanspelen van de bal over de grond. Iets wat met harde wind eigenlijk een vereiste is. Dus aan de voorbereiding lag het niet. De tegenstander wist natuurlijk ook dat de koploper op bezoek kwam en zou het TEC dus in ieder geval lastig proberen te maken en met wat extra motivatie wellicht minimaal een punt kunnen afsnoepen. Zover zou het gelukkig niet komen. Voor het eerst dit seizoen werd er in de nieuwe oranje tenues gespeeld  in competitieverband. Na een stevige warming-up kwamen de spelers rond 11.30 uur keurig in het nieuw gestoken het veld op en om 11.30 uur werd er afgetrapt in het altijd gezellige Brabant.

De wedstrijd Jong Brabant JO13-1 – TEC JO13-1

TEC opende goed, probeerde goed de combinaties te maken en speelde veelal op de helft van de tegenstander. Jong Brabant wist daar weinig tegen in te brengen. De carnaval zat duidelijk nog in de benen en een aantal vaste spelers waren nog op vakantie. Zodoende was de puzzel voor de technische staf van Jong Brabant moeilijk te leggen. Na een minuut of vijf spelen opende Teun de score met een goede goal uit een lekker lopende aanval. Dit kon wel eens een mooie score worden, dachten we langs de kant.

Maar TEC werd slordiger en de concentratie leeg weg te waaien. Het TEC-schip helde behoorlijk naar rechts, waar de vaak vrije ruimte op links niet werd gezien of gewoon werd overgeslagen. Veel ballen verdwenen over de rechter zijlijn. Zonder zelf goed te voetballen kwam de voorsprong niet in gevaar. Jong Brabant was niet bij machte om de wedstrijd naar zich toe te trekken en TEC verzuimde de score verder uit te bouwen. De ruststand was 0-1, maar tevreden konden en mochten de spelers echt niet zijn.

De tweede helft

Na de pauze begon de wind de grootste tegenstander te worden. Het liep niet! En voor ons langs de kant een groot raadsel: waarom niet? Soms heb je van die dagen dat het allemaal even niet loopt. Vandaag was zo’n dag. Halverwege was er nog een (on)terechte vrije trap voor Jong Brabant. Deze bal kreeg, geholpen door de wind, behoorlijk veel vaart mee. Gelukkig stond Jelle goed op te letten en pakte deze goed genomen vrij trap.

Het valt voor een keeper soms niet mee om scherp te blijven als je weinig te doen hebt in een wedstrijd en dan bij dit soort momenten er gewoon te staan! Klasse! De wedstrijd leek een beetje dood te bloeden. Al kwamen er in het laatste kwartier nog een paar goede ballen door de defensie van Jong Brabant. Uiteindelijk scoorde Gijs de 0-2 na een prima opgezette aanval van de goed ingevallen Noah. Even later was het bijna weer Gijs die scoorde, maar de innige omhelzing van zijn tegenstander werd niet gezien door de scheidsrechter en daarom  werd ook de penalty niet gegeven. Eindstand: 0-2

We hebben dit keer niet kunnen genieten van een topwedstrijd! Maar om positief af te sluiten kunnen we wel stellen dat deze wedstrijd gewonnen werd en dat de 3 punten dus gewoon weer mee gingen naar Tiel. Het blijft voetbal! En zolang de bal blijft rollen kunnen er mooie dingen blijven gebeuren. Terwijl ik dit schrijf denk ik nog even terug aan de wedstrijd van Ajax tegen Real Madrid… Hoe vaak spelen die zo’n hoog niveau als afgelopen week? En waarom verliezen ze zo tranentrekkend van Heracles Almelo…

Volgende week vervolgt TEC JO13-1 de competitie en komt ZIGO uit Tilburg op bezoek. Van harte welkom op sportpark “de Lok” om ze aan te moedigen! Aftrap om 11.00 uur.