Wedstrijdverslag TEC JO13-1 tegen vv Baronie JO13-2

Zaterdag 6-10-2018

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen vv Baronie uit Breda op het programma. Voor de zomerstop hebben we een oefenwedstrijd gespeeld tegen de 2edivisionist van deze club de JO13-1 dit resulteerde toen in een verdienstelijke 1-1. De wedstrijd van vandaag werd wederom gespeeld onder een stralend zonnetje en belangstelling van de trouwe supporters. De afgelopen week is er weer stevig getraind en we hopen hiervan vandaag het een en ander terug te zien in de wedstrijd.

11.00 uur de aftrap

We trappen af en doen dat vandaag zonder de zieke Antoon, beterschap namens ons allemaal. Het begin is voortvarend en al snel ontstaat er een één op één situatie waarbij Sven de bal tegen de keeper aan schiet. Baronie heeft een paar leuke voetballers lopen en proberen via deze spelers onder de druk uit te komen dit lukt een een aantal keer, totdat Gijs over links de zestien meter binnen dringt en licht wordt gehinderd op weg naar het doel. De scheidsrechter fluit en geeft een strafschop. Een in mijn ogen onterechte beslissing. Gijs legt de bal op de stip en schiet hem hard in de hoek 1-0.

Lang konden we er niet van genieten en ook wel zo eerlijk kwam Baronie direct weer op 1-1.

Door een prachtige goal van Jayden komen we op 2-1 echter had ik de naam nog niet genoteerd in mijn aantekeningen of het was al weer 2-2. Noah tekent middels een afstandsschot voor 3-2 en Gijs vlak voor rust via een tweede en in mijn ogen terechte strafschop de 4-2.

Conclusie betreffende de eerste helft is dat er teveel wordt gelopen met de bal. Dit is best raar omdat ik de trainers nog geen cursus postbode heb zien geven op de zeer goede trainingen de afgelopen weken. Aan de trainers om de rust te gebruiken om de puntjes op de i te zetten.

De tweede helft

Het lijkt erop dat er in de kleedkamer met elkaar goed is doorgenomen wat er moet veranderen aan het spel van de eerste helft en de postbode lijkt met pensioen. Dit laatste resulteerde in een aantal prachtige aanvallen waar Baronie geen antwoord op had. Het regende kansen. Bal op de paal van Alec, omhaal van Noah die bijna in de kruising belande en een geweldige schot van Sem dat helaas  gestopt werd door de keeper. Dit schot had echt meer verdiend. Jelle was vandaag erg sterk in zijn snelle spelhervattingen dit is natuurlijk ook een compliment waard. Er vielen ook doelpunten deze komen eigenlijk op naam van het hele team want er werd echt goed voetbal gespeeld maar komen op naam van Noah en 2 x Jayden. Doordat we achterin één op één stonden kreeg Baronie twee goede kansen hiervan maakte ze er één en kwam de eindstand op 7-3.

Na de wedstrijd kregen de mannen een traktatie van Finn die 11 jaar geworden is deze week. Namens iedereen nogmaals gefeliciteerd.