Wedstrijdverslag TEC JO13-1 – PSV JO12-1

TEC JO13-1 - PSV JO12Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO13-1 – PSV JO12-1 (uitslag: 2 – 4)

Donderdagavond speelden de talenten van TEC JO13-1 op “De Lok” in Tiel een oefenwedstrijd tegen PSV JO12. PSV JO12 is een selectie team van de eredivisionist en huidig landskampioen uit Eindhoven. Een mooi affiche en een bijzondere wedstrijd waar al wekenlang naar uitgekeken werd door de spelers van de JO13-1.

Na ADO Den Haag in januari was PSV de tweede BVO club waartegen geoefend mocht worden. Middels LED reclame bij hotel “van der Valk”, social media en mond-tot-mond reclame waren de toeschouwers in grote getale naar “de Lok” gekomen om de wedstrijd te aanschouwen. Het komt dan ook niet heel vaak voor dat een club met deze status op bezoek komt. Om 18:15 uur werd er afgetrapt op de heerlijke grasmat van het hoofdveld.

Eerste helft

Het zou niet makkelijk worden tegen de jongens van PSV die wekelijks tegen hun leeftijdsgenoten in de eredivisie spelen. De spelers van TEC hadden de opdracht gekregen om vooral te genieten, hun acties te maken en vooral de tegenstander niet te veel in hun spel te laten komen. Kort op de man dekken dus.

TEC begon strijdlustig en geconcentreerd tegen de Eindhovenaren. Daardoor creëerden ze voor zichzelf een goed veldoverwicht. Het eerste vuurwerk kwam echter van de parkeerplaats met vuurpijlen en een paar luide knallen. Kort daarna viel ook de openingstreffer. Niet TEC, maar PSV wist het eerste doelpunt te scoren. TEC verspeelde de bal op het middenveld na een ingooi van PSV. Een prima aanval volgde. Na wat heen en weer geflipper aan TEC-zijde achterin, scoorde PSV met een half afstandsschot in de verre hoek. 0-1. Een tegenvaller!

Er moest nog een schepje bovenop om het PSV echt lastig te gaan maken. Nog geen paar minuten later, in de 9e minuut belandde de bal na een snel genomen vrije trap vanaf het middenveld via Alec bij Gijs die vanaf rechts met een mooi en strak diagonaal schot in de rechter bovenhoek de 1-1 scoorde. Deed mij een beetje denken aan de goal van Marco van Basten in de EK finale van 1988.

Kort daarna schoot de keeper van PSV niet helemaal lekker uit, en deze bal werd op het middenveld opgepikt door TEC en gelijk door gespeeld naar Teun die met een mooie lob over de keeper van PSV schoot die nog net iets te ver uit zijn doel stond. Bam 2-1! Deze voorsprong werd gekoesterd tot het rustsignaal. Tevreden met het resultaat en het vertoonde spel gingen beide ploegen even rusten.

Tweede helft

Na de rust werd duidelijk dat PSV niet de intentie had om met een nederlaag naar huis te gaan. Met een aantal omzettingen ging het tempo bij PSV omhoog. PSV begon sterker dan TEC aan de tweede helft en wist dan ook kort na de rust de gelijkmaker te scoren.

Nadat TEC eerst nog een mooie aanval over rechts weggewerk zag worden, stak PSV het middenveld over en maakte het goed gebruik van de ruimte die ze kregen om te voetballen. Het was Pieter aan PSV-zijde, ik noem hem even omdat hij een oud-ploeggenoot is van een aantal spelers van TEC, die slim scoorde in de lange hoek.

TEC richtte zich nog 1x keer op zo leek het. Halverwege de tweede helft werd er nog bijna de 3-2 gescoord. Waar wij het doelpunt al rekenden vanaf de kant gezien, werd de bal op miraculeuze wijze uit de doelmond getrapt.

Het laatste kwartier brak aan en PSV trok de wedstrijd definitief naar zicht toe. TEC leek wat moegestreden en oogde niet helemaal fris meer. Dit uitte zich in veel hoge ballen, onzuivere passes en corners die onnodig weg werden gegeven. PSV was dodelijk effectief in deze fase, bracht nog wat verse krachten in en scoorde de 2-3 met een mooi doelpunt na een aanval uit het spreekwoordelijke boekje. De moed zakte verder weg in de schoenen van TEC en mochten wel oppassen dat de score niet te ver zou oplopen voor PSV. Zover kwam het gelukkig niet. Jelle stond zijn mannetje in het doel en hield zijn team een paar keer goed op de been. In de slotfase wist PSV wist nog wel 1x keer te scoren en bepaalde zo de uitslag op 2-4.

Conclusie van deze avond is, dat alle ingrediënten voor een topwedstrijd aanwezig waren. Twee top-teams, een goed veld, veel publiek, een cameraman, vuurwerk en een fantastische sfeer. PSV bedankt voor deze serieuze en sportieve oefenwedstrijd!

De beelden van deze wedstrijd zijn terug te zien op het YouTube kanaal van Jaap voetbal. Ook wil ik iedereen bedanken voor zijn inzet om deze wedstrijd mogelijk te maken. Voor de spelers en staf zijn dit echt hele mooie en leerzame ervaringen. Ze hebben dan ook allemaal erg genoten van deze avond.

Belangrijke bekerwedstrijd

Veel tijd om uit te rusten is er echter niet. Zaterdag staat er alweer een belangrijke bekerwedstrijd op het programma tegen Zwaluw VFC voor een plek in de ½ finale van de KNVB beker. We spelen thuis op “de Lok” Aanvang: 10.00 uur. We hopen weer op veel support!

oefenwedstrijd TEC JO13-1 – PSV JO12-1
oefenwedstrijd TEC JO13-1 – PSV JO12-1
oefenwedstrijd TEC JO13-1 – PSV JO12-1
oefenwedstrijd TEC JO13-1 – PSV JO12-1

Doelpunten TEC JO13-1 – PSV JO12-1

Op het YouTubekanaal van Jaap voetbal  kun je zowel de eerste helft als de tweede helft van de oefenwedstrijd TEC JO13-1 – PSV JO12-1  terugzien. Bedankt Jaap!