Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO13-1 – Beek Vooruit JO13-1 (Uitslag 2-2)

Wedstrijdverslag oefenwedstrijd TEC JO13-1 – Beek Vooruit JO13-1 (Uitslag 2-2)

Doordat TEC JO13-1 al door is in het KNVB bekertoernooi was er afgelopen zaterdag ruimte voor een laatste testcase voordat de competitie aanstaande zaterdag begint. In Beek Vooruit JO13-1 uit Prinsenbeek werd een pittige tegenstander van formaat gevonden. Beek Vooruit uitkomend in de 3edivisie wilde ook graag nog een keer oefenen tegen een sterke tegenstander om de laatste puntjes op de spreekwoordelijkeite zetten.

Lenn was afwezig en de wedstrijd werd begonnen met Alec en Jayden als wisselspeler.  Afgesproken werd, dat er in 3 blokken van 20 minuten gevoetbald zou worden. Tijdens de blokken zou er dan ook steeds doorgewisseld worden zodat alle spelers genoeg speeltijd konden krijgen.

Om 13.00 uur werd er onder prima weersomstandigheden afgetrapt op de heerlijke grasmat van het hoofdveld. TEC begon wat rommelig aan de wedstrijd maar probeerde wel zo snel mogelijk in het goede ritme te komen. Beek Vooruit speelde de bal snel rond in een hoog tempo. Op het middenveld werden in eerste instantie veel duels verloren. In de 5e minuut kwam dit goed tot uiting toen de bal heel snel werd rond getikt en de spits van Beek Vooruit op Jelle afsnelde. De verdediging was net te laat om goed in te kunnen grijpen en Beek Vooruit scoorde daarom al vroeg de 0-1. TEC was gewaarschuwd!

TEC was in het eerste blok slechts een paar keer gevaarlijk, maar de keeper van Beek Vooruit bleek goed zijn mannetje te kunnen staan en redde een paar keer knap op inzetten van Gijs, Teun en Jayden. Duidelijk werd dat er in het tweede blok uit een ander vaatje getapt moest gaan worden.

Na een kort moment van drinken en doceren van de trainers begon TEC vol goede moed aan het tweede bedrijf. TEC begon fel en ging wat compacter spelen. Iets wat op dit niveau een must is. Na een fraaie lob van Alec in de 2eminuut ging het 3 minuten later goed mis. Een te zachte terugspeelbal werd handig opgepikt door een speler van Beek Vooruit die vervolgens koel raak schoot. 0-2! Wat nu? Herpakken en door voetballen. Er was nog tijd zat voor de aansluitingstreffer. Die kwam in de 18eminuut toen een speler van Beek Vooruit een handsbal maakte in het strafschopgebied. De bal ging resoluut op de stip. Dit buitenkansje was voor Gijs, die met een droge knal, de bal in de linkerhoek schoot, en daarmee de keeper kansloos liet. (1-2). TEC zat nu goed in de wedstrijd en wilde gaan doordrukken. Het bleef echter wel oppassen voor de razend snelle omschakelingen van Beek Vooruit die veel beweging in de ploeg bleef houden. Vlak voor het slot van het tweede blok was er nog een mooie aanval van TEC maar het bleef 1-2.

Nadat beide ploegen even in kleedkamer waren geweest, om op adem te komen en wat te drinken werd ook duidelijk dat Mirkan de wedstrijd niet verder kon spelen na een forse overtreding op hem aan het einde van het tweede blok.

TEC gooide de laatste 20 minuten alle remmen los! Er werd bij vlagen goed gevoetbald en hoog tempo gespeeld. Dit leidde tot aardig wat kansen op de 2-2. Na een mooi schot van Sven in de 10eminuut en een prachtige bal op de paal van Jayden (die we langs de kant al als doelpunt rekenden) was het Teun, die na een mooie aanval de uiteindelijke eindstand op het scorebord schoot. Deze mooie testcase eindigde verdiend in een gelijkspel. Het was ook mooi om te zien hoe de nieuwe jongens zich op dit niveau knap staande hielden. Een paar spelers speelden vorig seizoen nog op een lager niveau, op een half veld of bij een andere club. De groepsdynamiek is erg goed en er is een mooie chemie tussen de spelers onderling. Dat maakt het voor de trainers ook een mooie uitdaging om het team verder te brengen. Volgende week kunnen we dus met veel vertrouwen aftrappen in de competitie waarin we aanstaande zaterdag 22 september thuis op “de Lok” zullen spelen tegen vv Bavel JO13-1. Aanvang 11.00 uur. Dus wie zin heeft…. Van harte welkom!