Wedstrijdverslag Dongen JO13-1 VS TEC JO13-1 (Uitslag 0 – 3)

Wedstrijdverslag competitiewedstrijd Dongen JO13-1 VS TEC JO13-1

Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer 2 op het programma. TEC kon vandaag deze positie overnemen door te winnen. Om 11.00 uur begon de wedstrijd in het altijd gemoedelijke Brabant.

De sfeer was goed; het was een sportieve wedstrijd met een prima scheidsrechter. Bijzonder om dan te zien dat iedereen aan het genieten is behalve de coach van de tegenstander. Deze stond te zwaaien en te apelleren alsof er een champions league wedstrijd aan de gang was. Beetje jammer, alhoewel, ZIJN jongens gingen er in ieder geval niet beter van voetballen.

De eerste helft

De eerste 10 minuten begonnen rommelig en onrustig; je voelde toch een beetje de spanning van de wedstrijd. In minuut 11 begon Gijs aan een mooie solo en speelde aardig wat Dongenaren uit en stond opeens alleen voor de keper. Helaas volgde een schot met te weinig kracht maar dat maakte hij een minuut later met een bijna identieke actie goed en gaf de bal aan Jayden. Die maakte het schitterend af met een hoog schot. Prima goal. De circa 20 minuten die volgden liet TEC zien geleerd te hebben van de vorige wedstrijd. Kansen werden bijna niet weggegeven. Verder gebeurde er niet veel noemenswaardigs.

Rust

Pas na een minuut of 10 volgde de eerste corner voor Dongen. TEC stond goed te voetballen en gaf ook deze helft verder niks weg. Bij vlagen was de postbode toch weer even actief; te veel en te lang lopen met de bal. In minuut 25 mocht Gijs aanleggen voor een vrije trap en schoot hem perfect geplaatst in de linkerhoek. Ontlading natuurlijk en uiteindelijk zie je dat het heel simpel kan zijn door snel en secuur de bal rond te spelen. Een hele mooie steekpass van Finn op Chelsea die op de keper afging. Ze kapte vakkundig 2 man tegelijk uit en schoot met links hoog in 0 – 3!! Keper kansloos. Een genot om te zien hoe ze drie man uitspeelde.

Samengevat een leuke en sportieve wedstrijd die terecht gewonnen is. Complimenten!