TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Soepele overwinning voor TEC JO13-1 bij vv DESK JO13-1

DESK JO13-1 - TEC JO13-1Wedstrijdverslag competitiewedstrijd vv DESK JO13-1 – TEC JO13-1 (Uitslag 0 – 3)

De afgelopen en komende weken worden  in veel voetbalcompetities de (alles)beslissende wedstrijden gespeeld. Spanning vanwege kampioenschappen, promotie, degradatie…feest, verdriet…Het koordje is vaak flinterdun tussen hoop en vrees. Wedstrijden worden soms in secondes beslist. Dat maakt voetbal vaak ook zo mooi.

Voor TEC JO13-1 is het ook een spannende tijd! Tot het einde van de competitie  zou er gewonnen moeten blijven worden voor het felbegeerde kampioenschap. Directe concurrent VOAB blijft ook zijn wedstrijden winnen waardoor het verschil slechts 1 punt blijft. Het team traint iedere week hard om in de goede vorm te blijven. De tegenstander van afgelopen zaterdag, vv DESK, is eigenlijk al uitgespeeld in deze hoofdklasse, maar zouden er alles aan willen doen om het TEC zo lastig mogelijk te maken. Of dat zou lukken?….

In alle vroegte vertrok de karavaan zaterdagochtend richting Kaatsheuvel om weer eens lekker te gaan voetballen. Op het mooie sportpark van Desk werd na een korte warming-up onder een lekker voorjaarszonnetje en op een perfecte (echte) grasmat om 10:15 uur afgetrapt.

Eerste helft

Al snel werd duidelijk dat DESK het voetballend af ging leggen tegen een soepel combinerend TEC. TEC drukte DESK vanaf minuut 1 terug op hun eigen helft waarop zij probeerden zo snel mogelijk de spreekwoordelijke bus te gaan parkeren. Dit lukte in het begin vrij aardig en mede door de goede keeper van Desk bleef de schade in het eerste kwartier beperkt. Tot aan de 17e  minuut! Nadat de bal een paar minuten eerder al op de paal was geschoten, was het Gijs die in de kluts de bal over de doellijn werkte. 0-1!

TEC wilde meteen doordrukken en een paar minuten later was het Antoon die na prima aanval over links af wist te ronden. 0-2. Vervolgens leek TEC het gaspedaal een beetje los te laten en gebeurde er verder weinig opzienbarends meer in de eerste helft en ging TEC met de 0-2 voorsprong richting de kleedkamer voor de welverdiende drink en rustpauze.

Tweede helft

Voor de tweede helft gingen we er eens goed voor zitten. Op basis van wat we gezien hadden, zouden er toch meer doelpunten gescoord kunnen worden!? Ondanks het goede spel werd een groot gedeelte van de tweede helft in een te laag tempo gespeeld. Jayden wist nog een grote fout, van de overigens zeer goed keepende keeper af te straffen waardoor er na ongeveer een kwartier spelen in de tweede helft de 0-3 op het scorebord werd geprikt. DESK probeerde nog wel wat aanvallen op te zetten, maar veel verder dan een halve kans kwamen ze niet. Jelle stond goed op te letten en wist deze halve kans onschadelijk te maken. Zo eindigde deze 20e  competitiewedstrijd in een soepele overwinning voor TEC.

Wederom werden de belangrijke 3 punten mee naar Tiel genomen met vaak zeer verzorgd voetbal, controle over de wedstrijd en niks weggegeven, nu nog wat scherper in de 16 dan belonen we onszelf nog meer! Nog 2 finales te gaan. Volgende week speelt de JO13-1 wederom uit. Nog 1 keer naar het zuiden waar vv Baronie JO13-2 de tegenstander zal zijn. Aftrap: 9:15 uur.