TOTAL Club Voetbalactie

Bezorg onze club meer inkomsten

Wedstrijdverslag TEC JO12-1 – Virtus JO12-1

TEC JO12-1 - Virtus JO12-1

Wedstrijdverslag TEC JO12-1 – Virtus JO12-1 (uitslag: 4-1)

Regen, een ontzettend harde wind en een verre van fit 10-tal maakte dat de moeizame 4-1 overwinning op Virtus JO12-1 eigenlijk een TOP prestatie was.

Zaterdag 16 maart stond dus de thuiswedstrijd tegen Virtus JO12-1 uit Zevenbergen op het programma. Naast het slechte weer en de tegenstander, waren vooral blessures en de griep binnen het team bijkomende factoren die het spelen van een goede wedstrijd in de weg stonden. In de verdediging kampten we met een gekneusde teen en een bovenbeenblessure. En op het middenveld en in de aanval had de griep toegeslagen. Kortom, 1 afwezige en 4 verre van fitte spelers betekende dus een elftal waarvan de helft maar fysiek in orde was.

Eerste helft

Na een eerste helft met de wind én regen vol tegen kwamen we eigenlijk door ons eigen toedoen op een 0-1 achterstand. Na zelf een paar mogelijkheden te hebben gehad, plofte de bal door een inschattingsfout ineens achter onze keeper. Dat was even vervelend. Voor het eerst sinds lange tijd een goal tegen en op achterstand komen.

Maar onder leiding van en door een fraaie goal van onze aanvoerder Ralph gingen we met 1-1 de rust in. Conclusie na de eerste helft was dat het team het niveau van vorige week bij lange na niet haalde.

Ondanks dat een aantal jongens dus verre van fit waren en de anderen onder hun niveau speelden,  werden er in de rust toch wel even wat harde noten gekraakt. Nog 2x 15 minuten vol gas en alles geven wat men had, dat werd gevraagd.

Tweede helft

En dat lieten ze zien. Niet opgeven en toch proberen te voetballen, zoals we dat graag willen doen, bleek uiteindelijk genoeg om met een 4-1 overwinning van de veld te gaan. De goals werden gemaakt door Ralph, Rayaan en Brian (2x).

Na afloop van de wedstrijd viel de druk eraf en werd in de kleedkamer eigenlijk pas duidelijk hoever een aantal jongens waren gegaan in het winnen van deze wedstrijd. Ze waren uitgeput en lieten op dat moment pas hun fysieke klachten en pijntjes blijken. Die instelling maakte dat de teleurstelling over het getoonde spel eigenlijk niet meer belangrijk was.

De fitte jongens die zich vol hadden ingezet, de zieke jongens die tóch persé wilden voetballen, de zieke Sven die via FaceTime toch geïnformeerd wilde blijven én de volwassenheid om aan te geven dat je echt niet fit bent, maakt dat deze jonge mannetjes maar weer eens hebben aangetoond dat ze met recht TEC-er mogen worden genoemd.

Wat een kanjers ….. want een TEC-er geeft namelijk nooit op!

De komende week allemaal weer proberen fit te worden en dan staat voor volgende week zaterdag de zware uitwedstrijd in de 1e klasse tegen Hardinxveld JO12-1 weer op het programma.

We kijken er weer naar uit!

Staf JO12-1.